Sraz Extrifit Clubu po ukončení jarní sezony 2017

Autor: Pavel Vacek

Nějakou chvíli už je po domácí mistrovské sezóně, takže se zdá, že na nějaké bilancování už je trochu pozdě. Jenže lepší je, se pochválit pozdě než nikdy a tak je tu čas na trochu nezdravého, ale oprávněného a čísly podloženého chvástání.

Zrekapitulujme si, co se nám tento rok povedlo a třeba i nepovedlo. Než jsem si spočítal bodové zisky, výsledky jednotlivých členů a počet medailí, měl jsem dojem, že po úspěšné sezóně 2016 zaznamenal Extrifit Club výrazně slabší rok. Vedl mě k tomu fakt, že v juniorských a dorosteneckých soutěžích jsme neměli zdaleka tolik závodníků co vloni. Samozřejmě, došlo k tomu, že mnoho juniorů už docílili věku pro mužskou kategorii, mnoho členů dalo přednost přípravě na maturitu a jiným povinnostem a proto  Extrifit Club, který primárně vznikl jako podpora mládeže, musel skutečně opustit loňskou dominanci nejlepšího mládežnického oddílu v ČR. Přesto všechno jsme dosáhli mnohem lepšího bodového zisku, než tomu bylo v minulosti, k čemuž tentokrát pomohlo rozšíření Clubu o vynikající závodnice v kategorii Bikiny Fitness a spolupráce se Sabinou Plevákovou.

Extrifit Club vznikl v roce 2013, kdy získal ve své první sezoně 2 zlaté, 6 stříbrných a 5 bronzových medailí. V našem interním bodování na základě těchto a dalších finálových umístění posbíral 171 bodů. O rok později to již bylo 244 bodů za 4 zlaté, 7 stříbrných a 6 bronzových medailí. Vloni se bodový zisk opět zvýšil na 336 bodů díky 8 zlatým, 8 stříbrným a 7 bronzovým. Rok 2016 potvrdil stoupající úroveň Extrifit Clubu a bodový zisk přehoupl 400 bodovou hranici, konkrétně 412 bodů, kdy jsme získali 11 zlatých, 10 stříbrných a 9 bronzových. Jarní sezona 2017 však posunula hranici bodového zisku opět o notný kus dál a to až téměř k 500 bodové hranici, konkrétně na 493 bodů, čímž jsme si upevnili pozici významného sportovního oddílu v ČR.

rok zlato stříbro bronz
2013 2 6 5
2014 4 7 6
2015 8 8 7
2016 11 10 9
2017 19 7 8

Není tajemstvím, že o pořádný bodový příděl se postarala Kateřina Holmannová, které suverénně kralovala celé jarní sezoně v kategorii Bikiny Fitness, kde získala 6 zlatých medailí a dokonce 4 absolutní vítězství, včetně stěžejního titulu jarní sezony a to Mistryně ČR v kat. Bikiny Fitness. Ale ani ostatní členové si nevedli vůbec špatně.

Mistry republiky se stali ve svých kategoriích také Jan Křenek, Lucie Poživilová, Anželika Kiričenková coby Absolutní v juniorkách, Iurka Ciubotaru v juniorech a Katrin Wallincová jako nejlepší dorostenka ČR a Matěj Šeps v dorostencích.

Mistry Čech se stali Andrej Ondruš a Marek Sviridov a na pohárovkách triumfoval mimo některých výše zmíněných i Ondřej Sobotka.

Mohli bychom bilancovat ještě mnohem déle, ale je zjevné, že nastavený systém funguje i když jsme si dobře vědomi, že je tu prostor ještě pro mnohá vylepšení. Na našich srazech se nebojíme zpětné vazby a to se určitě bude týkat i toho nejbližšího. Takže kdy a kde se koná?

SRAZ EXTRIFIT CLUBU SE USKUTEČNÍ 10. 6. V 10:30 HOD V EXTRIFIT GYMU V HRADCI KRÁLOVÉ.

Je nám jasné, že v této části roku, se z hlediska soutěžení nacházíme „uprostřed ničeho“. Soutěžní formy jsou fuč, do podzimních soutěží daleko, takže sportovní přínos bude asi diskutabilní, ale snad bude sraz Extrifit Clubu opět pro naše členy aspoň trochu platný.

Co se tedy bude dít?

  • Vyhodnotíme Top Ten závodníků Extrifit Clubu, kteří dostanou menší dárky od společnosti Extrifit jako poděkování za jejich příkladnou reprezentaci.
  • Vyhodnotíme Top 6 závodníků pro následující sezonu, kteří se stanou součástí nového sponzorského programu Extrifit Clubu.
  • Nabereme nové členy. Parametrem pro přijetí je konkurenceschopnost s našimi stávajícími členy Extrifit Clubu. Pokud je někdy největší šance pro přijetí do Clubu, je to právě v tomto termínu, kdy i ti nejlepší členové clubu jsou logicky v horších formách, než je tomu v jiných fázích roku. Přibíráme do všech věkových a sportovních kategorií. 
  • Mohli bychom společně zatrénovat, uděláme si fajn odpoledne.

Pokud se chcete stát součástí Extrifit Clubu, mít za oddílové kolegy Mistry Čech a ČR, povídat si se skutečnými profesionálními kulturisty, neměli byste 10. 6. chybět v Extrifit Gymu v Hradci.

P.S. Noví zájemci, vemte si  s sebou plavky. Jakékoliv. A nebojte se, víme, že nejste ve 100% formě.