Top Ten článků za rok 2013: 10. - 6. místo

Autor: Pavel Vacek

Takže už tady máme jenom pár dní do konce roku a proto jsem pro vás sestavil žebříček deseti nejlepších článků za rok 2013, podle jejich sledovanosti a počtu otevření. Zároveň k nim přidám kratičký komentář, motivy k sepsání článku, nebo nějakou zákulisní myšlenku či postřeh.
IMG_9045 - kopie
10. místo: Cvičit, žrát a spát.

Ač se snažíme dopátrat nějakého tajemství sebevíc, ať se zkouší jedna tréninková metoda za druhou, pořád si po těch letech v posilovně myslím, že kulturistika není žádná nukleární věda. Ano, jistě, v předsoutěžním období závěrečné superkompenzace je vhodné nasbírat nějaké znalosti. Zrovna tak se vám hodí v dietě, ale vybudovat si mohutnou postavu chce jediné. Dodržovat životosprávu, která se dá vyjádřit těmi třemi slovesy.

Ono se to zdá strašně jednoduché, ale není to zase tak docela pravda. V životě na vás čekají nejrůznější nástrahy s cílem narušit tuto kulturistickou mantru. O tom, jak se jim vyhnout a o celé této kulturistické životosprávě je právě článek, který vás zaujal natolik, že se stal desátým nejčtenějším článkem roku 2013.

https://www.extrifit.cz/clanky-cvicit-zrat-a-spat..html
964264_609209729109753_1565031206_o
9. místo: Návod k použití doplňků výživy.

Někdy mám pocit, že popisky u produktů v našem e-shopu jsou úplně na nic. Co jiného si taky myslet o pravidelných dotazech typu: Jak mám užívat Creatin? Dotazech, které jsou umístěny cca 3-5 cm od doporučeného dávkování, popsaného v podrobném popise produktu.

V bláhové myšlence, že jednoduše obsáhnu celý den užívání výrobků, jsem publikoval článek, kde se skutečně velmi plošně a komplexně zabýváme vhodným dávkováním různých druhů doplňků výživy.  V bláhové proto, že všichni ti, kteří se pídí po informacích správně načasovaného příjmu doplňků si tento článek vyhledají, přečtou a mě ubudou dotazy v on-line poradně. Hahaha. Samozřejmě tato situace nenastala a dotazů je stejný objem. Ne-li větší. Ale aspoň se mám na co odkazovat přímými linky a to je možná příčina toho, že tento článek byl devátým nejčtenějším na našem webu.

https://www.extrifit.cz/clanky-navod-k-pouziti1.html
BCAA TBL-Slavoj a Tom 8. místo: Extrifit zakládá svůj soutěžní oddíl
Prvotní myšlenka pro založení oddílu byla snaha umožnit start na soutěži všem neregistrovaným cvičencům, kteří by si rádi okusili soutěžní atmosféru Mistrovských soutěží. K tomu, abyste mohli soutěžit v rámci Svazu kulturistiky, potažmo IFBB, musíte mít povinné členství v nějakém oddíle registrovaném ve Svazu kulturistiky. A to může být problém. Vaše fitko třeba o registraci zájem, nebo jednoduše nechce investovat registrační poplatek svazu. Takže nastává moment, že mladík chce soutěžit, ale nemá za koho. A v ten moment přišel Extrifit s touto možností. Zájem byl a je doslova obrovský. Proto jsme museli udělat nějaké změny. Dnes už se do Extrifit Clubu nedostane každý, ale jeho členství podléhá výběru. Zároveň i nadále poskytujeme výhody našim členům a odměňujeme ty nejlepší. Z hobby klubíku chceme postupem času vytvořit elitní oddíl, kde jeho členové budou soupeřům nahánět hrůzu pokaždé, když se objeví v triku Extrifit Clubu. Mimochodem, poslední dotaz na členství v Exrifit clubu padl právě dnes. Zájem skutečně trvá, takže není divu, že tato v podstatě velmi suchá informace skončila na osmém místě žebříčku.


https://www.extrifit.cz/clanky-extrifit-zaklada-svuj-soutezni-oddil.html 61786_333327630100986_1971445494_n 7. místo: Teorie výživy a přibírání váhy
Nabrat, nabrat, nabrat, to je často snem rachitického postpubertálního mladíka. Jde to, ale musíte se zbavit představy, že po běžných porcích, které nazýváte „žeru kde co jako mlejn“ přiberete. Jde totiž o živiny. O správné poměry a kalorie. A to je o jídla typu „kde co“ zpravidla kámen úrazu. Tento článek je poměrně odborný a vyžaduje nějaké znalosti. Jenže bez nich, to v budoucnu beztak nepůjde. Osvěžte si v paměti sedmý nejčtenější článek roku 2013

https://www.extrifit.cz/clanky-teorie-vyzivy-a-pribirani-vahy.html
6. místo: Jak na objemový trénink?

Jak sami vidíte, o objemy, nabrání hmoty, váhy atd… je obrovský zájem. Snažíme se tomu věnovat, protože i my si myslíme, že pořádného chlapa dělá hromada masa. Rozhodně víc, než naleštěný biceps a pomáda ve vlasech. Takže jak na to? Je to vlastně spojení článků na místě desátém, sedmém a šestém. Pročtěte si to znova, neb opakování je matkou moudrosti a zbavte se iluze, že budete mít obří rozměry po trénincích absolvovaných na kladkách, scottových lavicích, strojích na předkopávání a podobných doplňkových záležitostech. Mrkněte na to.

https://www.extrifit.cz/clanky-jak-na-objemovy-trenink.html
 
IMGL4250