Proteinové a Fitness recepty Andrei Neumannové

Autor: Pavel Vacek

Pokud uvidíte Andreu Neumannovou naživo, anebo i na fotce, dost těžko vám jako první představa blikne v hlavě ta, kde Andi stojí v zástěře za sporákem. Přesto, jak se tak zdá, v kuchyni se umí velmi slušně otáčet. Na Extrifit Training Day si pro návštěvníky a fanoušky značky připravila na uvítanou skvělý čokoládový Muffin z Micelar proteinu, který sice vypadal trochu jako psí hovínko, ale zaprášilo se po něm tak rychle, že mnozí ani nestihli říct: Můžu si vzít? Nemohli. Drobky kolem úst mělo příliš mnoho rychlejších jedinců.

A proto jsme pro vás připravili pár zajímavých receptů z dílny Andi, které jsou vhodné jak do diety, tak pro běžný den. Pochutnáte si v obou případech. A pokud by vám to nestačilo, na Fcb stránce Andrea Neumannová IFBB-bikiny fitness jich najdete ještě víc. Takže za Extrifit, dobrou chuť a vězte, že s Andreou se na stránkách nyní budete vídat o dost častěji.

Máte chuť na tradiční švestkovo-makové knedlíčky, ale nemůžete si dát kvůli dietě? Mám tu pro vás Proteinovo-tvarohovo- makové švestkové knedlíčky, které zpestří váš den a chuťové buňky.

INGREDIENCIE: 100% mák, 200-250g hrudkovitého nízkotučného tvarohu, 1 vajíčko, 1 odměrka proteinu nejlepší vanilkového, ale já jsem použila čokoládový. 50g špaldové mouky, nebo 50g ovesných vloček pomletých nadrobno, švestky.

PRÍPRAVA: na přípravu těsta potřebujete odváženou mouku, 1 celé vajíčko a tvaroh s proteinem. To vše smíchat. Následně dejte do nádoby, zakrejte a vložte do chladničky na noc! Na druhý den si umyjte a očistěte švestky a pripravte mák: dejte si povařit trošku vody a vložte mák po uvedení vody do varu za stálého míchání. Můžete přidat stevii, případně pohanku. Ve větší dietě trochu sladkého proteinu a míchejte, dokud to nezhoustne. Vemte těsto a udělejte si kuličky, do kterých vložíte švestky, připravte si vařící vodu a přidejte štipku soli. Hoďte max 2 kuličky naráz do vody a počkejte, dokud nevyplavou na povrch! Když máte všecky hotové, rovnou je hoďte do připraveného máku a poválejte v něm... Můžete servírovat!

Proteinovo-kakaový Brownies- Něco lehké a rychlé na zub

INGREDIENCE: 22g špaldové mouky nebo nadrobno umletých ovesných vloček, 4ks vajíček, 2 lžičky vanilkového aroma, 1 odměrka vámi zvoleného proteinu, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžíce 100% kakaa (thymos- ze sníženým obsahem tuku) a čokoláda 92% na zdobení, 0,5% jemný tvaroh

PŘÍPRAVA: smíchejte mouku, špetku soli, připravte si rozšlehané bílky ze 4 vajíček. Po rozšlehání přidejte vanilkové aroma a kakao a přidejte i špetku soli! Nakonec pomalu jemně vařečkou vmíchejte do ušlehaný bílků všechny ingredience a vložte masu do silikonové formy a pečte v předehřáté troubě na 180C cca 20 minut .. Můžete podávat s tvarohem smíchaný s proteinem a nakonec nastrouhaný 92% čokoládou na vrch. Prajem dobrou chuť!

Proteinovo-Banánová-Tvarohová-ovocná bábovka, na snídani naprosto ideální!

Ingredience: 250 g hrudkového nízkotučného tvarohu, 250 g hladkého nízkotučného tvarohu, 2 ks banánů, čerstvé borůvky (nebo ovoce, co ti vyhovuje), Protein CFM 80, 5 ks vejec.

Postup: Smíchejte tvaroh, rozkrájené-mačkané banány, vejce, borůvky, naběračku proteinu spolu všechno dohromady a pak vlejte do namazané formy.  Dejte do předehřáté trouby při 170 c na 35-40 minut-nejlepší dělat večer a nechat odstát ve formičce až do rána – K tomu můžete připravit tvarohov- ovocný puding! To je sousto! - snídat.

Studený proteinovo-čokoládový dort! Dali byste si něco chutného a lehkého? Připravila jsem vám výborný čokoládový studený a osvěžující dort

INGREDIENCE: 2 proteinové odměrky vámi zvoleného proteinu, 40g špaldové mouky, 150ml 0,5% mléka, 3ks vaječných bílků, OVKO jablečné pyré bez přidaného cukru! (Da se koupit kdekoliv), 1/2 thymos 100% KAKAOVÝ prášek se sníženým obsahem tuku! (Billa) a 1 lžička kypřícího prášku.

POSTUP: rozšlehejte 3 vaječné bílky, smíchejte sypké ingredience: kakao, protein, mouka, kypřící prášek. Pak přidejte jablečné pyré, mléko a na konec jemně vařečkou rozmíchejte rozšlehané bílky tak, abyste je "nerozbili". Dejte do formy na pečení vystlaný pečícím papírem nebo jednoduše do silikonové formy a pak vložte do předehřáté trouby na 180C a 20-25! minut.

Po vyjmutí a vychladnutí, korpus vyjměte a dejte na vrch nádivku, která se skládá s 0,5% tvarohu + proteinu a trocha 0,5% mléka, na vrch nastrouhejte trochu 92% čokolády! Přeji dobrou chuť