Vojta Koritenský- Musíš to mít v hlavě srovnaný - 2. část

Autor: Pavel Vacek

Pokračování rozhovoru.... 

Vrátím se ještě k těm česko-slovenským soubojům. Motivuje tě to víc, když si můžeš změřit síly s tuzemskou špičkou?

Spíš jsem rád, že tam jsme a že se tam takhle sejdeme. Odzávodí se a jdeme společně na večeři, na pivo, je to prostě mnohem příjemnější, než když seš tam sám. Každopádně je to docela unikát, že se v Americe na profi soutěži sejde tolik lidí z tak malého regionu, jako je Česko a Slovensko. Závodí tam Milan, Tomáš Tabačiar, Tomáš Kašpar ve velkejch, Andrej, Honza Kubík… No ale ten tam jel hlavně na ryby a na výlet. Ten to závodění má úplně na pohodu. No ale vem si to, kolik lidí tam maj třeba Němci, že jo? Nikoho.

Když si zmínil Honzu Kubíka, ten to pak na webu v diskusích trochu schytal za tenhle přístup. Co si o tom myslíš ty?

Nikdo z těch lidí mu na to nedá ani korunu. Je to absolutně jeho věc, jak se k tomu závodění postaví. Honza to má hozený úplně na pohodu, jako koníčka, chce si užít závody a celý ten výlet do Ameriky. A tak by to mělo být, ne?

Asi jo, každopádně, u tebe už další pokus na postup na letošní  Olympii nebude, že?

Ne, to ne. Poslední šance je teď v Tampě, kam už ale nejedu. Už by mně nechyběly dva body, ale čtyři, bude to hodně našlapaný a navíc už ani nedržím dietu. Takže letos se Olympie nekoná, bohužel.

Jaký je tedy další plán?

Plán je, že půjdu až v roce 2018. Určitě závodit chci, chuť mi nechybí, takže se připravím hned na nějaké první závody roku 2018.

Na EVL’s showdown tě tedy zase neuvidíme? Nemrzí tě to?

Uvidíte. Na stánku. Ale jo, jasně že mě to docela mrzí, že tam nebudu závodit. Hodně dlouho jsem o tom přemýšlel, rozebíral to s Tomášem, jak to udělat, ale…  To tělo už je unavené. Po těch posledních závodech si řeklo o pauzu, protože úplně nefungovalo, jak mělo. Já jsem taky unavený jak psychicky, tak finančně, protože i když díky Extrifitu mohu závodit, mám proplacené letenky a pobyt, ale přesto tam prostě nějaké koruny necháš. Musíš se najíst, něco si koupíš a tak. Udržovat se 4 měsíce ve špičkové formě se taky na šrajtofli podepíše, takže držet ještě 2 měsíce dietu, odjet jedny závody a pak zase dlouho nic, to je prostě nerealizovatelný. Samozřejmě, kdybych postoupil na Olympii, je to něco úplně jiného, to ty dva týdny ještě vydržíš, ale takhle se to budu snažit vynahradit všem fanouškům na stánku Extrifitu. Myslím, že nebudou litovat.

Sezona tedy pro tebe skončila a nastoupil si rovnou do objemovky?

Takovou lehčí, lehoučkou objemovku jsem nasadil. Neplánuju nějaký brutální kila nahoru. Mám nějakých 400 gramů sacharidů na den, do toho sem tam vložím nějakou dobrotu, na kterou mám chuť, a ono to jde pořád nahoru. Jak to tělo bylo teď dlouho hladové, tak to krásně leze nahoru. Mám momentálně nějakých 98 kilo, tak to nechám zatím takhle být. Nechci hned teď po soutěžích skákat do nějakých přežíraček. Počkám ještě tak měsíc a pak to trochu najím.

Změnila se nějak skladba doplňků?

Největší změnou je to, že teď skoro neužívám protein. Asi každý ví, že piju po tréninku Hydro 77, nebo Super Hydro DH32, ale to jsem teď vyměnil za Go Pro30 a náramně se na to těším vždycky. To je tak strašně dobrý! Jako Hydro, nebo proteiny fajn, ale to Go Pro je tak příjemně slaďoučký, že se na něj tak strašně těším vždycky. Taková sladká odměna po tréninku. Takže místo proteinů teď pojedu Gainery, jinak Glutamin, aminokyseliny, vitaminy to je furt stejný. Jinak jsem nasadil kloubní výživu Flexain, protože jsem měl teď potíže s ramenem. Byl jsem s tím i u doktorky a zjistila mi, že mám vyhozený klíček, takže mi to nahazovala zpátky, ale mám tam ještě nějaké úpony chycené. Flexain vlastně beru na doporučení doktorky, která mi sama řekla, ať tam toho láduju fest. A taky mi řekla, že už nikdy nesmím přestat cvičit. Takže jsem ji řekl, že pěkně děkuju. (smích) Řekla mi, že ty svaly drží ten kloub na těsno u sebe a že se mám vykašlat na nějaký obstřiky, protože to jsou kortikoidy, a kdyby ty svaly povolily, může se stát nějaký úraz. Takže mám od doktorky nakázán cvičit, cvičit, cvičit. Ne nějaký nesmysly s váhama, což už stejně nedělám, ale trochu s rozumem.

Jako poslední by mě zajímalo téma On the Top. Kanál, na kterém běžel On The Top je zrušený. Proč?

Poslední díl jsme natočili někdy před tou Aljaškou, což je měsíc a potom You Tube zablokoval kanál, kde ten seriál běžel. Důvod byl ten, že byly opakovaně porušeny nějaké podmínky pro sdílení nevhodného obsahu, což je nám skutečně záhadou. Nejsem si vědom, že by tam bylo něco závadného, takže tohle se momentálně řeší přímo na centrále českého You Tube v Praze. Poslední informace je ta, že by to za týden mělo být zprovozněno. Ale bez ohledu na to, jestli to pustí nebo ne, založíme nový kanál, který se bude jmenovat Vojta Koritenský- On the Top, nebo něco takového a tam budou postupně naházená všechna videa On the Top. Teď o víkendu jsem už točil nový díl, kde se vrátím ještě k těm závodům na Aljašce, protože mám dost doposud nepublikovaného materiálu, určitě se vrátím k tomu, co se stalo a ještě jednou to vysvětlím a začneme se věnovat nové sezóně. Materiálu bude dost, máme před sebou společné natáčení s Teamem, Extrifit Day, Evl’s a samozřejmě tu mojí objemovku a tak. Takže se nebojte, jede se dál.