Top Ten článků za rok 2013: 5.- 1. místo

Autor: Pavel Vacek
Takže ještě tady máme dva dny, coby záminku k nicnedělání. Ještě že v tom nejsme sami, stačí se podívat do TV programu. Až na pár premiér nových pohádek, které beztak stojí za starou bačkoru je to samá repríza, sestřih a bilancování. Takže doufám, že mi to odpustíte, když se na téhle vlně končícího roku 2013 svezu i já.

Ale nemyslím si, že zrovna tahle pětka nejúspěšnějších článků by vás neměla zajímat. A12_4504
5. místo: Heavy Duty- nejkontroverznější metoda v historii bodybuildingu

Je to tak. Systém Heavy Duty vždy vyvolá bouřlivou, často velmi přínosnou debatu na téma tréninkových metod. Heavy Duty má své skalní příznivce, zrovna tak jako odpůrce. A oba tábory používají naprosto neprůstřelné argumenty pro a proti. I vynikající sportovci- kulturisté se často dělí na přívržence této metody a naopak, přičemž je zjevné, že výsledky mají obě skupiny. Je jasné, že z toho musí být jeden pořádně zmatený. Vyzkoušel jsem oba tréninky a výsledek? No, řeknu to kulantně. Pokud jste čistí jak slovo boží, používejte trénink typu Full body, cvičení svalové partie několikrát týdně atd… Pokud ne… Tak si přečtěte článek na pátém místě.

https://www.extrifit.cz/clanky-heavy-duty-nejkontroverznejsi-metoda-v-historii-bodybuildingu.html
2815_dorian_yates
4. místo: Základy tréninku pro začínající a mírně pokročilé cvičence

O čem to asi bude, že? Jednoduchá, základní pravidla, která by si měli přečíst všichni ti, kteří se rozhodnou pro seriózní trénink. Žádné výrazy, kterým začátečník nemůže porozumět, ale několik bodů, jež by měly viset na nástěnce každé posilovny. Bohužel, nástěnky už se zrušily a podle toho to v leckterých posilovnách taky tak vypadá.

https://www.extrifit.cz/clanky-zasady-treninku-pro-zacinajici-a-mirne-pokrocile-cvicence.html
IMG_6879
3. místo: Proč nakupovat v našem e-shopu?

Já vím, tady trochu podvádíme, protože tento článek pravidelně zveřejňujeme znova a znova. A taky je to reklama jako prase. Ale taky to jsou informace pro vás. Informace, kterak z nás vyždímat co nejvíce bonusů. A je skutečně divné, že mnoho a mnoho zákazníků si své oprávněné benefity nevybírá. Takové zákazníky máme nejradši J. Ale určitě nám nevadí, když jste si přečetli toto sdělení a své bonusy vybíráte s pečlivostí švýcarského hodináře. Mrkněte na to, jestli vám něco neuteklo.

https://www.extrifit.cz/clanky-proc-nakupovat-v-nasem-e-shopu.html
banner-eshop
2. místo: Tabulka nutričních hodnot- neocenitelný pomocník.

Vždy, když si potřebuji vygooglit tabulku nutričních hodnot, vybafne na mě z prvního místa ta naše. Což je zjevně příčina toho, proč tak jednoduchý a strohý článek je na druhém místě našeho žebříčku. Faktem ovšem je, že pokud to myslíte s kulturistikou vážně, musíte znát základní informace o běžných potravinách, jako když bičem mrská. A nejenom vy, kulturisti. Všichni, kteří chtějí se sebou něco dělat, každý, kdo chce provést nějakou transformaci postavy, by měl znát ta správná čísla. V objemové fázi, nebo ti, kteří chtějí přibrat, se bez toho jakž takž obejdou, ale ti, kteří chtějí shodit? Nemyslitelné. Musí vědět kolik procent tuku má to, či tamto. Kolik kalorií, atd… Bez toho jde shazovat strašně blbě…. Proto je tady tabulka nutričních hodnot- neocenitelný pomocník při vašem snažení. A místo druhé.

https://www.extrifit.cz/clanky-tabulka-nutricnich-hodnot-neocenitelny-pomocnik.html
283827_336383439821192_84484367_n
1. místo: Nastává konec kulturistiky coby sportu?

Snad vás nenapadlo, že by mohl vyhrát nějaký jiný článek než je tento? Když jsem ho tehdy psal, ani ve snu by mě nenapadlo, že vyvolá takový poprask! A poprask je možná slabé slovo. Ten článek vyvolal pozdvižení, emoce, pochvaly, zatracení, nekončící debaty. Mluvilo se o něm snad na všech webech v ČR a rozdělil cvičící veřejnost na dva tábory. Jedni jej vynášeli do nebe, chválili text a myšlenku článku, druzí ho zatratili coby snůšku nesmyslů. Tak či tak, článek získal na plug-inu „To se mi líbí“ přes 500 hlasů, což je například číslo, kterého ani zdaleka nedosahují ty nejlepší články na nejčtenějším webu o kulturistice- Ronnie.cz

Je pravda, že tehdy jsem článek psal trochu v emocích, ale dnes jsem ho četl znova a přiznám se, že bych na něm neměnil ani tečku. Osobně mám rád média a články, které prezentují nějaký názor, myšlenku. A názor, jak známo, je jako díra do zadnice. Každý má nějaký. Takže je jasné, že ne každému je názor jiného zcela po chuti.  Proto mi jistě prominete, že s kategorií Physique se budete na našich stránkách setkávat skutečně minimálně. Máme totiž zde na stránkách Extrifit.cz o kulturistice jiné představy. Pořád považujeme účastníky soutěže Mr. Olympia za nezpochybnitelné krále našeho sportu, a pořád nás inspirují lidé, kteří své snažení dokážou a hlavně chtějí dotáhnout co nejdál, nikoliv někam do půli cesty, protože dále se jim nechce. A i to je důvod, proč nechceme, aby nastal konec kulturistiky coby sportu. :-)

https://www.extrifit.cz/clanky-nastava-konec-kulturistiky-coby-sportu.html
425292_215557075209761_100002664100858_361903_160599330_n