Napsat novou odpověď
Odpovědět k tématu: L Arginin
Uživatelské jméno:
Předmět příspěvku:
Ikona příspěvku:
Text Vaší zprávy:
Smajlíci
Smile Wink Cool Big Grin
Tongue Rolleyes Shy Sad
At Angel Angry Blush
Confused Dodgy Exclamation Heart
Huh Idea Sleepy Undecided
[další]
Možnosti příspěvku:
Přihlásit k odběru témat:
Zvolte druh ohlašování a odběru novinek pro toto téma (pouze pro registrované uživatele)




Obrázková verifikace
Do textového pole dole zadejte text z obrázku vlevo. Toto opatření má zabránit robotům psát příspěvky.
Obrázková verifikace
(necitlivé na velikost)


Náhled témat (nejdříve nové)
Napsal(a) admin - 01-04-2019, 09:06
Dobrý den, L-Arginin je tzv. semi-esenciální aminokyselina (tj. aminokyselina, kterou si organismus za určitých podmínek nedokáže sám a v dostatečném množství vyrobit - tato situace typicky nastává v období růstu, při zvýšené tělesné námaze, nemoci apod.). V přirozené stravě ho nejvíc obsahuje kuřecí a krůtí vývar a kaviár. Významnějším přirozeným zdrojem je rovněž zelený hrášek, vaječný bílek, burské ořechy, čokoláda i obiloviny. Arginin, získaný z těchto zdrojů ale není tak účinný a rozhodně ho z jídla nedokážete vydolovat tolik, kolik ho obsahuje pár kapslí.
Zároveň bych chtěl podotknout, že doplňky výživy, konkrétně ty naše, jsou zdravotně absolutně nezávadné a podléhají přísným schvalovacím procesům, takže obava vaší doktorky není tak docela na místě, pokud samozřejmě nemáte indikovanou nějakou hodně speciální stravu.
Napsal(a) Lukáš32 - 31-03-2019, 19:50
Dobrý den, chci se zeptat v jakých potravinách nejvíce se vyskytuje l Arginin ???,doplňky nemůžu brát zakázala mi je doktorka  na shledanou s pozdravem Lukáš