Strongman Cup a tuning párty

Autor: Pavel Vacek

První víkend nového školního roku se skutečně povedl svým pěkným počasím. Ale proč o tom mluvím, když tenhle web nebyl nikdy o nějaké meteorologické nabídce? Počasí je totiž černou můrou všech pořadatelů, jež svůj sportovní nebo kulturní podnik situují do venkovních prostor. Jenže pořadatelé z tuningu Průhonice si to dokázali dobře ošéfovat a Strongman Cup s Tuning párty mohly proběhnout pod krásnou modrou oblohou orámovanou příjemnými teplotami. IMG_7129
Upřímně, pokud čekáte nějakou podrobnou reportáž, musím vás zklamat. Hnedka zkraje ovšem mohu říct, že to byla veskrze příjemná akcička, kde jste nalezli vše, co název sliboval. Pěkně nadupaný a vyšňořený káry, neuchopitelné silové výkony, kaskadéři, všelijaké soutěže a na závěr trochu té erotiky. Navíc, to všechno jde přeci pěkně dohromady, ne?

Co se týkalo samotné strongmanské soutěže, tak se soutěžilo v dnes již téměř klasických siláckých disciplínách. A i když bych to do některých chlapíků vůbec neřekl, tak všichni měli ukrutnou sílu. Tahání, přenášení, přehazování a zvedání obrovských zátěží ve všech možných myslitelných podobách trvalo celé odpoledne a muselo dát všem účastníkům pekelně zabrat. Ale kluci byli usměvaví a v pohodě. Mě osobně velmi zaujalo převracení 650-kilové pneumatiky. Nevím sice, jak přesně vypadá průměrný český traktorista, ale musí být skutečně zážitek s tímhle gumovým kolosem manipulovat. Stejně tak ty žulové koule. Doteď nechápu, jak to ty kluci vůbec mohli uchopit. IMG_7040
Celé akci dodával lesk svým jménem moderátor celé soutěže, kulturistická legenda, Láďa Kurčík. A coby moderátor si počínal neméně zdatně, jako když ve svých soutěžních dobách kosil na pódiu jednoho soupeře za druhým. A nebyl sám, kdo se ze zvučných jmen minulosti přišel podívat. Měl jsem tu čest popovídat si i s bývalou vynikající profesionální kulturistkou, Jitkou Harazímovou a jejím manželem Honzou. Zatímco Jitka si spokojeně užívala své trojnásobné mateřství hlídáním svého potomstva, Honza „ochutnal“ jednu ze siláckých disciplín, konkrétně tahání dvou automobilů Hammer.

A jak už jsem psal, celou strongmanskou soutěží se prolínala také soutěž tuningářů, kteří vyslali do boje své motorové miláčky o nejhezčí káru, nejhlasitější bedny a nejbouřlivější výfuk.
Na závěr pořadatelé dodali trochu té erotiky pod krycím názvem „Myčka aut“. Nechci to nějak rozmazávat, ale po téhle „myčce“ bylo to auto mnohem šmouhatější než předtím a vzhledem k tomu, že bylo také plně obsazené, je dost pravděpodobné, že potřebovalo po tomto vystoupení skutečnou hygienickou péči interiéru.

Jestli se ptáte na výsledky, tak to sorry. Nemám je. Myslím si, že vzhledem k tomu jak se ti kluci navzájem hecovali, povzbuzovali a jeden druhému přál co nejlepší výkon, tak o ně zase až tak nešlo. Daleko důležitější bylo, že se opět uskutečnila akcička, kde se vyznavači síly a mužského tvrďáctví mohli spojit s fanoušky jiného koníčku a společně vytvořit příjemnou atmosféru sobotního odpoledne. Ostatně, až se bude zase něco podobného konat, přijďte se taky podívat.