Ohlédnutí za soutěžním víkendem

Autor: Pavel Vacek

Dovolte nám ještě jednou se vrátit k úspěšnému víkendu a především pak k výkonům sportovců, jakkoliv spjatých se značkou Extrifit.

Vojta Koritenský- 5. Místo Body Power 2015

Jakkoliv se zdá 5. místo v kontextu následujících výsledků ostatních ne úplně oslnivé, opak je pravdou. Mluvíme totiž o profesionální soutěži. O konkurenci kulturistů, kteří prvními místy a tituly v amatérské divizi už dávno prošli. Nejinak je tomu i u Vojty Koritenského, který po titulech Mr. Olympia Amateur a vítěze Arnold Classic začíná prakticky od začátku. Přesto je za tuto příležitost, která ho vystavuje novým výzvám, rád. Více v přiloženém aktuálním rozhovoru.

Sabina Pleváková- Mistryně Evropy juniorek i žen

Možná si po pátém místu na Mozolani Classic mnozí mysleli, že hvězda Sabiny začíná pohasínat. Šeredně se spletli. Sabina na Španělském Mistrovství Evropy tuto myšlenku vyvrátila s razancí úderu Mika Tysona v dobách jeho největší slávy. Vyhrát absolutně ME juniorek a zároveň i ME žen ve svojí kategorii, tomu se říká dominance. A to, prosím pěkně, potřetí za sebou. Inu, jak se zdá, stroj na vítězství se nezadrhl, maximálně ztratil sekundu potřebnou k přeřazení na ještě vyšší rychlost.

Timea Trajtelová- Mistryně Evropy juniorek

Přechod od naturálů do brutální konkurence v IFBB mnozí Timee rozmlouvali. Timea však dobře věděla, že pokud chce skutečně prorazit, musí se utkávat s těmi nejlepšími. Proto na sobě cílevědomě pracovala a postupnými krůčky se stávala její postava konkurenceschopnější a konkurenceschopnější. Až se nakonec stala sama o tomto víkendu konkurencí nejtěžší pro zbytek početného startovního pole a výsledkem jejího progresu je vytoužený titul Mistryně Evropy.

David Příkop- Mistr Evropy Juniorů

David je jedním z prvních členů Extrifit Clubu. Za tu dobu jsem poznal, že jde o mimořádně nadaného mladíka. Jeho koncepce postavy a oku lahodící tvary svalových skupin jsou skutečně mimořádné. David, společně s jeho trenérem Vítkem Sahulou, udělal pro tento rok prudký výkonnostní skok, přidal na objemech svalů, aniž by ztratil z jeho ukázkové estetiky postavy a stal se tak jedním z nejzajímavějších juniorských Mistrů Evropy posledních let.Navíc zaznamenal nejlepší výsledek z pánské části naší reprezentace. Uvidíme, jak dál naloží se svým talentem, ale je zjevné, že o Davidovi bychom mohli ještě slyšet v budoucnu.

Norbert Zajac-4. místo ME mužů

Norbert celou jarní část sezony prokazoval vysoký sportovní standart se zjevným zlepšením výkonnosti oproti minulým letům. K jeho přednostem patří estetická líbivá postava bez zjevných slabin a dobré načasování formy, byť se na něm dlouhá sezona přece jen podepsala úbytkem svaloviny. Je tedy zřejmé, že potřebuje nabrat více hmoty, aby se dokázal lépe prosadit v budoucnu. Vůbec ale nepochybuji o tom, že se to tomuto ctižádostivému mladému muži podaří.

David Oravec- 10. místo na ME

V případě Davida nemůžeme popřít, že se jednalo o jediné zklamání našeho očekávání. Skutečně jsme byli připraveni na ovace Davidova vítězství. David však bohužel nadělal v přípravě mnoho chyb a forma zdaleka neodpovídala jeho ambicím. Dobré je, že David není fňukna, která by svalovala vinu na všechny kolem sebe, nýbrž je si dobře vědom toho, že takhle to příště vypadat nesmí. A jestli bych měl na někoho vsadit, že příště udělá formu, ze které nám spadne brada, ukážu na Davida. David má i nadále plnou důvěru značky Extrifit a já vím, že on ji nezklame. Těším se na jeho další start.