Vojta Koritenský na Mozolani Classic 2016

Autor: Pavel Vacek

Máme za sebou skvělý sportovní víkend, jehož zakončením byla soutěž Mozolani Classic 2016, pořádaný promotérem a bývalým Mistrem Světa v kulturistice a v současné době jednou z nejvýraznějších tváří fitness dění na Slovensku Andrejem Mozolanim. A když už v této souvislosti mluvíme o Andrejovi, neměli bychom zapomenout ani na jeho ženu Anku a spolupromotérku Michaelu Kováčovou, kteří dohromady představují velmi efektivní a spolehlivý pořadatelský team.

K této soutěži, jakož i k její amatérské části Diamond Cup se a současně konanému Expu se budeme tento týden ještě mnohokrát vracet, ale nejprve se krátce zmíníme o účasti Voty Koritenského na Mozolani Classic.

Po nastoupení celého startovního pole profesionálních kulturistů do 212 liber se v podstatě okamžitě oddělila čtyřčlenná skupinka favoritů na medaili. K naší velké radosti a k radosti četných fanoušků Vojty Koritenského mezi ně patřil i Vojta. O stupně vítězů si to tedy rozdali mezi sebou Sami Al Hadat, vracející se po delší pauze na soutěžní podia, estetický závodník Ahmad Ahmad, zkušený a známý závodník Ronny Rockel, který sestoupil z kategorie Open (bez váhového limitu) a Vojta. Vyhrát mohl skutečně kdokoliv.

Sami Al Hadat se zdál komplexní, s vyváženým svalovým rozvojem, ale přeci jen s o něco horší formou, než je u něj obvyklé. Ahmad Ahmad představil výrazně zlepšený vršek těla, nejlepší v kategorii, ale s trochu zaostávajícím rozvojem dolních končetin. Ronny Rockel bojoval objemností svalového rozvoje, „kulatým“ dojmem postavy, ale bylo již více než zjevné, že nejlepší roky má již za sebou. Vojta se zdál být nejlepší v komplexním dojmu ze zádových postojů, především pak od pasu dolů. Na své soupeře přeci jen pár kilo svalové hmoty ještě ztrácel. Osobně jsem byl přesvědčen, že ostříleného veterána Ronnyho Rockela porazí a skončí na 2-3. místě. Žel, profi kulturistika je tak trochu i o jméně a nestalo se tak. Nedá se nic dělat. I Vojta musí zaplatit svou nováčkovskou daň a pár závodů si „odstát“. Mnohem podstatnější je, že Vojta je již rovnocenným soupeřem skutečně dobrých kulturistů s mnoha skvělými výsledky. Zaznamenal nárůst 4-5 kil svalové hmoty, jeho postava dostala úplně nový rozměr a má skvěle našlápnuto na další útok na elitní závodníky. 4. místo je parádním výsledkem a dobrým startem sezony.

3. místo Ahmad Ahmad (st. č. 1)

2. místo Ronny Rockel (st. číslo 8)

1. místo Sami Al Hadat (st. č. 2)