Vojta na Olympii- Den D

Autor: Pavel Vacek

Už za pár hodin nastoupí Vojta na pódium Mr. Olympia, kde svede souboj s absolutní světovou špičkou, mezi kterou se svou účastí na téhle kultovní soutěži zařadil. Než se tak stane, dáme si jen krátký report z dnešního dne. I když report…

Pokud by včerejšek skoupý na události, dnešek z tohoto pohledu jakoby neexistoval. Vojta se plně soustředil na dnešní semifinále a to znamená jediné. Jíst a ležet. Jíst proto, aby svaly tzv. došly do plnosti, působily plným a šťavnatým dojmem. A ležet proto, aby veškerá přijaté energie byla využita na 100% k tomuto úkolu.

Proto jsem s kolegou Lukášem vyrazil na Olympia expo, kde mimochodem probíhala semifinálové část Bikiny a Physique. No, pokud znáte Fibo, tohle je o dost slabší verze. A přidružené soutěže typu powerlifting Olympia, či Strongmanů působily hodně pouťovým dojmem. Jako taková sranda v programu. Nafotil jsem pro vás aspoň nějaký pěkný báby. Co mě ale rozhodně zaujalo, bylo to, že tam byl třeba Flex Lewis, který měl účast na třech stáncích a strávil na Expu dobrých 6 hodin povídáním a focením s fanoušky. A to jen pár hodin před tím, než bude bojovat o další svůj titul Mr. Olympia.

Když jsme se vrátili, forma Vojty začala skutečně gradovat a musím čestně prohlásit, že to je vážně bomba. Je neskutečně suchý a tvrdý. Kvadricepsy začínají být pruhované i ve středové části, což včera zdaleka tak nebylo. Přitom všem vypadá větší než v minulých dnech. Chtěli jsme pro vás udělat pár fotek po nástřiku druhé vrstvy barvy, ale s blížícím se časem zahájení Mr. Olympia začíná výrazně přitvrzovat i na straně pořadatelů. Pokud nemáte příslušná povolení, akreditace apod.., jste nemilosrdně vykázáni ze zákulisních prostor. Do rozcvičovny pak nemůže mimo dávno nasmlouvaných fotografů skutečně žádný doprovod. Takové ty situace, známé z našich soutěží, kdy si protáhnete na soutěž dalších 10 kámošů, jsou tady absolutně sci-fi. Přesto posílám alespoň pár momentek.

Jako bonus vám ještě prozradím informaci, kterou jste o Vojtovi ještě určitě nevěděli. Vojta si libuje v zimě. V životě jsem tolik nemrzl jako na pokoji s Vojtou, který si klimatizuje asi na 12 stupňů, a já se chodím ohřát o půlnoci na příjemných venkovních 25 stupňů. Přes den tu bylo 38. Ve stínu.

Tak. Drby už máme za sebou. Hned jak bude po semifinále, ozvu se s dalšími postřehy, tipem, jak si asi Vojta vede. Takže držte palce, cesta za snem startuje.