Rozhovor s Big Ramym

Autor: Pavel Vacek

Mamdouh Elssbiay, kterému nikdo neřekne jinak než BIG RAMY, potvrdil, že bude soutěžit na EVLS Prague Pro 2014, které se uskuteční v české metropoli 4. října. S téměř 150 kilogramy pořádných svalů v poslední fázi přípravy na jubilejní 50. ročník soutěže Mr. Olympia je Ramy jedním z top světových kulturistů. A slibuje tak, že   spolu   s ostatními soutěžícími se v Praze postará o skutečné strhující bitvu, ve které se bude bojovat o prize money v celkové hodnotě 180 000 dolarů, které se budou dělit mezi deset nejlepších ve všech třech kategoriích.

Big Ramy poskytl pro fanoušky EVLS Prague Pro a kulturistické nadšence rozhovor, ve které hovoří o své evropské misi a také o spolupráci s mentorem Dennisem Jamesem.  

Soutěžil jste už někdy během své kariéry v Evropě? Ne, tohle bude poprvé, co do Evropy přijedu soutěžit.  

Co pro vás bylo hlavní motivací k tomu, abyste letos v Praze soutěžil? Vzhledem k tomu, že IFBB pro leaque organizuje sérii dalších závodů po Olympii, jsem si řekl, proč nejít soutěžit na všechny soutěže, které po ní následují.  

Již dvakrát jste vyhrál New York Pro. Jaké jsou vaše cíle pro nejbližší závody? Mým cílem je rozhodně to, abych se zlepšoval soutěž od soutěže. Jsem stále v tomhle sportu relativně nový, ale pracuju velice tvrdě, abych dosáhl svých cílů.  

Jak odlišná bude vaše forma v porovnání s květnovým závodem, co děláte v přípravě jinak? Pracuju se svým tělem a je to vidět. Připravuju se na Olympii v USA, abych se mohl soustředit pouze na dietu, trénink a vůbec celou přípravu. To vše proto, abych se mohl postavit těm nejlepším kulturistům světa, které sám velice obdivuju.  

Jaký vliv na vás má vaše spolupráce s Dennisem Jamesem? Dennis je můj mentor, který se v této oblastí pohybuje už téměř 20 let jako IFBB atlet a až do dnešního dne je velice úspěšný. Máme skoro rodinný vztah, je mým průvodcem na mé cestě, pomáhá mi s kontrakty a sponzoringem. Je se mnou každý trénink a počítá každý cvik. Věřte, že mi dává opravdu zabrat. Je skutečné skvělé mít člověka, jako je on, na své straně.   Chtěl byste něco speciálního vzkázat fanouškům, kteří se chystají na EVLS Prague Pro? Už se opravdu moc těším na to, až přijedu do Prahy a setkám se se všemi fanoušky kulturistiky a fitness. Doufám že jste všichni připraveni na BIG RAMYHO!!!  

MAMDOUH „BIG RAMY“ ELSSBIAY  

Místo narození:   Cairo, Egypt Výška:  5’9 / 175 cm Váha mimo sezonu:   318 lbs. / 144 kg Soutěžní váha:   286 lbs. /  130 kg  

Nejdůležitější úspěchy: 2014 IFBB New York Pro – 1. místo 2013 IFBB Olympia Weekend – 8. místo 2013 IFBB New York Pro – 1. místo 2012 Amateur Olympia – 1. místo 2012 Kuwait Golden Cup – 1. místo  

Pokud si nechcete nechat ujít výjimečnou událost, vidět na vlastní oči toto svalnaté monstrum, zakupte si včas vstupenky na EVL\'S Prague 2014. K dostání zde.