Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Přírodní proteiny nejen z masa
#1
Dobrý den,

jak hodnotit využití jiných přírodních proteinů, než těch, které pocházejí z masa?

Jde maso plnohodnotně nahrazovat proteiny z níže vyznačených okruhů?

I. vejce; II. tvarohy (zvláště tvrdé, zdá se mi, že poskytují více proteinu, než ostatní); III. sýry;

IV. tofu a tempeh; V. (hlavně, i když, nejen) celozrnné obiloviny; VI. luštěniny.

Ne všichni totiž chtějí (a mohou) využívat právě proteiny z masa.

U mě osobně nejde o žádné vegetariánství, natož potom veganství. 

Maso jím hlavně v neděli, a někdy v sobotu (takže, vlastně právě tak často, jako ho kdysi jedli moji pradědové). Tedy, tehdy, když najdu dost času na sehnání správného masa, protože dostat ho rozhodně neznamená jen více zaplatit! Když jde o maso, řídím se zásadami "vše, nebo nic!", a, "lepší žádné, než vadné!"

Děkuji Vám!

Vít S.
Odpovědět
#2
Dobrý den,

samozřejmě, že to lze nahradit. Některé výzkumy uvádějí, že nejlepší výsledky jsou dosaženy kombinací nejrůznějších bílkovinnových zdrojů, nežli příjmem bílkovin výlučně z masa. Vejce, resp. bílek je dokonce označován jako nejlepší zdroj bílkovin vůbec. Čili to vaše seřazení je naprosto správné a klidně se můžete obejít i bez masa, pokud budete využívat i tyto jiné zdroje.
Odpovědět


[-]
Rychlá odpověď
Zpráva
Text Vaší zprávy:

Obrázková verifikace
Do textového pole dole zadejte text, který vidíte na obrázku vlevo. Toto opatření má znemožnit psaní příspěvků spam robotům.
Obrázková verifikace
(necitlivé na velikost písma)

Přejít na fórum:


Uživatel(é) prohlížející toto téma: 1 host(ů)