Kdo je Filip Vaško?

Autor: Pavel Vacek

Kdo je Filip Vaško? Nebojte se, nebudu zde rozebírat podstatu něčího bytí a ani se nebudu pouštět do hlubokých sond lidské psychiky. Přesto věřím, že zub zvědavosti především v našich mladších čtenářích nepěkně hlodá. Vlastně to vím.

3.jpg

Filip Vaško se v poslední době objevuje na nejčtenějším webu o kulturistice a já si s velkou chutí vychutnávám směsici příspěvků, které v sobě tu velmi, tu poněkud skrytě dávají najevo obdiv, zlobu a často také prachobyčejnou závist. Filip totiž získal podporu značky Extrifit a nijak se tím netají. Ale jak je to možné? Čím to dokázal? Jak je možné, že 19-ti letý cápek, co cvičí mizerné dva roky, bez hmatatelných soutěžních výsledků, s nohama jak terénní úžovka získal sponzoring renomované značky a já, dorostenecký/juniorský/ dospělácký šampion, zkrátka borec, nic? Jo, i takové komenty jsem zahlédl na sociální síti a v diskusním fóru. A víte co? Máte recht. V následujícím krátkém článku jsem se rozhodl objasnit tajemství sponzorství Filipa Vaška v přípravě na jeho debut v soutěži neregistrovaných kulturistů.

13525_1_1

Filipa znám zhruba rok. Seznámili jsme se, když jsem byl na návštěvě u své tchýně ve Dvoře Králové a já si odjel zacvičit do Trutnova. Já takhle trávím návštěvy často. Přijedu, pěkně pozdravím a odjedu si zacvičit. Teď vám asi vyvstaly celé stohy vtipů o příšerných tchýních, ale tak to není. Jenom se zkrátka musí jít na trénink návštěva nenávštěva. Však to znáte. Takže když jsem takhle jednou cvičil v Trutnově, byla tam se mnou skupinka, jež se legračně pohybovala v prostoru, cosi přemísťovala a říkala tomu trénink. A v této skupince byl i mladý chlapec jménem Filip Vaško. Nějak jsme dali řeč, já mu zřejmě řekl, že to dělá blbě, on se zřejmě otázal, jak by to měl dělat, aby to nedělal blbě a takhle nějak vznikla naše spolupráce.

Vzhledem k tomu, že to mám do Trutnova kapánek z ruky, tak jsem ho odkázal na Vojtu Koritenského, aby další vědomosti sosal z něj. Myslím, že spolu absolvovali i několik tréninků. Vlastně to vím docela přesně, protože jednou mi Filip psal na FCB chatu, že je paralyzovaný, že má paže, prsa a záda v jednom ohni a že si není schopen učesat ani svojí pověstnou patku, jež je vyhlášenou ozdobou celého trutnovska a přilehlého česko-polského pomezí. A že tohle je vážně asi ten trénink, který vede k nějakým svalům.

13525_2_1

Pak nebylo dlouho nic, vím jen, že Filip začal brát kulturistiku vážně a stal se pravidelným zákazníkem našeho e-shopu Extrifit.cz. Ostatně chtěl svaly, tak mu ani nic jiného nezbývalo, že?

A pak najednou, z ničeho nic jsem zaregistroval, že server Ronnie.cz rozjel jakýsi projekt, kde pomáhají svým vybraným čtenářům s jejich první přípravou na soutěž v kondiční kulturistice. To je vážně skvělá věc! Zprostředkují vám trenéra, dodají potřebné informace a ještě vás předzásobí doplňky výživy. To je vážně paráda a já, pokud bych o účasti na takové soutěži uvažoval, tak bych se jim do redakce hrnul s takovou vervou, že by měli pocit, že na ně vlítla URNA.

No a pak druhou náhodou jsem se dozvěděl, že jedním z těch vybraných jedinců je právě Filip. Ptám se Filipa, jaké doplňky že to dostane? On že neví, že to bude nějaká všehochuťka a že by rád zůstal u Extrifitu, neb je na něj zvyklý a přináší mu výsledky. Já na to, že mu přeci nebudu kazit přípravu nějakou sra… (tady se musím krotit, abych si nevykoledoval nějakou žalobu) a že dostane plnou podporu značky Extrifit, když si jí tak chválí a když je evidentní, že do této pozice ho dostal právě Extrifit.

No a dál už to všechno víte. Filip, protože se mezitím stav študákem v Brně, dostal kontakt na místního trenéra, se kterým konzultuje svou přípravu a připravuje se na svůj soutěžní debut, který se odehraje přesně v tuto sobotu v Krnově.

Ať se vám zdá jeho svalový rozvoj malý, velký, přiměřený, nebo máte na to nějaký svůj osobitý názor, já si myslím, že za rok co se kulturistice věnuje přeci jen trochu smysluplněji, udělal kus práce a budeme jenom čekat, jak hodně se toto jeho snažení promítne do soutěžního výsledku. Rozhodně si myslím, že mlaďas má vcelku předpoklady.

Když jsem ve svém článku o sponzoringu psal o tom, jak je dobré vydržet, být soustavný ve svém tažení za vaším cílem, nenechat se odradit neúspěchy atd.., tak mne překvapivě pozitivní ohlasy utvrdily v tom, že to je čistokrevná pravda. Ale jak vidíte dnes, po přečtení tohoto příběhu, je dobré být občas na správném místě ve správný čas. Jinými slovy, mít kliku. Věřím, že ji budete mít i vy.

IMG_8159