Norbert Zajac- dojmy po Olympii Amateur

Autor: Extrifit

Po návratu ze Španělska se závodník Mozolani Trainings a člen Extrifit týmu Norbert Zajac rozhovořil o svém skvělém úspěchu na Olympia Amateur Spain 2016, na níž v Marbelle 11. 6. získal stříbrnou medaili v kulturistice do 85 kg.

"V mé kategorii startovalo 15 závodníků. Když jsem si po registraci přečetl startovní listinu, tak jsem měl obavu, zda se vůbec dostanu do finále. Nevěstilo to nic dobrého.  Tehdy jsem nemyslel na medaili, ale když jsme se na druhý den postavili na pódium, už jsem věřil, že na pár kluků mám. Jsem rád, že jsem porazil některé zvučná jména, jako například Rusa Simkina. Naopak zdolal mě pouze jeden kulturista, kterým byl Švéd Samir Troudi. Ten podle výsledkové listiny byl lepší ve svalovém rozvoji pouze o jeden bod, rozhodčí mu připsali více bodů za sestavu, ale dovolím si tvrdit, že sestavu jsem měl určitě lepší já. Samir měl trochu hezčí koncept postavy, byť v základních postojích ani moc ne, spíše vynikal jeho dvojitý biceps zepředu. On má více svalové hmoty a do Španělska přišel výrazně kvalitnější, než byl v Žilině. Po soutěži přišel za mnou a řekl mi, že to mohlo skončit i mým triumfem, co mi lichotí a hladí ego. Stříbrnou medaili na Olympia Amateur Spain 2016 považuji za životní úspěch, tento výsledek je z hlediska konkurence cennější než prvenství na IFBB Diamond Cup 2016. Podařilo se mi udělat lepší formu než na Diamond Cupu, z čehož jsem byl mile překvapen. Oproti Arnold Classic 2016 (březen) jsem se zlepšil v celkové kvalitě a hmotě svalstva, "podotkl Norbert Zajac, který byl v Marbelle nejlehčí ve své kategorii, na registraci vážil 81,9 kg, ale na soutěži už měl 83 kg.

Během závodu musel Norbert Zajac řešit jednu věc, která mohla všechno změnit. "Měl jsem formu načasovanou na určitou hodinu. Následně hlavní rozhodčí, když jsem měl jít na pódium, neočekávaně prohlásil hodinovou pauzu. Já těsně před nástupem doplňuji nějaké tekutiny a do těch 60 minut by mě stoprocentně zalilo, co se naštěstí nestalo, protože ta pauza nakonec trvala jen 10 minut, protože mnozí závodníci byli rozčilení a protestovali proti té dlouhé přestávce. Úplně mi to vygradovalo formu. Bylo to tvrdé, plné, byl jsem z každé strany ostrý. Ze stříbrné medaile se těším, dal jsem si krásný dárek ke svým narozeninám (26), které jsem měl tři dny po Olympia Amateur Spain. "

 

 

 

Norbertovi  ve Španělsku pomohl i závodník Lukáš Gabriš. "On je Slovák, ale závodník za Anglii. Lukáš soutěžil až na druhý den, a tak mi dělal celý servis, co se týče natírání, rozcvičení a pod. Z mého výsledku byl dojatý, dokonce uronil i slzu, což si velmi vážím. Lukáš zařídil i ubytování, mohli jsme bydlet u jeho kamaráda v jeho letním sídle, měl jsem postaráno o odvoz, mohl jsem si vařit a jíst, co jsem chtěl. Měl jsem profesionální podmínky, za což Lukášovi chci poděkovat. Poděkování patří všem mým sponzorům, děkuji trenérovi Andreji Mozolánimu, kterému budu držet palce, aby mu profesionální soutěž v Dallasu vyšla tak dobře jako ta na Aljašce, kde okořenil svůj cemoback po 10 letech bronzovou medailí, děkuji i své rodině i přítelkyni, která mi pomáhala psychicky a podporovala zprávami, když jsem byl ve Španělsku. Také děkuji Igorovi Kopčekovi, který mě na soutěži usměrňoval v rámci pózingu. "

Další velkou výzvou pro Norberta Zajíce je Mistrovství světa 2017 v kulturistice, na které by se rád připravil co nejlépe. Zcela soutěžit však nepřestane. Už tuto sobotu bude startovat na Cedron Cupu v mrtvém tahu ve Svatoplukova. "Doufám, že si zlepším osobní rekord, který je 235 kg. Kdybych dal 240 kg, byl bych spokojený, ale nejdu tam dělat výsledky, chci si tam s chutí zasoutěžit a konečně se najíst. "