Tomáš Tabačiar- vítěz Diamonod Cup Greece 2016

Autor: Extrifit

Slovenský reprezentant v kulturistice Tomáš Tabačiar byl v neděli blízko k tomu, aby se stal absolutním vítězem prestižní soutěže Diamond Cup Greece. Nejprve triumfoval ve své kategorii kulturistika do 95 kg a pak bojoval o PRO kartu v absolutce, ve které nakonec rozhodčí upřednostnili domácího Řeka.

Tomáš Tabačiar o soutěži: 

"S přehledem jsem vyhrál svou kategorii, která byla velmi silná. Pak následovala absolutka a již před jejím začátkem jsem byl v očích některých rozhodčích, závodníků a trenérů, co mi řekli, favoritem na absolutní prvenství. Slova o tom, že vypadám fantasticky, že mám nejnižší obsah tuku a nejlepší nohy na soutěži, mě povzbudili ještě víc, ale nakonec to dali domácímu Řeku, z čehož jsem opravdu zklamaný, ačkoli on vypadal velmi dobře. V backstage přišli za mnou dva rozhodčí i závodníci kývající hlavou a řekli, že jsem měl vyhrát já. U nich i u diváků jsem byl absolutní vítěz já, ale nakonec je absolutním vítězem Řek. Co už, takový je sport, je mi to líto, cíl jsem měl jasný, získat PRO kartu ... Podle mého názoru jsem se v Aténách představil v životní formě. Hodnocení podle rozhodčích a diváků bylo od začátku pozitivní, příjemná byla i uznalá slova od fotografů, kteří mi také věřili, ale z PRO karty se těší Řek. Já se však svého snu nevzdám. Podmínky na PRO kartu splňuji, je to buď titul absolutního mistra světa nebo titul absolutního mistra Evropy nebo vítězství ve své kategorii v daném roce na dvou prestižních soutěžích, což jsem splnil, protože jsem triumfoval na Diamond Cupu v Žilině i Diamond Cupu v Aténách. O PRO kartu si požádám a uvidím, jak se k tomu asociace postaví, protože já do PRO kategorie chci přestoupit. Chci poděkovat svému trenérovi Pavlovi Pírymu, se kterým jsem konzultoval celou přípravu, stále jsme byli na telefonu a opět mě dokázal dostat do životní formy. Spolupráce Píry a Tabačiar je na Top úrovni a věřím, že toto je jen začátek našeho působení, "řekl exkluzivně pro www.mozolani.com pár minut po svém triumfu v Aténách Tomáš Tabačiar, který v roce 2016 dosáhl úspěchů na jaře i podzim.

Jaro 2016: Absolutní mistr Slovenska v Dubnici n. V., bronz na Mistrovství Evropy v Santa Susanne v kulturistice do 90 kg, 1. místo na Diamond Cupu v Žilině v kulturistice do 95 kg.

Podzim 2016: 2. místo v kulturistice do 95 kg na Arnold Classic Europe v Barceloně, 2. místo v kulturistice do 90 kg na EVLS Prague, 1. místo v kulturistice do 95 kg na Diamond Cupu v Aténách.

Převzato z www.mozolani.com