Vojta na Olympii- 2.den v Las Vegas-připrava

Autor: Pavel Vacek

Máme za sebou druhý den, a pokud čekáte nějaké akční drama, musím vás bohužel zklamat. Program byl totiž následující: Vstát, zkontrolovat formu a dle stavu formy zvolit denní režim.

Takže ráno jsme vstali, dle lýtka zjistili, že forma jde dobrým směrem a šli si zase lehnout. A já mám pro dnešek padla a jdu na ruletu. Ba ne, teď vážně. Forma skutečně graduje, svalstvo jde do tvrdosti, vysušenosti a pokožka se začíná zbavovat vody a lepit se na svaly. Vojtova tvář začíná nabírat lehce mimozemské rysy, takže v tomhle ohledu jde vše skvěle. Úkolem pro dnešní den tedy bylo naplnit svaly k prasknutí, aby došlo k jejich zvětšení a navození dojmu plnosti. Vzhledem k tomu, že forma je v podstatě 100%, může si Vojta dovolit zvolit lehce riskantní přístup v podobě normální stravy. Tzn, palačinky, losos s těstovinami, nějaký ten dortík a jiné dobroty. A proč riskantní? Inu, pokud tohle udělá borec, který není po stránce vyrýsovanosti tzv. na plech, zalije se natotata a je po formě. To však není Vojtův případ.

Po snídani následoval první nástřik, kde se opět zkontrolovala forma a její stav potvrdil správný postup. A po nanesení vrstvy barvy už následoval pouze odpočinek, aby se živiny dostaly přesně tam, kam mají. Vojta se tedy válel celý den v posteli, což zrovna není materiál pro nějakou poutavou story. Proto jsme se s Lukášem Veselým, kamarádem Vojty a jeho kolegou z Extrifit Gymu, sebrali a jeli se podívat na hlavní třídu Las Vegas. No, odsud už mám zážitků požehnaně, ale nechám si je až pro velkou ucelenou reportáž o Mr. Olympia a našeho tripu do Las Vegas. Věřím, že to bude pro čtenáře Extrifit.cz poutavé čtení.

Na konec dne se už naplno rozjel program Mr. Olympia setkáním fanoušků se všemi účastníky Mr. Olympia. Zde mě doslova vyrazil dech neuvěřitelný počet fanoušků ochotných vystát brutální frontu, aby si mohli podat ruku se svým favoritem, získat od něj fotku či společné selfie a podobné fanouškovské záležitosti. Nedokážu říct, kolik těch lidí přesně je, ale pokud máte zkušenost s mítinkem s fanoušky na EVL’s Prague, vynásobte si t minimálně deseti. Co ale stojí určitě za zmínku, je absolutní profesionalita sportovců, kteří ochotně a s úsměvem drží před objektivy fotoaparátů, podají si tisíckrát ruku, vykouzlí tisící úsměv. Žádné stížnosti na dietu, na únavu, na to, že se zrovna musí najíst a tak podobně. To totiž vůbec nikoho nezajímá. A jsem velmi rád, že do sorty profíků, která maximálně vychází vstříc fanouškům kulturistiky, patří i náš Vojta Koritenský, člen Extrifit Teamu. To je pro dnešek všechno, zítra začne jít do tuhého a vy budete opět u toho.

P.S. Hodně se řeší návrat Kevina Levroneho. I když světem lítají fotky z porovnávačky, které pro Kevina vychází docela příznivě, na vlastní oči je prostě ten věk znát. V boční póze, která byla jeho výstavní, jsou dobře patrné prsa, která nejsou zdaleka tak plná a pevná jako v dobách jeho největší slávy. Zároveň ztrácí na špičku objemově.  Rád bych se jako jeho fanoušek mýlil, ale do desítky to asi nebude.

P.S. II. Zato borci s Oxygen Gymu, to je jiný kafe. Nevím, co tam ty kluci baštěj, aly ty objemy svalů jsou skutečně ukrutný. A to jak u Ahmada Ashkananiho, soupeře Vojty, tak především u Reallyho Winklaara. Roelly neskutečně nabral od loňského EVL’s a potvrzuji, že ty předsoutěžní fotky s koupelny, nebo odkud, nejsou žádný fotoshop. To, co na sobě nosí, mi hlava vážně nebere.