Mlsejte zdravě!

Mlsejte zdravě!

Kateřina Holmanová | 21. 06. 2019

O Kateřině Holmanové už jsme tu napsali celkem dost. Především pak o jejích skvělých výsledcích. Z těch nejdůležitějších jmenujme alespoň Absolutní Mistryni Čech a Mistryni České republiky v kategorii bikiny fitness. Dále pak vítězství na čtyřech letošních pohárových soutěžích. Málokdo však ví, že Katka je nejenom skvělá závodnice, ale taky prvotřídní kuchařka. A lepší než prvotřídní, je, nazvat ji velmi kreativní a inspirativní. Osobně znám jen jedno použití produktů Extrifit. Vysypat do šejkru a vypít. Případně rozmíchat v misce. S o to větším úžasem zírám na to, jak se dají použít i na velmi lákavé, chutné a především zdravé pokrmy. Takhle vážení čtenáři kuchtí Mistryně republiky Katka Holmanová, která má pro vás několik skvělých tipů a doufejme, že se s nimi budeme setkávat na těchto stránkách pravidelně.

Jablečné cupcakes (12 ks)

  • 100g špaldové mouky
  • 2 větší jablka
  • 1 vejce
  • 6 lžic medu
  • 260 ml kefírové mléko nízkotučné
  • Skořice
  • Prášek do pečiva

Krém:

  • 1 vanilkový pudink z 300 ml mléka
  • 2 odměrky vanilkového Extrifit Micelar caseinu

Na 1 ks:

Bílkoviny: 7 g

Sacharidy: 15 g

Tuky: 1 g

Postup:

Sypké suroviny smícháme, přidáme nastrouhaná jablka a zbylé suroviny. Plníme do 12 formiček na muffiny (předem vyloženými papírovými košíčky). Pečeme asi 30 min na 180°C.

Po vychladnutí zdobíme krémem: casein smícháme s takovým množstvím vody, aby vznikla hustá kaše, tu vyšleháme s vanilkovým pudinkem.

 

Rýžovo-jahodový cheescake

  • 125g rýže kulatozrnné
  • 40g jahodového proteinu Extrifit
  • 50g kokosu
  • 250g tvarohu odtučněného
  • 349g hedvábného tofu
  • vanilkové sladidlo
  • jahody na ozdobení

Postup:

Uvaříme klasicky rýži. Po vychlazení ji smícháme s proteinem (rozpuštěným v trošce vody) a kokosem. Směsí vyplníme dno dortové formy (asi o průměru 20 cm). Náplň na cheescake si připravíme z hedvábného tofu prošlehaným s tvarohem a ochuceným vanilkovým sladidlem. Zdobíme jahody a necháme v lednici ztuhnout. Pro lepší ztuhnutí můžeme použít některý ze ztužovačů krému.

Bílkoviny: 90 gramů

Sacharidy: 130 gramů

Tuky: 46 gramů

 

Vanilkový koláč s meruňkami

  • 150g špaldové mouky
  • 60g vanilkového proteinu Extrifit
  • skořice dle chuti
  • prášek do pečiva
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje (kokosového, ...)
  • 150g řeckého jogurtu
  • 50 ml mléka odtučněného
  • vanilkové sladidlo bez cukru
  • čerstvé meruňky

Postup:

Nejdříve smícháme sypké suroviny, potom prošleháme mokré a nakonec vše kromě meruněk smícháme dohromady. Těsto by se do formy mělo vlít, takže pokud je tuhé, pro zředění přidáváme mléko nebo jogurt a vlijeme do zapékací formy. Na vršek těsta klademe vypeckované meruňky. Pečeme na 180°C zhruba 30 minut.

Sacharidy: 136 gramů

Bílkoviny: 85 gramů

Tuky: 35 gramů

Komentáře: