Napsat novou odpověď
Odpovědět k tématu: Přírodní proteiny nejen z masa
Uživatelské jméno:
Předmět příspěvku:
Ikona příspěvku:
Text Vaší zprávy:
Smajlíci
Smile Wink Cool Big Grin
Tongue Rolleyes Shy Sad
At Angel Angry Blush
Confused Dodgy Exclamation Heart
Huh Idea Sleepy Undecided
[další]
Možnosti příspěvku:
Přihlásit k odběru témat:
Zvolte druh ohlašování a odběru novinek pro toto téma (pouze pro registrované uživatele)




Obrázková verifikace
Do textového pole dole zadejte text z obrázku vlevo. Toto opatření má zabránit robotům psát příspěvky.
Obrázková verifikace
(necitlivé na velikost)


Náhled témat (nejdříve nové)
Napsal(a) Pavel Vacek-Extrifit.cz - 28-01-2018, 18:11
Dobrý den,

samozřejmě, že to lze nahradit. Některé výzkumy uvádějí, že nejlepší výsledky jsou dosaženy kombinací nejrůznějších bílkovinnových zdrojů, nežli příjmem bílkovin výlučně z masa. Vejce, resp. bílek je dokonce označován jako nejlepší zdroj bílkovin vůbec. Čili to vaše seřazení je naprosto správné a klidně se můžete obejít i bez masa, pokud budete využívat i tyto jiné zdroje.
Napsal(a) Vít - 28-01-2018, 12:53
Dobrý den,

jak hodnotit využití jiných přírodních proteinů, než těch, které pocházejí z masa?

Jde maso plnohodnotně nahrazovat proteiny z níže vyznačených okruhů?

I. vejce; II. tvarohy (zvláště tvrdé, zdá se mi, že poskytují více proteinu, než ostatní); III. sýry;

IV. tofu a tempeh; V. (hlavně, i když, nejen) celozrnné obiloviny; VI. luštěniny.

Ne všichni totiž chtějí (a mohou) využívat právě proteiny z masa.

U mě osobně nejde o žádné vegetariánství, natož potom veganství. 

Maso jím hlavně v neděli, a někdy v sobotu (takže, vlastně právě tak často, jako ho kdysi jedli moji pradědové). Tedy, tehdy, když najdu dost času na sehnání správného masa, protože dostat ho rozhodně neznamená jen více zaplatit! Když jde o maso, řídím se zásadami "vše, nebo nic!", a, "lepší žádné, než vadné!"

Děkuji Vám!

Vít S.