Kristýna Seidlová- Hubený kluci mi píšou, že mám pindíka..

Autor: Pavel Vacek

Obvykle si vybírám k rozhovoru sportovce ověnčené mnoha soutěžními úspěchy. Kristýna Seidlová, členka Extrifit Clubu, je teprve na začátku své soutěžní kariéry a na významný úspěch teprve čeká. Přesto je populárnější než většina uznávaných sportovců. Alespoň na sociálních sítích. Proč to tak je, jsem se snažil zjistit v následujícím rozhovoru plným nepříjemných otázek. A nutno předeslat, že charismatická a rozesmátá Kristýna se jich zhostila více než se ctí.

Ahoj Kristýno. Ty jsi pro mě taková typická představitelka dnešní doby a fenoménu sociálních sítí, především Instagramu. Povíš mi, kolik máš momentálně followerů?

Teď to bude něco přes 37 tisíc a doufám, že jich bude ještě mnohem víc.

Proč na tebe koukají? Pro mě to je vlastně trochu záhada.

(smích) No spousta lidí mi říká, že fotím hodně ten zadek, tak to bude možná tím. Ale je fakt, že poslední dobou mi píše dost holek, že je motivuju, inspiruju je a tak.

Ale čím? Focením zadku?

Nedávno jsem se tam třeba rozepsala o tom, že hodně holek, mých vrstevnic a mladších, má za vzory modelky a manekýnky s těmi hubenými nohami a mezerou mezi nimi. A já si myslím, že třeba tohle nejde nikdy docílit, pokud to nemáš nějak geneticky dáno. Takže jsem tam radila, že je lepší spíš ty nohy vypracovat, zpevnit a být tak spokojenější s tím, co mám. Prostě jako to mám já. Mám silnější nohy, tak se nebudu trápit tím, že bych je měla mít jak tyčky, ale snažím se je vypracovat a dát jim tvar a pevnost.

Já se tě ptám proto, že jsem přece jen představitel generace tvých rodičů a nejde mi častokrát do hlavy, proč je vzorem někdo, kdo vlastně nemá žádné sportovní výsledky. Proč se obrací o radu na tebe a ne třeba na Sabinu Plevákovou? Můžeš mi tohle vysvětlit?

Protože právě proto, že nejsem tak dobrá. Věřím, že se hodně lidí, hodně holek, prostě bojí oslovit nějakou hvězdu typu Sabiny. Já jsem jejich vrstevnice, právě že nemám nějaké super výsledky, takže předpokládají, že jim odepíšu a pomůžu jim nějakým tipem. Kdežto u těch známějších lidí si třeba myslí, že jim neodepíšou, že se budou ptát trapně, nebo že za to budou chtít hned peníze. Nevím no, ale myslím si, že to takhle nějak může být. Bavíme se o doplňcích, o tom, co si můžou dovolit koupit, když jsem taky student a mám omezený rozpočet.

Tak když už jsme u toho, co jim doporučuješ?

Tak já od počátku jedu jenom protein. Narazila jsem na Extrifit a už jsem u vás zůstala, to je mi nějak souzený (smích) Teprve teď, po čase, jsem přidala BCAA a glutamin. No a EXXE. A teď ty másla, to jsem neměla ochutnávat... (smích)

Takže tě berou jako vypracovanější kamarádku? Můžu to takhle pojmenovat?

Vypracovanějšího kentaura spíš… (smích) Ale asi tak nějak to bude.

Ty ale samozřejmě nějaké výsledky máš. Můžeš se s nimi pochlubit?

Byla jsem zatím jenom mezi kondičkářemi vloni na podzim, kde jsem vyhrála Absolutku. Bylo to fajn, ale samozřejmě vím, že to jsou jenom kondičkáři.

A proto si to teď jdeš vyzkoušet na velkou soutěž EVL’s Prague?

Ano. Zkusit si to, jestli dokážu trochu prorazit.

Je EVL’s, nejlepší a nejprestižnější soutěž u nás v ČR, vhodnou soutěží na zkoušku?

No…. To asi ne, když to takhle řekneš. Ale na M Čech jsem bohužel nemohla, protože jsem maturovala a musela se soustředit víc na učení. To by rodiče asi nedali, kdybych na jaře závodila. Ale myslím si, že jsem udělala slušný pokrok, takže bych si to chtěla otestovat v konkurenci. Věřím, že nějaké šance mám.

Po EVL’s tě čekají ještě další soutěže?

Určitě plánuju ještě nějaké pohárovky. Když už se budu připravovat, tak by mně bylo líto zúčastnit se jenom jedněch závodů a v případě neúspěchu z nich vlastně vůbec nic nemít. Takže pokud vydržím bez čokolády, tak pojedem dál. (smích)

Když se zase na chvíli vrátíme do virtuálního světa, tak by mě zajímalo, jestli se někdy projeví ta tvoje popularita i v tom reálném?

Ale jo. Zrovna nedávnou jsem si šla koupit nějaké doplňky a holka na pokladně se mě ptala, jak jde příprava, že mě sleduje atd.. Sem tam se mi stává, že si lidi přijdou pro fotku. Hlavně na nějakých fitness akcích samozřejmě. O vašich (promo Extrifit) akcích ani nemluvě. Když mám na sobě ty Extrifit kalhotky, tak to chodí pořád někdo pro fotku (smích)

Tak tys to řekla už hned v úvodu, že tě hodně lidí sleduje proto, že si vyfotíš zadek. Jak tohle vnímáš, že tam je mezi těmi followery určité procento nějakých honičů?

(smích)… No jak to vnímám...Je to těžký no. To je věc, která prostě zaujme, oživí ten profil atd… Je tu spoustu lidí, kteří mají skvělé postavy, super výsledky, ale upozornit na sebe neumí. Takže sem tam vyfotím něco, o čem vím, že na to ty lidi koukat budou.

Možná si to sama zaregistrovala i na našem profilu Extrifit.cz, že sem tam někdo reaguje hodně rozhořčeně, pokud ta fotka má nějaký erotičtější nádech. Jak to vnímáš ty?

Myslíš jako ty narážky v diskusi? No já cvičím zadek, tak fotím zadek. Kulturisti cvičí biceps, tak fotí biceps. Ale sám dobře víš, že pokud tam budeš dávat jenom kulturisty s naběhlýma žílama, tak ti tam nikdo chodit nebude, protože normální komunitě to prostě přijde nechutný. Takže je třeba to ředit něčím snesitelnějším. A to samý je i u mě. Když jsem dávala fotky formy z přípravy před závody, nebo rovnou z nich, přičemž jsem na tu formu byla fakticky hrdá a myslela si, jak se z toho posaděj na zadek a dostane to tisíc lajků, tak z toho nic nebylo. A ještě jsem to schytala, že jsem mužatka a podobně. Chápeš, stojí mě to dřinu, odříkání, ale lidi ocení, když si vyfotím zadek, což mě nestojí úsilí vůbec žádný. A když se pak na tohle někoho zeptám, proč mi nelajkl to vypracovaný břicho, tak ti kluci řeknou, jo.. to je ta fotka, kde jsi potřená tou nechutnou hnědou barvou a vypadáš na ní jako kluk. Včera jsem zrovna ukazovala fotku Sabiny ze závodů a on na to, že má svaly jako kluk, že je to moc atd… Tak jsem mu ukázala druhou, kde je u bazénu a vůbec nechtěl věřit, že to je ta samá holka. Takže mám fotky s formou a mám tam i zadky no…

Díky za tuhle upřímnou odpověď. Ty jsi mluvila o kulturistech. Přijdou i tobě nechutní?

No mně ne. Ale já jsem na to zvyklá z fitka. Mně naopak přijdou odporný hubený kluci, co se zdá, že ani nejsou kluci. A tyhle mi pak většinou komentujou ty soutěžní fotky a píšou mi, že mám pindíka. Občas jim odepíšu, že ho mám i za ně. (smích) Jako tohle se musí brát s nadhledem..

Tak když už jsme u toho, jaký typ preferuješ ty? Kulturisty, physique, liftery?

Tak já teď chodím se závodníkem v Physique. Ale tím nechci říct, že se mi líbí jen Physique a nic víc. Je to o povaze, charisma atd.. Ale pokud mám říct všeobecně, tak asi Physique. U kulturistů se mi moc nelíbí, že jsou na těch anabolikách v závěru až nepřirozeně tuhý a tvrdý. I když to ti Physique vlastně taky…

Jaký máš názor na anabolika ve sportu?

To určitě patří do ruky jen zkušeným lidem, kteří už mají něco naturálně odcvičeno, mají znalosti a vědomosti a určitě ne nějakým amatérům. Ale tak to dneska bohužel není. Kluci cvičí pár měsíců, někdy ani to ne, jsou mladý a hned jdou do těchto věcí i když je to pro ně úplně zbytečný. Nějaká móda asi.

Tak když už se bavíme v nějakém generačním střetu, myslíš si, že to dřív nebylo?

Tak to já nevím, já jsem jinou dobu nezažila, ale je jasné, že dnes je všeho všude plno a všechno je strašně dostupné. Dnes chce mít každý všechno hned, rychle a pokud možno bez námahy.

Já ti, Kristýno, děkuji za upřímný rozhovor a přeju ti hodně štěstí na soutěžích a mnoho dalších fanoušků..