Veronika Kudrnová - To, co opravdu miluju, je zvedání činek

Autor: Extrifit

Již čtvrtým rokem odměňuje firma Extrifit závodníky a závodnice mládežnických kategorií v rámci projektu "Odměna za výsledek". Podmínky této akce lze najít u nás na webu, ale v krátkosti jde o to, že všichni účastníci jarních mistrovských soutěží, kteří se rozhodli ve své přípravě vsadit na značku Extrifit, docílili medailového umístění buď na mistrovství Čech, nebo mistrovství ČR a nemají pozitivní dopingový test, mají nárok na odměnu do výše až 100 % jimi vynaložených finančních prostředků ve formě doplňků výživy dle vlastního výběru. Jedním z takto oceněných sportovců je i mladá slečna soutěžící v kategorii Bikini Fitness VERONIKA KUDRNOVÁ.

Ahoj, mohla by ses našim čtenářům krátce představit? Jak dlouho cvičíš, jakou studuješ školu?

Ahoj, jmenuju se Veronika Kudrnová, je mi 18 let a studuji střední průmyslovou školu stavební. Cvičím něco přes dva roky.

Co tě přivedlo ke cvičení?

Asi jako většinu holek mě do fitka přivedla touha po krásné postavě. Chtěla jsem být spíše hubená než svalnatá, ale můj ideál krásy se úplně změnil. Dnes se mi líbí kulatá ramena, záda ve tvaru V a pořádné nohy a zadek.

Kam bys to chtěla nejdále dotáhnout? Kde je tvůj vysněný cíl? Máš nějaký vzor?

Mé cíle se neustále posouvají... Moc ráda bych si jednou zkusila mezinárodní soutěže. Vzor žádný nemám, mám pouze několik lidí, kteří mě inspirují.

Ty jsi jedna z těch, která využila nabídky Extrifitu prezentované v akci „Odměna za výsledek“. A také jsi na tu odměnu dosáhla. Pochlub se, za co ti byla vlastně předána ona odměna?

Vybojovala jsem třetí místo na Mistrovství Čech v kategorii bikini fitness.

Proč sis vybrala právě tyto produkty?

Vybrala jsem si produkty, které ještě nemám a využiji je v přípravě na další závody.

Myslíš si, že ti tato akce pomůže i v následujícím období?

Rozhodně ano. Je skvělé, že Extrifit podporuje tímto způsobem mladé sportovce.

Kde vidíš své silné stránky a naopak slabiny? Jak je hodláš zlepšit?

Mojí silnou stránkou je, že když si něco umanu, tak si za tím jdu, dokud toho nedosáhnu. Proto pro mě nepřipadalo v úvahu ukončit přípravu předčasně. Slabších stránek mám více a snažím se přes ně neustále překonávat.

S kým jsi na své přípravě spolupracovala asi tak nejvíc?

Tréninky i stravu jsem si v podstatě sestavovala sama, jelikož jsem neměla trenéra. Se závěrem diety mi hodně pomohl Pavel Vacek, za což jsem mu opravdu vděčná a samozřejmě jsem měla obrovskou podporu ze strany rodičů – děkuju.

Co ti v předsoutěžní přípravě dělalo největší potíže?

Největším problémem byla dieta. Jsem jedlík a zvládat těžké tréninky na trošce jídla byl zpočátku problém a občas jsem byla kvůli tomu podrážděná. Po chvíli jsem si na to ale zvykla a zjistila jsem, že když se chce, tak to jde.

Co plánuješ v nejbližším období?

Momentálně si užívám trošku volnější režim a snažím se vše dohnat ve škole, ale brzy mi začne příprava na podzimní pohárové soutěže.

Co bys poradila svým vrstevnicím, které se teď před létem třeba trochu trápí s postavou?

Dělejte to tak, aby vás to bavilo. Není nic horšího, než když se člověk nutí do něčeho, co nemá rád. Najděte si sport, který naplňuje právě vás. Já osobně jsem vystřídala nespočet sportů, než jsem zjistila, že to, co opravdu miluju, je zvedání činek.

Obrací se na tebe teď víc spolužačky se žádostí o radu?

Už dříve mě občas poprosili kamarádi o radu ohledně stravy nebo cvičení. Samozřejmě jsem se snažila poradit, jak nejlépe umím, ale i já sama se v tomhle odvětví mám ještě co učit. Nevnímám to tak, že by se na mě teď obraceli více.

Co je tvou nejlepší partií a jak ji cvičíš?

Netroufnu si říct, že je to moje nejlepší partie, ale záda jsou rozhodně partie, na které jsem udělala obrovský progres. Na začátek tréninku většinou zařazuji shyby (dokud na ně mám sílu), následují 1-2 silově náročnější cviky a nakonec několik lehčích cviků, např. kladky. Do budoucna bych chtěla vylepšit ještě jejich hloubku.

Nejlepší partie jdou občas „samy“. Ale máš partii, kterou sis musela vyloženě vydřít a pomohlo ti k tomu něco speciálního?

Mou slabinou jsou rozhodně zadní stehna a dalo mi obrovskou práci, abych tam měla alespoň malý „oblouček“.
Na začátek tréninku nohou většinou dávám cvik zaměřený právě na zadní stehna, a pak se je snažím procítit při následujících cvicích.

Jaký je tvůj momentální tréninkový split a s jakým rozložením svalových partií?

Jak už jsem říkala, momentálně mám volnější režim, takže trénuji 4x týdně.
Neděle – záda, ramena, biceps
Pondělí – nohy, břicho
Úterý – volno
Středa -  záda, prsa, ramena
Čtvrtek – nohy, břicho, triceps
Pátek – volno
Sobota - volno
Kardio mám jednou až dvakrát týdně, většinou si jdu o víkendu zaběhat.

Na jaké soutěži tě zase uvidíme?

Konkrétní soutěž zatím vybranou nemám, ale bude to letos na podzim.

Je nějaká fitnesska, která tě motivuje víc než ostatní?

Motivuje mě více fitnessek. Na sociálních sítích ráda sleduji například Kristýnu Seidlovou, která mi pomáhala s pózováním a musím říct, že neznám milejšího a upovídanějšího člověka, který vám na druhou stranu upřímně řekne vaše chyby, na kterých je třeba zapracovat. Dále ráda sleduji i Sabču Plevákovou, Aničku Faltovou a několik dalších zahraničních fitnessek. Velmi inspirativním člověkem je pro mě Kateřina Blažčíková, která je důkazem toho, že to jde dělat i jinak.

Je nějaká osobnost, se kterou bys ráda šla třeba na večeři? Kdokoliv, nemusí to být jen někdo z kulturistiky nebo fitness.

Abych se přiznala, momentálně mě nikdo nenapadá. Ale rozhodně by to byl někdo, od koho bych se naučila opět něco nového.

Chceš na závěr něco dodat?

Na závěr bych Vám chtěla poděkovat za tuto skvělou akci. Ne každý podporuje své sportovce, jako právě Extrifit.