Slavoj Bednář: Úspěch pro mě znamená titul.

Autor: Pavel Vacek


Před časem jsem publikoval svůj názor na Slavoje Bednáře. Mezi tím uběhl nějaký čas, příprava na podzimní soutěže pokročila a já jsem proto Slavoje navštívil opět. Tentokrát s dotazy a zvědavostí, jak pokročil ve své snaze o dobytí titulu Mr. Universe. IMG_7230
Ahoj Slavoji. Nedávno si učinil významný životní krok a oženil ses. Podporuje tě tvoje žena v kulturistice?
Pavle, významných životních kroků dělá člověk v  životě moc. Osobně považuju tento svůj osobní životní krok za ten nejdůležitější a nejlepší. Ve své ženě jsem našel totiž vše, co jsem kdy u ženy hledal. A tím i odpovídám na Tvoji otázku ohledně kulturistiky. Ona je mojí součástí, jde se mnou každým dnem, podporuje mě ve všem a já se samozřejmě snažím jí stejnou měrou oplácet...víš, prostě tak, jak by to v manželství mělo být...mohl bych Ti jen o ní a našem vztahu vyprávět moc, ale to asi není sem. :-) Řeknu jen stručně, jsme štastní....Magdalénka mi vytvořila v podstatě podmínky pro to jít dál a dávat maximum do kulturistiky i při náročné práci a povinnostech. Bez ní bych nebyl, kde jsem a kde třeba budu. :-)

Býváš v dietě podrážděný? A jakým způsobem se tomu snažíš předejít?
Dieta, jakou prochází kulturisté, kteří něco dokázali, je opravdu očistec. Dala by se napsat kniha o pocitech, kterými si člověk projde. Jsem spíše apatický, utahaný, lidé mi často říkají, proč jsem smutný. A já jsem naopak rád, jak dieta a forma graduje. Člověk je ale permanentně v energetickém minusu a při tom musí podávat maximální výkon. Fakt mazec. Pochopí jen ten, kdo si tím projde. Na jednu stranu to nesnáším, na druhou stranu miluju, sahat si na dno a jít si za svým cílem. Semtam , když někdo rejpne, malinko se zamračím, ale jinak myslím, že celkem ok. Nejradši mám klid, abych se se vším sám mohl poprat. IMG_7346
Na jaké soutěže se chystáš?
Chystám se na Mr. UNIVERSE v Anglii a NAC UNIVERSE v Hamburgu.

Kdy se konají?
Do první soutěže Mr. Universe mi zbývá ještě zhruba 7 týdnů. Koná se 3. listopadu.

Myslím si, že máš několik kg svalové hmoty navíc. Jaká je tvoje aktuální váha a jaké bys chtěl docílit na soutěži?
Aktuálně se pohybuji kolem 118kg, myslím, že nějaké to kilko přibylo a snad i na správných místech. :-) Soutěžní váhu vůbec neřeším. Chci být v top formě svého života a o váze to není. Ale můj odhad 106-108kg.
Učinil jsi nějaké změny v tréninku nebo v samotném přístupu ke kulturistice?
Změna je asi v tom, že jsem i díky své ženě mohl začít dávat kulturistice mnohem víc. Přidal jsem asi více tréninků, i když to znamená, že kromě práce a rodiny nic jiného nestíhám. Žiju kulturistikou celý rok. Dřív tomu tak úplně nemohlo být.

Kolik přijímáš bílkovin teď v přípravě na soutěž?
Už jsem dost ponížil sacharidy a bílkoviny tím pádem musely nahoru. Je to kolem 400g denně. 100g přijmu v čistých aminokyselinách, hlavně BCAA instant a Amino Hydro a Beef.

Mění se nějak tvůj trénink?
Trénink se snažím pořád vymýšlet a posouvat dál, šokovat svaly. Dávám hodně na hlas svého těla. Držím ho celé permanentně na hranici přetrénování, a to jakýmkoli způsobem.
Jakou vyznáváš filozofii, resp. směr tréninku? Větší váhy, nebo naopak pálení atd..?
Moje filosofie je jednoznačná. Cítit dokonale svalovou partii, kterou procvičuji. Váhu neřeším, i když mám radost, když něco pořádného zvedám, a ne na úkor pocitu ve svalu. :-) Ale není to zdaleka to nejdůležitější. Sval se snažím jakkoli přetížit a napumpovat.

Jak se ti osvědčily nové výrobky BCAA Instant a E.Nox?
BCAA Instant a ENOX jsou držáky mé letošní přípravy. Trénink bez nich pro mě je již nemyslitelný. Oživily mi dietu i tréninky. Jsem opravdu nadšený.
E.NOXu tam láduju 4 odměrky před každým tréninkem a BCAA popíjím během celého tréninku a ráno nalačno.
Zpět k Mr. Universe. Jaké sis vytyčil cíle? Co považuješ za úspěch?
Pamatuju si Pavle, jak jsi mi tuhle otázku pokládal loni den před UNIVERSE, pamatuješ? :-) Řekl jsem Ti, že finále bude obrovský úspěch a bedna by znamenala, že budu makat dál a udělám ještě do budoucna maximum pro to, být nejlepší. Loni jsem skončil v nemalé konkurenci nakonec třetí. Má odpověď je proto letos jasná a bohužel neskromná. Na Universe budu letos odlítat s cílem nejvyšším. Úspěch pro mě znamená titul.

Slávo, děkuji ti za rozhovor a přeji ti za celou redakci, ať se ti daří.