Vojta Koritenský týden před Body Power a sraz Extrifit Clubu

Autor: Pavel Vacek

Včera proběhl poslední sraz Extrifit Clubu, který naplno potvrdil to, že plácání po ramenou, falešná chvála a „politicky korektní“ přístup, čili aby se nikdo neurazil, je ta nejhorší věc, co se vám může v kulturistice stát.

Naopak, nastavení pravdivého zrcadla, tvrdé pojmenování skutečnosti i za cenu nepříjemných pocitů a sražení domnělé snahy je cestou k výsledkům. Krásným příkladem budiž Jan Křenek, jehož forma byla na minulém srazu podrobena tak tvrdým slovům, že by si od něj pes kůrku nevzal. Nicméně Honza dostal pár dobrých rad, brutálně se zakousl, shodil asi 12 kilo za měsíc a půl a z formy, která připomínala spíš zmuchlaný mokrý hadr, vykřesal fazónu, která mu vynesla krásné 4. místo na sobotním Mistrovství České republiky. Udělal nám radost, když přijel nám říct, že bez reálného zhodnocení situace před 5 týdny by to v žádném případě nedal.

Možná si vzpomenete, kterak jsem trochu hudroval při reportu z minulého srazu, ale dnes už musím říct, že si to kluci vzali k srdci a forma každého z nich se výrazně zlepšila. Jistě, ti, kteří byli minule s formou úplně mimo, pořád ještě dost zaostávají a bude to ještě náramně tvrdé, dostat se do konkurenceschopné kvality. Ale už to nebude alespoň žádný průšvih.

Zároveň si myslím, že jména jako Filip Vaško, Jirka Kočvara, Jan Lukeš a Vladimír Nedvěd budou ve svých váhových a věkových kategoriích určitě patřit mezi favority mistrovství. Všichni jmenovaní dostali od Extrifitu za odměnu menší podporu v dietě. O Davidu Příkopovi ani nemluvě. David, čerstvý držitel titulu Mistra Čech mezi muži ve středu odlétá hájit barvy České republiky na Mistrovství Evropy juniorů, takže nezbývá, než držet palce a fandit minimálně tak, jako to vidíme aktuálně u našich hokejek.

 Další podstatnou informací této neděle určitě potěšíme nejednoho fandu Vojty Koritenského, ale jistě i fanoušky české kulturistiky jako takové. Vojtu sleduji už od prvopočátku jeho kariéry a pamatuji jeho první soutěžní kroky s vahou kolem 70-ti kg. Pak už jsem nevynechal jedinou možnost pozorovat naživo a zblízka každý rok jeho progresu, ale i hluchá místa stagnace. To, co jsem viděl včera je ale bez přehánění brutální, životní forma, na míle vzdálená loňskému triumfu na Olympii Amateur a lehce vylepšená od Mozolani Classic. Fotky byly pořízeny bezprostředně po tréninku stehen, čili trochu zatažené a s nenapumpovaným vrškem a na počátku superkompenzace. Přesto to bylo velké, hutné, šťavnaté, bez známky vyčerpání, nebo ztrhanosti. Vylepšené zadní postoje daly vyniknout masitým hamstringům, které na Mozolani classic nebyly dostatečně prezentovány. Forma týden před profi soutěží Body Power 2015 dává tušit, že ani v Anglii by nemusel být Vojta ve své nováčkovské sezóně jenom do počtu.

 

 Skvělou zprávou je, že vy budete u toho téměř v přímém přenosu. Do Anglie cestuje společně s Vojtou i redakce Extrifit.cz a bude vás podrobně informovat o každém dni na Body Power. Přineseme informace z prezentace, vyfotíme těsně předsoutěžní formu a pokusíme se o posemifinálové prognózy. Určitě se od nás dozvíte z první ruky výsledek Vojty a to jak na našem facebookovém profilu, tak na těchto stránkách. Sledujte tedy oba naše informační kanály a mějte rychlé info, jak se na správného fandu Vojty sluší a patří. A modlete se, abychom měli dobré připojení na net. :-)