ZHASNI

Autor: Pavel Vacek

V každé společnosti existují lidé, kteří svojí náklonnost k dané věci dávají nepřehlédnutelně najevo. Kulturistickou komunitu nevyjímaje. Zároveň jsou mezi námi tací, jež hlasitě upozorňují na své tituly, pochybné zásluhy a na spoustu dalších, vcelku nedůležitých věcí. Však to ostatně znáte z nejrůznějších internetových diskusí.

 A pak jsou mezi námi lidé, jejichž přínos v propagaci kulturistiky je nepopiratelný a my přitom neznáme ani jejich jméno. Přesně tohle mě totiž napadlo, když jsem zase koukal na nějaké další motivační video z dílny střihového mága, který se skrývá pod pseudonymem ZHASNI.
Nemám absolutně tušení kdo to je, nevím odkud je, nevím, co normálně dělá, ani kolik mu je let. Ale rozhodně vím, že miluje kulturistiku a jeho klipové sestřihy jsou prostě fantastické. Tenhle anonymní týpek pro propagaci našeho sportu obrovský kus dobře odvedené práce. O tom ostatně svědčí také čísla zhlédnutí, která se pohybují v řádu stotisíců, přičemž u jednoho videa jsem dokonce zahlédl číslovku překračující dvou miliónovou hranici. To je na tak malý sport, jakým kulturistika je neuvěřitelné číslo! A právě proto si dokážu představit, že to možná byl ZHASNI, kdo dokázal přitáhnout do posilovny hromadu mladých kluků odkojených you tubem. Protože pokud se podíváte na mnohdy silně emotivně laděná videa Zhasniho, tak máte chuť vzít činku do ruky, nebo pocítit touhu stát se kulturistickým šampionem.

A za to patří Zhasnimu obrovský dík. Doufejme jen, že ho jeho záliba nepřestane bavit a on nám připraví ještě spousty nových klipů. A i když jste některá z nich určitě už viděli, myslím si, že neuděláte chybu, když se na ně mrknete znovu a znovu.Pro začátek jsem vám jich několik předhodil tady.