Extrifit Poradna
Peptibeef - Verze k tisku

+- Extrifit Poradna (https://www.extrifit.cz/poradna)
+-- Fórum: Extrifit forum (https://www.extrifit.cz/poradna/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Fórum: Suplementace (https://www.extrifit.cz/poradna/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Téma: Peptibeef (/showthread.php?tid=1389)



Peptibeef - Jay - 03-08-2017

Dobrý den, 
chci se zeptat jak je to s využitelností bílkoviny v tomto produktu? Pokud obsahuje 75% kosterní bílkoviny, je tím myšleno 75% příčně pruhované (KOSTERNÍ) svaloviny nebo se jedná o 75% "kolagenu"? Jelikož kolagen je tvořen hlavně aminokyselinami glycinem, prolinem, hydroxyprolinem a hydroxylysinem, které pokud se podívám do aminokyselinového spektra tvoří cca 37g(%) / 100g(%) výrobku. Neříkám, že se jedná ze 75% čistě o kolagen jako takový, spíše se zde pozastavuji nad kvalitou a tím co si představit pod pojmem "kosterní bílkovina". Celé to řeším z důvodu, že jsem kdysi měl od Vás minimálně 4kg výrobku Isobeef, který byl opravdu těžce rozmíchatelný, což tak trochu nasvědčovalo teoriím o tom, že byl částečně tvořen kolagenem, který je ve vodě nerozpustný. Po chuťové  stránce, i po  stravitelnosti si na Isobeef nemůžu stěžovat.
Můžete mi prosím sdělit, jak je to s tímto výrobkem? 

Předem děkuji za odpověď


RE: Peptibeef - Pavel Vacek-Extrifit.cz - 03-08-2017

Dobrý den,

Peptibeef je výrazně vylepšená evoluce Isobeefu. Nebudu tady psát, že jde o hydrolyzované hovězí peptidy, protože to jste si jistě sám nastudoval v popisu produktu. Zkusím spíš položit pár logických otázek k zamyšlení. V první řadě se pozastavujete nad špatnou rozpustností Isobeefu a přikládáte to kolagenu. Jenže za onu špatnou rozpustnost mohla právě masová složka. Ty malinkaté cucky byla masová složka a tu jaksi nerozmícháte stejně, jako syrovátku. Pokud byste někdy měl hovězí protoein od konkurence, kde je nulový podíl masa, věděl byste, že rozpustnost je naopak perfektní. Tím se dostáme k oněm 75%, což jsou rozvařené kosti. Ano, kosti. A je s podivem, že o stravitelnost BCAA, vyráběných z peří, nemá nikdo starost, kdežto o hydrolyzovanou izolovanou bílkovinu, získanou z masa a kostí ano. Důvodem je (byla) samozřejmě kampaň výrobců, kteří nemají kvalitní hovězí protein v nabídce. Každopádně, i Peptibeef se vám bude hůře rozmíchávat, ale pokud jste byl spokojen se stravitelností Isobeefu, tak u PeptiBeefu budete nadšený, tím jsem si jistý. Osobně ho mám mnohem radši, než běžné syrovátkové proteiny právě pro jeho stravitelnost a odlišné aminokyselinové spektrum.