28-01-2018, 12:53
Dobrý den,
jak hodnotit využití jiných přírodních proteinů, než těch, které pocházejí z masa?
Jde maso plnohodnotně nahrazovat proteiny z níže vyznačených okruhů?
I. vejce; II. tvarohy (zvláště tvrdé, zdá se mi, že poskytují více proteinu, než ostatní); III. sýry;
IV. tofu a tempeh; V. (hlavně, i když, nejen) celozrnné obiloviny; VI. luštěniny.
Ne všichni totiž chtějí (a mohou) využívat právě proteiny z masa.
U mě osobně nejde o žádné vegetariánství, natož potom veganství.
Maso jím hlavně v neděli, a někdy v sobotu (takže, vlastně právě tak často, jako ho kdysi jedli moji pradědové). Tedy, tehdy, když najdu dost času na sehnání správného masa, protože dostat ho rozhodně neznamená jen více zaplatit! Když jde o maso, řídím se zásadami "vše, nebo nic!", a, "lepší žádné, než vadné!"
Děkuji Vám!
Vít S.
jak hodnotit využití jiných přírodních proteinů, než těch, které pocházejí z masa?
Jde maso plnohodnotně nahrazovat proteiny z níže vyznačených okruhů?
I. vejce; II. tvarohy (zvláště tvrdé, zdá se mi, že poskytují více proteinu, než ostatní); III. sýry;
IV. tofu a tempeh; V. (hlavně, i když, nejen) celozrnné obiloviny; VI. luštěniny.
Ne všichni totiž chtějí (a mohou) využívat právě proteiny z masa.
U mě osobně nejde o žádné vegetariánství, natož potom veganství.
Maso jím hlavně v neděli, a někdy v sobotu (takže, vlastně právě tak často, jako ho kdysi jedli moji pradědové). Tedy, tehdy, když najdu dost času na sehnání správného masa, protože dostat ho rozhodně neznamená jen více zaplatit! Když jde o maso, řídím se zásadami "vše, nebo nic!", a, "lepší žádné, než vadné!"
Děkuji Vám!
Vít S.