Ondra Mlaka „Jsem připraven NABBA CZECH pomoci!“

Autor: Pavel Vacek
Po tzv. rozhovorových prázdninách se můžete těšit na sérii několika rozhovorů, které budou tak zajímavé jako čtivé, takže máte se na co těšit. Prvním vyzpovídaným je mladý a nadějný kulturista federace NABBA Ondra Mlaka. IMG_4662 600274_416591958379413_1487981351_n
I když si myslím, že se nemusíš představovat, protože tě všichni dobře znají, zkus nám něco říct o sobě…
 

Kulturistice se věnuju přibližně od 15 let a první závodní atmosféru jsem zažil ve svých 18 letech, kdy jsem se na mistrovství Jižní Moravy neprobojoval do finále, a tím pádem jsem bohužel nepostoupil na mistrovství Moravy a Slezska. Pamatuju si, že jsem byl hrozně smutný a zklamaný z výsledku a vlastně tenkrát mě to hrozně nakoplo, a řekl jsem si, že musím zabrat a zlepšit se ve všech směrech, a to jak po výživové stránce, tak po změně tréninků a vlastní disciplíny. Nyní se stala kulturistika mým životem.
 
Jaké máš za sebou závody v kulturistice?
 
Jsem několikanásobný mistr ČR, absolutní mistr ČR, dále jsem získal titul na Mezinárodním mistrovství Rakouska a za nejcennější tituly považuju titul druhého vicemistra světa federace NABBA a titul druhého vicemistra světa federace WFF-NABBA.
 
Co na to říká tvoje rodina? Podporují tě?
 
Jasně Pavle, že je pro mě rodina na prvním místě a jsem jí vděčný za to, že mě podporuje a má se mnou trpělivost a nemá to v době příprav zrovna jednoduché. Vždy se po soutěžích věnuju plně rodině, abych dohnal čas, který jsem věnoval přípravě a závodění.
Čím se momentálně živíš?
 
Moje zaměstnání je trenérství, jsem trenér kulturistiky a fitness 2. třídy a zároveň výživový poradce. Jsem k dispozici v brněnském Boby centru ve Fitness 007, kde dělám odpovědného vedoucího a mám zde bar s doplňky výživy se solárním studiem. Takže v současné době se nejvíce věnuji trénování svých klientů a také exhibičním vystoupením na sportovních a soukromých akcí.
 
Co tě na kulturistice baví?
 
Na kulturistice mě baví ta neustálá dřina a disciplína ve všech směrech a také každoroční porovnávání a zlepšování mých svalových partií. To je to, co mám na kulturistice rád.
 
Proč jsi před lety odešel z IFBB? Co se ti tam nelíbilo?
 
Odchod z IFBB je pro mě citlivá otázka, ale jsem upřímný člověk tak odpovím. Jedním z důvodů odchodu z IFBB bylo zjištění zakázané látky při dopingové kontrole a zároveň zákaz závodění na 2 roky. A druhý důvod byl ten, že jsem nepochopil, když jedete reprezentovat ČR na mistrovství Evropy, tak že si musíte hradit letenku a ubytování a tenkrát i startovné! To mně přišlo nepochopitelné. V dnešní době mám ale otevřené oči a vím, že co se financí týče, tak problémy jsou všude a evidentně to lepší ani nebude.
  523489_416628628375746_101925492_n
Jak jsi byl spokojený s umístěním na letošním MS NABBA?
 
Co se týče letošního umístění, tak jsem maximálně spokojený, jelikož byla v kategorii man 2 velká konkurence a hlavně jsem si splnil sen vybojovat na mistrovství světa jeden ze tří titulů.
 
Budeš dál soutěžit v NABBĚ?
 
Ano, momentálně jsem se posunul opět výše a přemýšlím na zisk titulu mistra světa, doufám, že to dokážu a nezůstanu jen u snění.
 
Jak jsi spokojený se současnou situací naší české NABBY?
 
Co se týče momentální situace NABBA CZECH, tak vím z doslechu, že se objevily nějaké spekulace o konci federace, ale moc tomu nevěřím, jelikož jsou to tzv. srdcaři, kteří se budou dále snažit, aby federace fungovala i nadále.
  303541_3083527021603_945396746_n
Pomohl bys ty osobně federaci NABBA CZECH?
 
Ano, pokud budu moci pomoct a pokud to bude v mých silách, tak jsem připraven. Jen lidi nesmí sedět doma na zadku a je potřeba něco dělat a komunikovat navzájem.
 
 
Jaké soutěže plánuješ v budoucnu?
 
Svůj další start plánuju na příští rok pravděpodobně na jaro, který bude vrcholit mistrovstvím světa federace NABBA, kde bych chtěl opět získat jeden z titulů a jasně, že pomýšlím na ten mistrovský!
 
Jak vypadá tvoje příprava na závody?
 
Osobně nerozlišuju mezi objemovou a rýsovací přípravou. Cvičím stále s maximální vahou a jedu 4 série po 8 až 10 opakováních. Hlavně se snažím každý trénink měnit cviky, čímž zamezím stagnaci svalového růstu. Více prozrazovat nebudu.

Někteří kluci letos přestupují do IFBB, proto se právě Extrifit cup v zimě neuskuteční, jaký na přestup máš názor?
 
O přestupech do IFBB zatím nic nevím, ale předpokládám, že je to kvůli prestižní soutěži Arnold Classic, která láká stále více závodníků. Ale myslím si, že je to velká škoda, jelikož by mohlo dojít k tomu, že tady nebude dostatek závodníků, a tudíž nebudou v české republice závody NABBA Czech. Příkladem je právě zmíněná soutěž Extrifit Cup, která v loni měla velký úspěch, jak v počtu závodníků, tak počtu fanoušků, a co se atmosféry týče, tak ta byla nepopsatelná. Proto je veliká škoda, že se tato soutěž letos ruší, osobně bych byl rád, kdyby se nerušil a letos opět proběhnul.
 
Komu bys chtěl poděkovat?
 
Poděkovat chci především rodině, která mě podporuje a fandí mi. Také moc děkuju svým fanouškům, kteří mě ženou stále za lepším výsledkem a umístěním na světových soutěží. Děkuji svému sponzorovi firmě Ekoprodukt, která mně pomáhá jak s doplňky výživy, tak po finanční stránce. Za zmínku stojí ještě poděkování firmě IRON MAXX.
 
Ondro, já ti přeju mnoho úspěchů v příštích sezónách a děkuju za rozhovor. 382535_416661748372434_443149539_n