Vojta na Olympii- Den poté a večer před korunovací

Autor: Pavel Vacek

Den poté je název nějakého hororového, jehož děj si už vůbec nepamatuju. Zřejmě nějaká vyvražďovačka, což vcelku odpovídá obrazu včerejšího dění při kuchání slavného jména Kevin Levrone. Ale o tom krátce později. My jsme tu proto, abychom monitorovali dění Vojty při jeho první účasti na Mr. Olympia. No… jak to dopadlo, už asi víte, ale přesto si k tomu pojďme něco říct. V první řadě to, že Vojta neměl žádná přehnaná očekávání a prvořadým úspěchem bylo, se na tu soutěž dostat. Já jsem tuhle, tak trochu frázi, četl už nesčetněkrát, jenže až teprve zde pochopíte plný význam téhle věty. Dostat se na soutěž Mr. Olympia vyžaduje vítězství, nebo alespoň mnoho medailových pozic na pohárových profesionálních soutěžích. Už to je těžké, ale jak na příkladu našich borců z Česka a Slovenska není nereálné.  Žádná Grand Prix není tak nabitá, aby nebyl prostor pro šanci. Jsou tam velcí chlapi s horší formou, jsou tam borci s mírnými defekty, nebo vadou v symetriii apod.. Na Olympii ne. Je to soutěž z lidí, kteří všechny tyhle zmíněné odstavili z cesty a tím pádem se sejde pole brutálně narostlých, připravených frajerů bez chyb. V tomhle vyniká především Flex Lewis, který prostě nemá jedinou chybičku, která by se mu dala vytknout.

Vojta byl perfektně připraven, byl separovaný, tvrdý, s vynikající symetrií a hustotou svalů. To vše se mu hodilo při dobývání nominace na Mr. Olympia. Tady takoví ovšem byli všichni a navrch přidali pěkných pár kil svaloviny. Vojta je prostě proti nim příliš subtilní, takže sebelepší forma by ho výš neposunula. Čeká ho teď hodně práce, ale zase je tu velký prostor pro zlepšení. Zatímco kompletně celá desítka balancovala na hmotnostní hraně 212 liber (Flex Lewis dokonce navážil 213 lb), tak Vojta má ještě 10-ti kilovou rezervu. Pokud ji využije, bude tam a bude bojovat o nejvyšší příčky. Dnes je ještě na programu finále Olympie, kde se vyhlásí Top Ten a pak samozřejmě vítěz Mr. Olympia. Takže Vojta pro těch pár minut ještě drží formu, pak se ozve jeho jméno, udělá 2-3 pózy a ahoj.

No a teď k tomu Kevinovi… četl jsem na netu příspěvky fanoušků, že je to- jedno, jak vypadal, že si ten návrat beztak užil apod.. No, nevím, jak probíhal přenos a jak časté byly záběry na dění mimo porovnávání, ale pokud by zabírali pouze Levroneho, obraz užívajícího si borce by se jim určitě nenaskytl. Spíš to vypadalo tak, jako by vymýšlel, jak se z toho pódia co nejrychleji vypařit. Nebylo to dobré a byl to hazard s jeho skvělým jménem, neboť Kevin byl suverénně nejslabším závodníkem večera. Ale asi není náhoda, že zrovna dnes se spustily jeho nové stránky, kde si za doláčů můžete koupit jeho posilovací program na cvičení v každém věku. Holt byznys je byznys a tady to platí dvojnásob. Každopádně jsem zvědavý, jestli se ukáže na dnešním programu, kde se vyhlašuje Top Ten. Počítám, že ne.

Zážitků mám celou řadu, a pokud si čtete rádi moje články, vězte, že vás o ně v následujících dnech neochudím ve velké reportáží z tripu do Las Vegas na Mr. Olympia. Já se s vámi loučím, užiju si finále a taky si půjdu zacvičit, abych mohl večer odnést Vojtu z hospody a naložit ho do letadla, aby vám na EVL’s mohl povyprávět na stánku o své dlouhé a superúspěšné sezoně 2016.

P.S. Snímky pořídil Igor Kopček