Strongman Cup v Golčově Jeníkově

Autor: Pavel Vacek

V neděli proběhl již 9. ročník Strongman Cupu v Golčově Jeníkově a tentokrát se ho zúčastnil i Extrifit. Jednak v roli sponzora, kdy ti nejlepší borci vyhráli i doplňky od naší značky, ale také jsme přivezli i nejsilnějšího člena Extrifit Teamu Petra Petráše coby hostující hvězdu. Původně si měl Petr střihnout exhibičně i nějakou disciplínu, ale termínová kolize způsobila, že den předtím zvedal exhibičně 400 kg na Mrtvý tah na jiné soutěži a s přece jen dostatečně nezregenerovanými zády nechtěl pokoušet štěstí při nenaučené strongmanské disciplíně.

Přesto diváci nebyli o neuvěřitelné výkony ochuzeni a převrácení 800-kilové pneumatiky pozdějším vítězem Jirkou Vytiskem bylo odměněno skutečně bouřlivým ohlasem. Nechci popisovat jednotlivé disciplíny, neboť o jejich náročnosti nemám ponětí a v tomto ohledu mnohem lépe poslouží přiložená fotogalerie. Co mě však zaujalo, byla přátelská a kolegiální atmosféra mezi soutěžícími, kteří se navzájem podporovali a hecovali k vyšším výkonům. Všeobecně se dá říct, že to bylo skvěle strávené odpoledne, plné pohody, sluce, ale zároveň i plné dřiny, potu a místy až nadlidských výkonů.

Strongman Cup nakonec vyhrál Jiří Vytiska před asi největším překvapením soutěže, maličkým, ale brutálně silným Srbem Nemo Tasičem a Pavlem Zadražilem.