Takhle peče Mistryně republiky!

Takhle peče Mistryně republiky!

Kateřina Holmanová | 16. 06. 2017

O Kateřině Holmanové už jsme tu napsali celkem dost. Především pak o jejích skvělých výsledcích. Z těch nejdůležitějších jmenujme alespoň Absolutní Mistryni Čech a Mistryni České republiky v kategorii bikiny fitness. Dále pak vítězství na čtyřech letošních pohárových soutěžích. Málokdo však ví, že Katka je nejenom skvělá závodnice, ale taky prvotřídní kuchařka. A lepší než prvotřídní, je, nazvat ji velmi kreativní a inspirativní. Osobně znám jen jedno použití produktů Extrifit. Vysypat do šejkru a vypít. Případně rozmíchat v misce. S o to větším úžasem zírám na to, jak se dají použít i na velmi lákavé, chutné a především zdravé pokrmy. Takhle vážení čtenáři kuchtí Mistryně republiky Katka Holmanová, která má pro vás několik skvělých tipů a doufejme, že se s nimi budeme setkávat na těchto stránkách pravidelně.

Borůvková roláda

  • 4 bílky
  • 3 žloutky
  • 15g kakaa
  • 20g špaldové mouky
  • prášek do pečiva, (sladidlo)

Krém:

  • 2x protein pudding Extrifit
  • 250g odtučněného tvarohu
  • borůvky

Postup:

Na piškot si vyšleháme zvlášť žloutky a potom všechny bílky se špetkou soli do co nejvíce husté pěny. Potom velmi opatrně do bílků vmícháme žloutkovou pěnu a začneme prosívat špaldovou mouku s kypřicím práškem a kakaem, (můžeme přidat i sladidlo). Vše pak rozprostřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 20 minut. Po upečení piškot i s papírem zatočíme do rolády. Krém si připravíme z protein puddingů a vody tak, aby byl co nejhustší, a zašleháme tvaroh. Po vychladnutí z piškotu opatrně sejmeme pečící papír, rozprostřeme ho a mažeme vychlazeným krémem, který ještě posypeme borůvkami a zatočíme zpět do rolády. Necháme v lednici ztuhnout.

Celá roláda:

Bílkoviny: 109 gramů

Tuky: 24 gramů

Sacharidy: 42 gramů

Čokoládové košíčky (12 ks)

  • 2x BREAK čokoládový Extrifit
  • Protein pudding čokoládový Extrifit
  • Vysokoprocentní čokoláda
  • 125g nízkotučného tvarohu (lepší tvaroh v kostce)

Postup:

Oba breaky zalijeme 200 ml vody a umícháme v hustou směs. Tou plníme papírové košíčky na muffiny a necháme zapéct v troubě při 180°C asi na 15 min. Po vychladnutí sejmeme z košíčků papírový obal a plníme je sáčkem se zdobnou špičkou krémem, který jsme si připravili z protein puddingů s vodou a vmíchaným tvarohem. Krémovou čepičku můžeme zdobit vysokoprocentní, rozpuštěnou čokoládou.

1 košíček

B: 7,5 g

T: 1,1 g

S: 8,4 g

Banánový chlebík

  • 4 banány
  • 80g ovesné mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vejce
  • 3 odměrky banánového proteinu Extrifit
  • 100g nízkotučného jogurtu
  • 50g kokosu
  • Citronová kůra z jednoho citronu
  • Sladidlo (stévie)

Postup:

Připravíme si sypkou směs. Smícháme ovesnou mouku (rozemleté ovesné vločky), banánový protein, prášek do pečiva, kokos, sypké sladidlo a nastrouhanou citronovou kůru. Vyšleháme si vajíčko do pěny a smícháme ho s nahrubo rozmixovanými banány a jogurtem. Vše pak smícháme dohromady a dáme péct do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 190°C asi 45 minut.

Celý chlebík:

B: 97 g

T: 53 g

S: 180 g

Komentáře: