Rozhovor s Mistryní světa a Miss univers Kristínou Kudynovou

Autor: Pavel Vacek

MS Malta 2010-3.JPG
Ahoj Kristíno, nejdříve bych tě poprosila jestli by ses našim čtenářům představila. Nějaké základní info o tobě. Kolik je ti let, odkud jsi, jak dlouho cvičíš a kde nyní působíš a trénuješ i ty sama?

Ahoj Kájo, něco málo o mě, jmenuji se Kristína Kudynová, je mi 32let, jsem rodačka z Ostravy, bodyfitness \'\' figure \'\' se věnuji přibližně 8 let, z toho jsem odzávodila asi 4 sezóny, momentálně působím v Praze a to jako osobní trenérka ve Fitness BBC na Hostivaři, kde trénuji i sama sebe :-)

Pověz nám jak jsi se ke cvičení dostala a tvé dosavadní soutěžní úspěchy?

Od malička sportuji, do fitcentra mě dostalo zranění při volejbale, kterému jsem se věnovala skoro 12let a fitko jsem si zamilovala a už u něj zůstala. Od roku 2005 se tomu věnuji i závodně :



2005:

ATP Sport life 5.místo
Eskap Čelákovice 5.místo
Nutrend GP 14.místo

2006
Mistrovství ČR 4.místo
Mistrovství Moravy 3.místo
GP Pepa Opava 12.místo

2007
Mistrovstvé Evropy Čačak Srbsko 5.místo
Mistrovství ČR 2.místo
Mistrovství Čech 2.místo

2009
WFF World Championship Lebach Německo 1.místo
NAC International Mr. & Ms. Univers Hanburk Něměcko 1.místo

2010
Mistrovství Rakouska 1.míto
NAC International World Championship Spain 5.místo
Mistrovství Česko Slovenska NABBA 2.místo
Mistrovství světa NABBA Malta 3.místo



Pokud by jsi měla shrnout tvou soutěžní sezónu 2010?

Letošní sezóna byla velmi náročná, a to proto, že v jednom měsíci byly 4 závody a na konci minulého roku jsem absolvovala dva těžké závody. Takže v 6 měsících 6 soutěží. Úspěchy v tomto roce? Asi bych měla začít tím koncem minulého roku 2009: stala jsem se Mistryní světa a Miss univers, což bylo nad naše očekávání, s tím jsme nepočítali :-) a letošní sezóna se vydařila, mohlo to dopadnout lépe, ale alespoň máme co zlepšovat do příštího roku :-) s 3 místem na světe v NABBA jsem maximálně spokojená :-)
 
Co máš na soutěžích nejraději a co je pro tebe naopak nejtěžší?
 
Co mám na soutěžích nejraději? Bude to ta atmosféra v den soutěže...hlavně když se sejde super parta závodníků ....teď mám na mysli soutěž mistrovství světa NABBA, kde jsem byli super tým i s celým našim doprovodem :-) co naopak nemám ráda....to bude asi to odvodnění, které mi dělá velké problémy zdravotní, a to hlavně když je na samotném podiu strašné vedro, kolísá tlak a je to opravdu hodně nepříjemné, kéž by to šlo bez toho :-)

Tvé soutěžní plány do dalších let?

Chtěla bych se připravit na Mr. Univers NABBA 2011 v Anglii, ale nezaleží jen na mě, hlavně na nominaci, tak uvidíme :-)

Jak se liší tvá strava a tréninky v období dietní přípravy na soutěž a naopak když se nepřipravuješ?

Upřímně řečeno se moje strava moc nemění po celý rok.....jen v objemové fázi přidám množství a trochu tuku a v rýsovací naopak množství snížím, ale ne o moc a vysadím úplně tuky a dělám sacharidové vlny, trénink se mi nemění vůbec, jezdím pořád těžké váhy i v rýsovací části.

Který cvik preferuješ nejméně nebo ho máš nejméně oblíbený a který naopak nejraději?

Nejméně oblíbená jsou prsa, ne že by nešla jen mě nebaví, nejraději cvičím záda a to především shyby :-)

Pokud dovolíš, zeptám se i na osobní život. Jak se podepisuje dieta a soutěže na vztahu s tvým manželem? Plánujete už třeba miminko? Jak tě podporuje celkově tvá rodina? Líbí se jim sport který děláš?

S manželem to zvládáme, hlavně díky tomu, že on sám je závodník a ví moc dobře co to všechno obnáší. I když jsou dny, kdy mě má plné zuby...no jo dieta :-) Miminko je určitě v plánu, nijak se nebráníme, takže pokud se zadaří tak budeme rádi :-) Rodina mě podporuje na 100% jak z mé strany, tak ze strany manžela. Moje maminka na začátku byla nešťastná když mě poprvé viděla v dietě, brečela a měla strach, že se mi něco stane se zdravím, teď už je to v pohodě, Honzíkova maminka je v pohodě. Ta je zvyklá z příprav manžela :-) Na otázku jestli se jim líbí tenhle sport by jsem měla zeptat asi jich, ale upřímně asi jim vadí ta část té diety kdy už vypadáme jako před smrtí :-D

Pokud netrávíš zrovna svůj čas ve fitku, jaké sporty tě ještě baví?

Jelikož trávím skoro pořád můj čas ve fitku, tak mi moc času na jiné záliby nezbývá. A když jsem v přípravě, tak ani nesmím provozovat jiný sport z důvodu zranění...ale když už to vyjde tak ráda jezdím na in-linech a hraji squash :-)

Chtěla bys závěrem tohoto krátkého rozhovoru někomu poděkovat?
 
Poděkování: Chtěla bych poděkovat svému manželovi za podporu a výdrž :-), za všechny jeho cenné rady a že mi tak pomáhá, dále svému sponzorovi firmě JERUS a.s. díky které jsem měla možnost vycestovat na všechny letošní zahraniční soutěže, a Romanu Mužíkovi, který mi moc pomohl :-) a také děkuji Tobě, Káji za tento rozhovor :-)

Není zač Kristíno, také děkujeme za poskytnuté informace a budeme držet palce aby se ti dařilo i v dalších letech dosahovat tak výborných výsledků :)

Za Extrifit Team
Karolína Holubcová