Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Micelarni casein + vyroba jinych proteinu
#1
Dobry den, chtel bych Vas pozadat o informaci, jakym zpusobem se vyrabi micelarni casein ci long 80. Zajima me predevsim, zda pri vyrobe techto proteinu dochazi k znehodnoceni bilkovinovych frakci, zda se pouzivaji chemicke prostredky k separaci bilkovin a jestli jsou bilkoviny u jednoho ci druheho suplementu v nativni forme. Zaroven by se chtel dozvedet, zda tyto suplementy mohou negativne ovlivnovat tvorbu spermatu ci jinym negativni zpusobem ovlivnit poceti ditete.
Dekuji za zodpovezeni trochu jinych netradicnich dotazu.
Odpovědět
#2
Dobrý den,

Long 80 je složen z 8 bílkovinových zdrojů, přičemž každý zdroj má jiný technologický postup. Některé z nich jsou popsány přímu u produktu. Já to tedy zkopíruji i sem a zároveň vám tím odpovím na otázku ohledně nativní formy atd..

Bílkoviny syrovátky, obsažené v Long® 80 Multiprotein, jsou tvořeny syrovátkovým proteinovým CFM izolátem, syrovátkovým proteinovým CFM koncentrátem a dále pak hydrolyzovanými syrovátkovým proteiny: enzymaticky hydrolyzovaným syrovátkovým koncentrátem se stupněm hydrolýzy DH 32, enzymaticky hydrolyzovaným syrovátkovým koncentrátem se stupněm hydrolýzy DH 5 a enzymaticky hydrolyzovaným 90% syrovátkovým izolátem se stupněm hydrolýzy DH 8 (u starší verze produktu pouze enzymaticky hydrolyzovaným syrovátkovým koncentrátem se stupněm hydrolýzy DH 32).

CFM je přírodní, nechemický proces výroby syrovátkového proteinu nejvyšší kvality, filtrovaného na speciálním, vysoce technologicky vyspělém keramickém cross-flow filtru, který je schopen dokonale odfiltrovat všechny nežádoucí složky (jako je tuk, laktóza…) a izolovat čistou (panenskou) syrovátkovou bílkovinu se zachováním všech cenných frakcí, jako je beta laktoglobulin, alfa laktoglobulin, sérový albumin, imunoglobulin, glykomakropeptid, laktoferin a další. Obsah těchto frakcí přímo deklarujeme ve složení našeho výrobku!

Při CFM nejsou používány žádné pomocné chemikálie či rozpouštědla. CFM je nejšetrnější existující metoda výroby bílkovin, protože surovina není vystavena žádným fyzikálním veličinám, např. vysokému tlaku, teplotě, iontům. Pouze samovolně prochází svojí vlastní vahou přes keramické filtry. Díky tomu je finální syrovátkový protein intaktní = nedotčený ničím a nikým = tzv. panenský protein (virgin protein). Jeho struktura, složení bílkovin, vůně, barva a chuť je přirozená, ničím neovlivněná a nezměněná, zůstává v původní přírodní, tzv. nativní podobě.

Co se týká spermatvorby, případně kvality spermií, na to nemá vliv žádný proteinový produkt.
Odpovědět
#3
Vážená pane Vacku,

děkuji Vám za Vaši operativní odpověď, nicméně bych měl ještě dotaz k danému tématu.

V odpovědi uvádíte, jakým způsobem se vyrábí proteiny CFM, jako jsou CFM izolát, syrovátkový koncentrát CFM, nicméně ve Vaší odpovědi jsem nenašel, jak se vyrábí hydrolyzované syrovátkové proteiny: enzymaticky hydrolyzovaný syrovátkový koncentrát se stupněm hydrolýzy DH 32, enzymaticky hydrolyzovaný syrovátkový koncentrátem se stupněm hydrolýzy DH 5 a enzymaticky hydrolyzovaný 90% syrovátkový izolát se stupněm hydrolýzy DH 8, které jsou uvedeny ve složení proteinu Long 80. Tzn. jakým procesem jsou vytvářeny tyto složky v daném produktu? Jsou vyráběny stejným způsobem, tedy metodou CFM nebo pro hydrolýzu daných proteinů je zapotřebí chemikálie či rozpouštědla.
Zároveň Vás požádám o odpověď ohledně micerálního caseinu. S Vašimi produkty jsem spokojen, nicméně tyto informace se Vašich stránkách ani na výrobku neuvádí. Vaše produkty sice užívám již několik let, ale rád bych věděl, jakým způsobem jsem vyráběny a které si tedy vybírat, jelikož už mi nejde jen o vstřebatelnost či chuť, ale i o způsob zpracování.

Děkuji
Odpovědět
#4
Dobrý den,

hydrolyzované proteiny se vyrábí enzymaticky, konkrétně štěpením proteolytickými enzymy (enzymy štěpící bílkoviny, tzv. proteázy) - pre-digestion neboli předtrávení. Stupeň hydrolýzy neoznačuje, kolik proteinu je hydrolyzováno, vždy je podroben hydrolýze všechen protein, ale udává, jak dlouho hydrolýza probíhá a jak velké peptidy hydrolýzou vzniknou.
Odpovědět
#5
Dobrý den, pane Vacku,

nezlobte se na mě, ale neodpovídáte mi na mé otázky. Zeptám se Vás tedy znovu a prosím o jednoznačné odpovědi na produkty "Long 80" a "Micerální casein".

Jsem v tomto oboru laik, nikoliv biochemik. Jsou při výrobě proteinu Long 80, kde jsou obsaženy hydrolyzované proteiny, použity nějaké chemikálie či rozpouštědla? Jedná se o zcela nativní protein?

K "Micerálnímu caseinu" jste mi též neodpověděl. Je v nativní formě či nikoliv. Jsou použity při jeho výrobě chemikálie či rozpouštědla?


Děkuji
Odpovědět
#6
Dobrý večer,

nezlobte se vy, ale odpovídám. Jen si asi nerozumíme. Bohužel, nevím, jak jinak bych vám vysvětlil proces hydrolýzy, než že štěpením proteolytickými enzymy. Tedy ne, nejsou použity žádná rozpouštědla a chemikálie, ale jde o přirozený proces. Ale to vyplývá z textu již první odpovědi.

Micelární Casein se získává z pasteritovaného mléka, které projde mikrofiltrací, následně, ultrafiltrací a vznikne bioaktivní koncentrát bílkoviny (MPC) s obsahem 80 – 100% micelárního kaseinu. Různými druhy filtrace se označuje proces, kdy základní surovina (mléko) vlastní vahou prochází přes různé keramické filtry. Čili opět, žádná chemie.

A už z první odpovědi plyne, že metoda CFM cituji z odpovědi: "zachová složení bílkovin, vůně, barva a chuť je přirozená, ničím neovlivněná a nezměněná, zůstává v původní přírodní, tzv. nativní podobě." Z CFM zpracováni se pak pomocí enzymů přechází na Hydro a to už se opakuji.

A abych to celé zjednodušil a dodal ty jednoznačné odpovědi, tak NE, nepoužívají se rozpouštědla a chemikálie (to používají levné značky), a ANO jak Micelar, tak hydro, tak vaječný albuin v Longu jsou zcela nativní.
Odpovědět
#7
Dobrý večer,

máte pravdu, moc jsem si nerozuměli. V každém případě Vám dodatečně děkuji za Vaši odpověď a vysvětlení. Dozvěděl jsem se vše, co jsem potřeboval.
Odpovědět


[-]
Rychlá odpověď
Zpráva
Text Vaší zprávy:

Obrázková verifikace
Do textového pole dole zadejte text, který vidíte na obrázku vlevo. Toto opatření má znemožnit psaní příspěvků spam robotům.
Obrázková verifikace
(necitlivé na velikost písma)

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)