Ohlédnutí za sezonou 2011

Autor: Pavel Vacek

 Soutěžní sezona roku 2011 se už definitivně odebrala ke svému konci a nám nezbývá než bilancovat, vzpomínat a hodnotit. V tomto roce se členové Extrifit teamu objevili na soutěžních pódiích sedmi zemí světa, změřili své síly se soupeři různých kulturistických federací a všude, kde se objevili, zanechali výraznou stopu ve výsledkové listině. Extrifit team prokázal svou příslušnost ke světové amatérské špičce ve všech váhových, věkových, výškových i ehmm..jak to jen nazvat, pohlavních? kategoriích.
  2.jpg
 Zavzpomínejme nyní v bohaté fotogalerii na úžasné úspěchy našich reprezentantů. Začněme vynikajícím druhým místem Martina Holuba v jeho premiérové účasti na Mistrovství světa federace NAC v Lucembursku. O týden později startoval již na druhé půlce zeměkoule, v exotické Brazílii, na Mistrovství světa federace NABBA, kde je již ostříleným mazákem. A počínal si stejně dobře. Výsledkem bylo opět druhé místo v nepříznivé konkurenci domácích borců. A není třeba zdůrazňovat, že právě brazilská reprezentace patří k nejsilnějším celkům federace NABBA.
  b7.jpg
 Štafetový kolík poté převzal, pro mnohé překvapivě, Petr Března a vydal se na zteč do slunného Španělska. Tam se tento rok odehrávala velkolepá show v podobě evropské mutace prestižní soutěže Arnold Classic. A Petr Března použil svých mastodontních 125 kg, aby vrátil úder všem pochybovačům svým skvělým třetím místem. To bylo slávy.
  c1.jpg
 Týden nato se vyloupla v našich končinách ojedinělá soutěž. Extrifit Cup 2011. Jak se časem ukázalo, byla výborně obsazená vynikajícími závodníky, kteří přítomným divákům předvedli, jak také může být kulturistika zábavnou záležitostí. Vítězství v této soutěži si doslova vydřel v dechberoucím těsném souboji Vojta Koritenský zarputile pronásledován svým týmovým kolegou Slavojem Bednářem.
 
d12.jpg
 Extrifit Cup byl také první ostrou prověrkou před soutěží s úžasnou historií- Mr. Universe. A vyplatilo se. Anglie poznala sílu české reprezentace a ta si z hrdého Albionu odvezla všechny cenné kovy. Naši Extrifiťáci, Vojta se Slavojem tvrdě bojovali, útočili na tituly a odměnou jim bylo druhé, resp. třetí místo. Škoda jen, že Karolíně Holubcové uteklo finále jen o příslovečná prsa čínské gymnastky, zážitek z této soutěže by pro ni mohl být ještě lepší.
  L1050297.JPG
 Aby cestování nebylo málo, kluci si odskočili téměř za roh, do sousedního Rakouska, aby svým příjezdem na Mistrovství světa WFF, znechutili další aspiranty na titul této federace s poněkud zvláštním systémem soutěžení. Bylo z toho první místo pro Vojtu, ostatní Češi obsadili pět finálových míst ze šesti a cizáci se začali poohlížet po českých knedlících.
L1050488.JPG
 A pokud se nám soutěže střídaly pěkně týden po týdnu, tak závěr sezóny jsme si s gustem zdublovali. Na Pyrenejském poloostrově, ve španělské Santa Sussaně, předváděla své sportovní umění na světovém juniorském šampionátu Bára Černáková a v německém Hamburku si vyzkoušel federaci NAC také Vojta Koritenský. Výsledek byl opět oslnivý. Bára se stala juniorskou vicemistryní světa v bodyfitness a Vojta po několikatýdenní vyčerpávající sezóně vydobyl po diskutabilním výroku arbitrů třetí místo na Mr. Universe NAC.
m7.jpg
 Tak, a to bylo za tento rok ze strany našeho sportovního týmu vše. Doufám, že se fanouškovská základna rozroste a bude podporovat naše borce i v roce následujícím. Podle prvních přepovědí budete mít možnost držet palce zejména Martinu Holubovi, Petru Březnovi a také Vojtovi Koritenskému.