Michal Sitter – S klasickou kulturistikou končím!

Autor: Extrifit


 Tento víkend jsem se sešel ve svém domovském Fitness BBC Praha s Michalem Sitterem, který mi prozradil, jak se těší na Arnolda, jaká byla jeho příprava na soutěž, a také to, co plánuje do budoucna.
slider_1.jpg
Jak se cítíš pár dní před Arnoldem?
Jde to, ale dře to. Cítím se asi nejhůř, jak jsem se kdy cítil v přípravě, ale cítím se tak pokaždé, je to takový  standardní pocit před závody?

S jakými ambicemi odjíždíš na Arnolda?
S ambicemi? Chtěl bych mít tu nejlepší formu, jakou jsem kdy měl, a přál bych si, aby ji rozhodčí ocenili.

Takže, Michale, správně předpokládám, že chceš zlato a jenom zlato?
Chci, aby ocenili moji připravenost. Když bude někdo lepší, pochopím to. Ale hlavně bych si přál  spravedlivé rozhodování.

Pamatuju si, žes byl před rokem nespokojený s výsledkem na Arnoldu. Neobáváš se, že by se zase něco podobného mohlo přihodit?
Teď neřeším umístění, momentálně řeším hlavně váhu. Potřebuju se vejít do své kategorie. Nechodím na soutěže, abych někoho porážel, chci být maximálně připravený a údělám pro to maximum. Chci být vždycky lepší než na předcházející soutěži. Minulý ročník došlo ke sloučení kategorií, takže závodník, který mě porazil, by byl dnes už v kategorii nad 180 cm. Je ale pravda, že jsem se před rokem cítil na vítězství.
206608_167050273348229_127110374008886_347096_3644132_n.jpg
Do jakého váhového limitu se musíš dostat?
Měřím 177 cm. Někdy mi naměří o centimetr víc někdy míň. Váhový limit je 83 kg, momentálně k dnešnímu dni mi chybí ještě shodit 7 kg.

Jakým způsobem to zvládneš?
Není tu, co vymýšlet. Držím sacharidy prakticky na nule a také jsem vyloučil bílkoviny, které se nyní drží okolo 1 gr, a taky se snažím o maximální intenzitu při tréninku a čekám, kam až to spadne.

Kolikrát týdně v přípravě jsi cvičil?
Tak cvičil jsem 5 x týdně, ale je to hlavně o naslouchání vlastnímu tělu. Když potřebuju, dám si 2 dny volno, a když jsem ready, tak cvičím třeba 6 dní v kuse. Zkrátka se řídím svým tělem. Co se týče dvoufázových tréninků, ty dělám až poslední dny, kdy chodím ráno na pás. Jinak bych dvoufázové tréninky nedoporučil, podle mě je lepší tělo vybičovat při jednou tréninku na max a pak nechat odpočívat, ale je to jen můj osobní názor.
Jak jsi měl rozdělené svalové skupiny?
Skupiny různě mixuju, vždycky podle potřeby. Ruce mi jdou docela dobře, je na nich malé procento  tuku, takže jsem je jel třeba jednou za 14 dní. Ale záda otočim třeba 2 x až 3 x týdně. Mně se třeba osvědčilo dělení partií takhle, ramena cvičit se zadními delty samostatně, prsa s tricepsy, ramena s bicepsy, nohy jezdím komplet, ale jenom když je energie, pokud ne, jedu přední stranu stehen s lýtkama a hamstringy odcvičím následující den.

Máš nějaký sen, který by sis chtěl v budoucnu splnit?
Záleží na tom, jak dopadne Arnold. Ale tímto závodem bych chtěl ukončit soutěžení v klasické kulturistice. A až budoucnost ukáže, jestli budu soutěžit dál. Ale pokud by tomu tak mělo být, chtěl bych soutěžit do 100, protože už dneska je ta devadesátka pro mě málo. Troufnu si říct, že můžu mít ve výborné formě 95 kg,  90 je pro mě prostě málo, ale to teprve ukáže čas.
218169_165269326859657_127110374008886_336016_3061156_n.jpg
Kde tě mohou naši čtenáři vidět?
V současné době působím tady, kde momentálně děláme rozhovor, ve Fitness BBC na Želivského,  jako osobní trenér. Na mých webových stránkách michalsitter.com se můžete dozvědět více.

Máš v současné době nějakého sparingpartnera?
Vzhledem k mé pracovní vytíženosti je to dost komplikované. Mám v podstatě tak 3 sparingpartnery, ale nejčastěji cvičím s Martinem Papíkem.

Kterého máš nejoblíbenějšího českého a světového kulturistu? A proč?
Tak určitě Kevin Levrone !!! A momentálně taky obdivuju Phila Heatha, protože je stejně starý jako já a je až neuvěřitelné, co dokázal a jak pracuje na svém těle. Má můj respekt a obdiv. A ze světové špičky je to určitě i Jay Cutler, ač nemá nejlepší genetiku, dokáže mnoho let houževnatě pracovat. Z české scény je můj oblíbenec Lukáš Osladil, který se na místní poměry dokázal docela dobře vypracovat, pro mě je to profesionál každým coulem, a myslím si, že jeho čas určitě ještě přijde.
5.jpg
Taky se chci zeptat ještě k tomu Kevinovi. Vy se nějak znáte? Vím, že mu komentuješ něco na facebooku…
Korespondence proběhla asi před rokem a dost mě překvapilo, že mi obratem odpověděl. Bavili jsme se o stahování vody. Před dvěma dny také ohodnotil moji připravenost a sestavy na facebooku. Jsem mu za to vděčný, když si našel čas, a ohodnotil moje fotky. Zatím jsme se v Americe minuli, ale doufám, že se letos osobně setkáme v USA.

Řekneš mi nějaký svůj recept, co máš nejraději? Co ti chutná?
Ty brďo, já nevím… Třeba miluju sýrovou pizzu, domací buchty, smažák, tatarák, ale jeden recept bych pro tebe měl. Vajíčko vařené 4 minuty, prostě když ten žloudek je, jak se říká, na hniličko, na tom teď trochu ujíždím…

Jakou suplementaci můžeš nejvíce pochválit?
Když je člověk bez sacharidů a bez energie, tak určitě ultrakoncentrované nápoje. V oblibě mám také glutamin, který je veřejností dost podceňován, nebo tekutá BCAA.

Jakou svalovou partii cvičíš nejraději? Na jakou se těšíš nejvíc?
Pro mě je výzva každá svalová partie, ale kdybych ti měl říct jen jednu, pak by to byla záda, ty už mám mnoho let rád a vždycky se na ně moc těším.

Tak když záda, jaký cvik je pro tebe top?
Přítahy velké činky nadhmatem ne podhmatem, přítahy jednoruček. Ale samozřejmě je hlavní  technika provedení a ne vysoké váhy, je jedno, jaký cvik zvolíš, ale jde o to, jak ten cvik má člověk zvládnutý, musí ho zkrátka správně provést.

Prozradíš nám něco ze svého soukromí? Všiml jsem si, že máš novou přítelkyni…
JJ, mám novou přítelkyni Julii, které bych chtěl moc poděkovat, protože chápe některé moje stavy před závody.

Komu bys chtěl ještě poděkovat?
Určitě drůbežárským závodům Klatovy, které mi neomezeně dodávaly kuřecí maso, a také firmě Redam, která distribuuje značku Dymatize. Samozřejmě dále své rodině a Fitness BBC, kde mohu trénovat a v neposlední řadě tobě Pavle, žes mi umožnil tento rozhovor.

Michale, já děkuju a přeju ti mnoho úspěchů na Arnoldovi.
423571_261256450610821_261249700611496_580708_247560813_n.jpg