Kdo vyhrál soutěž na Facebooku?

Autor: Pavel Vacek

Tak máme za sebou hodně divoký soutěžní týden na facebooku. Soutěž, kterou provázeli dohady, stížnosti, apely na vyřazení, podvody, ale taky kreativita, nadšení, emoce, zábava a vtipné příspěvky. Zkrátka, tentokrát se nikdo nenudil.

O co tedy šlo?

V pravidlech jsme psali o zákazu soutěže pro profi youtubery. Mysleli jsme však lidi, kteří k Extrifitu nemají žádný vztah, pouze pomocí Fan page a zástupů fanoušků, jejichž oddanost je pro nás skutečnu záhadou, vyžírají podobné soutěže. Problém nastal, když se do soutěže přihlásil Ondra Vodička- ukázkový youtuber. Do té doby pro nás v podstatě neznámý kluk. (Sorry).  Ovšem díky raketovému nárůstu lajků a tím pádem na to navazujícím hromadným protestům, jsme zjistili, že Vodička je náš zákazník a hlavně pravidelný zákazník. Čili v našich očích fanda Extrifitu. Dokonce až nyní, díky této soutěži, jsme viděli jeho videa, kde propaguje Extrifit, kde ho chválí a kde vysvětluje stylem sobě vlastním jeho využití. (to jen tak na okraj, protože si hodně lidí myslí, že je to podplacené) To, že má navíc populární fan page je plus pro něj. Pro soutěž bylo podstatné, že to je Extrifiťák, tak jako vy, nebo já.

Mnohem horší je podle nás používání addmefastu. To je stránka, která se specializuje na nárůst lajků. Takže vám pod fotkou skáčou hlasy z Ázerbajdžánu, Jižního pólu, Nigérie, Laosu atd… Prostě trapárna. Kdysi jsme to řešili, ale tohle se strašně blbě hlídá. Od té doby pouze apelujeme na sportovního ducha soutěže, no a teď jsme na to zapomněli. Takže kluci to tam šoupli, vyhráli druhý a třetí místo a budou se radovat, zatímco ostatní jsou právem naštvaný a my se jim ani nedivíme. Má to být soutěž o nápaditosti, ne o tom, jestli nějaký robot nakliká pár arabských hlasů. Leda by nějaký Mahmet dával E.Nox velbloudovi do pití, aby ho trochu načipoval. To by pak dávalo smysl. Navíc je to trochu zbytečné, fotka s tím rozkošným gluteusem by nějakou tu cenu pobrala tak jako tak.

Takže příště si dáme soutěž, kde půjde pouze o originalitu, nápaditost, aranžmá a k lajkům se bude přihlížet pouze jako k poradnímu hlasu. První tři místa však vybere Extrifit.

Takže dost povídání, kdo tedy pobere ceny tentokrát:

V počtu „like“ je to takhle:

1. místo- CFM 80 2,27 kg - Ondra Vodička- 2 035 hlasů

2. místo- Go Pro 30- 3 kg- Honza Malý- 505 hlasů

3. místo- Iso 90- 1 kg- Aidam Košťál- 474 hlasů

1.místo

2. místo

3.místo

V kategorii originality to bylo velmi těžké a měli jsme tři favority, mezi kterými jsme se nemohli rozhodnout. Nakonec jsme přihlédli k pracnosti provedení a navíc se neplánovaně rozhodli podarovat i další místo (tam jsme trochu přihlédli k „hlasu lidu“)

1. místo- suplement dle vlastního výběru- Karlos Doleček

2. místo- Creapure- Petr Vízek.

Všechny výherce budeme kontaktovat.

1.místo

2. místo

Příští soutěž si dáme v prosinci, abyste měli co pod stromek.  A jak jsme o pár řádků výše avizovali, půjde o kreativitu. Tak přemýšlejte, koumejte, připravujte. Aby se Extrifitježíšeksantaklaus stavil zrovna u vás.