Zbyněk Dušánek – „Co tě nezabije, to tě posílí!“

Autor: Pavel Vacek

Ahoj Zbyňku, představ se prosím našim čtenářům a fanouškům kulturistiky.
 
Ahoj, jmenuji se Zbyněk Dušánek je mi 22 let měřím necelých 165cm. Váhu mimo sezónu mám cca 82kg, letos na závodech jsem měl 69kg. Pocházím a žiji v Hradci Králové.
 
Letos to byla tvoje druhá závodní sezóna, jak dlouho se už zajímáš o posilování?
 
Cvičím už asi 6 let, ale 2 rokem trénuji tvrději a častěji a to díky tomu, že cvičím s Vojtou Koritenským. Díky němu jsem dostal motivaci a začal závodit také jako on.
 
Jak hodnotíš letošní závody v Brně a svojí formu oproti minulému roku? Byla pro tebe letošní příprava náročnější?
 
Letošní závody v Brně se mi moc líbily a moc jsem si je užil. K vidění byly opravdu velké svaly a kvalitně připravení závodníci. Forma oproti minulému roku byla určitě lepší, myslím, že jsem byl tvrdší a víc napruhovaný, než loni. Příprava pro mě byla v průběhu snazší než minulý rok, už jsem malinko věděl, co si můžu dovolit a co ne. Jen poslední týden byl náročný díky strašně teplému počasí, ale ta dřina a utrpení stálo za to.


 
Proč jsi se rozhodl závodit ve federaci NABBA?
 
Rozhodl jsem se takto, protože jsem byl na Vojtových prvních závodech a přátelská atmosféra a organizace závodů se mi líbila.
 
Liší se tvůj trénink v dietě před závody a v objemové fázi?
 
Trénink je pořád stejný, jen intenzita je větší a jsou kratší pauzy mezi sériemi. Pořád se snažím držet velké váhy co to jde.
 
Tvůj sparing ve fitku je Vojta Koritenský, je to pro tebe motivace?
 
Ano je to pro mě velká motivace a je to výborný kamarád, který vždy poradí a podpoří.
 
Na jaké závody by ses chtěl připravit do budoucna a co je tvým cílem nebo snem?
 
Tak chtěl bych se připravit opět na jaro 2011 na Republiku. Mým cílem je, že bych rád republiku vyhrál. A  jednou bych chtěl získat titul mistra světa.
 
Jaký je tvůj oblíbený kulturista z řad profesionálů a z amatérů?
 
Z profíků to je asi sympaťák Marcus Ruhl. Jeho tréninky jsou strašně motivující a když je na podiu, publikum vždy šílí. A z amatérů je to bez debat náš nejlepší kulturista Tomáš Bureš.
 
Máš nějaké životní motto, kterým se řídíš?
 
Co tě nezabije, to tě posílí!
 
Je někdo, komu bys chtěl na závěr poděkovat?
 
Poděkovat bych chtěl hodně lidem, hlavně mojí mámě, že to semnou v dietě vydržela a že mě pomáhala finančně, potom za rady a konzultace v přípravě Michalu Hradeckému, Vojtovi Koritenskému za super tréninky, kamarádovi Danovi co mě perfektně namazal barvou a také spoustě přátel, co mě drželi palce a přijeli mě podpořit a fandit na závody.
 
Děkujeme, Zbyňku, za rozhovor a přejeme ti hodně štěstí jak ve sportu tak i v soukromém životě.

Za Extrifit.cz
Antonín Dušek