Katka Kyptová - Otevřená a na rovinu II

Autor: Pavel Vacek
 Připravili jsme pro Vás malé ochutnávky z několika dílů slibovaného seriálu. Již velmi brzo se dočtete více...


Úryvek z 1. dílu:

...PV: Ale to si myslím, že to je proces každého kulturisty.

KK: No jasně, to je ta cesta. Prostě se z toho neposrat, zvednout se, jít a zkoušet to dál. Podívej se, vždyť všechny ty holky se rozutekly a zůstala jsem jenom já. Jediná co u toho zůstala, je Věrka Mikulcová. Ale to je jedna. Málokdo zvládne ty prvotní neúspěchy, to padání na hubu. Každej by chtěl dneska všechno hned.

PV: Hmm, to máš určitě pravdu. Tam pak vyvstal nějaký ten problém s tím, že tě nechtěli pustit na to mistrovství Světa. Jak to bylo?

KK: Tehdy probíhalo normálně soustředění, kde jsem se snad poprvé v životě dostávala do solidní formy, ale stejně nakonec místo mě jela Petra Hanušová s o dost horší fazónou.

PV: Jak to?

KK: Já jim tenkrát přišla říct o zvýšených hormonech, které mi naměřili při lékařských vyšetřeních. Kdybych jim to tenkrát neřekla, navíc to byla taková moje soukromá zdravotní zpráva, tak normálně jedu. Jenže jsem nechtěla nic zastírat. Já prostě nechci nikomu nic zatajovat a ráda s lidma mluvím na rovinu.
 
Úryvek z 2. dílu:

...PV: Takže to tedy dopadlo jak?

KK: Já mám naštěstí skvělou doktorku, která s nimi nějak komunikovala a trvala si na svém. Takže oni mi nabídli, že si můžu poslat ten vzorek moči ještě do laboratoře do Německa, kde mi zjistí, z čeho to můžu mít zvýšené. Což tady nedokážou. Jenže jsem si to musela zaplatit. S tím, že pokud to vyjde dobře, tak mi tu částku vrátí.

PV: A to jsi zaplatila?

KK: Já si byla jistá, že jsem nic nevzala, takže jsem si věřila. Jenže jsem neměla peníze a stálo to desítku. Naštěstí mi půjčila maminka Ondry (Čečetky-dlouholetý přítel Katky pozn. red.), která za mnou stála a chtěla mi pomoci……

Úryvek z 3. dílu:

...PV: Tak nevědomost je někdy hezká věc. Ale my jsme se teď trochu dostali tam, kam jsme ani nechtěli, byť je to hodně zajímavé. Říkala jsi, že si bojovala s tím uznáním společnosti a začleněním se do ní.

KK: V době kolem toho roku 2004 jsem potkala pár známých, kteří mi hodně pomohli s tou mentální stránkou. S hledáním sama sebe. Hlavně Ondrova maminka, mi v tomhle hodně pomohla. Ona se zabývala přírodním léčitelstvím a naučila mně, že mám dělat to, co chci a ne to co musím. Teď jdu na trénink, protože chci a ne že ho mám naplánovaný a že musím. Teď když jsem unavená, tak prostě nejdu. A hlavně si to nevyčítám. Když si dám něco nezdravého, tak to neřeším a prostě si to dám, dříve jsem se tím trápila. Prostě mě naučila užívat si život a mít se ráda taková jaká jsem……
 
Úryvek z 4. dílu:

…..PV: Už se pomalu dostáváme k Tvému účinkování v NABBA. Dalo ti to něco?

KK: Já myslím, že jo. Určitě. Já jsem do NABBY šla vlastně jenom na základě toho, že tam šel Roman Maršálek, ty a vlastně všichni moji známí. Navíc ve svazu tehdy probíhali ty zákulisní boje a těch já se nechtěla účastnit a chtěla se jim vyhnout. To je jejich boj a každej máme svoje. Tak jsem to chtěla zkusit, ačkoli jsem ani nevěděla, jestli tam vůbec nějaká kategorie žen bude. To závodění tam bylo fajn, já si to tam vyloženě užívala. Rozhodně mě to v ničem nezaseklo, spíš naopak, posunulo mě to zas o kousek dál. Rozhodně toho v žádném případě nelituji, to určitě ne. Problém je spíše v tom, že pokud chceš závodit v Americe, tak tam mi ten hlavní představitel federace NPC na rovinu řekl, že pro ně je NABBA shit, že ji nerespektují.  Oni prostě berou jenom IFBB a nikdo ostatní pro ně není partnerem…..
 
Úryvek z 5. dílu:

PV: To ale není moc dobrá vizitka.

KK:  Jak jsem se tomu věnovala, tak mám docela dobrý přehled o tom, kdo to dělá. A musím říct, že u holek je to vážně hodně rozšířená praxe. A rozhodně nejsem sama z českých závodnic.  Ale i u těch nejlepších profesionálek. Navíc, v Americe je to dost promakanej byznys, kterej je marketingově a technicky na hodně vysoký úrovni. A navíc, je o to zájem! Já byla teď na focení u jedné holčiny a ona si tím vydělala na barák s bazénem, plazmu přes celou stěnu, auta a tak… Kdo by tohle nechtěl?

PV: Tak já bych to chtěl. Ale ne za cenu, že bych se musel s někým šermovat penisem.

KK: Ale to já nikdy nedělala! Já na chatu jsem vždycky sama. A druhá věc, mě to docela bavilo. Nemusela jsem se do ničeho nutit. Kdyby to šlo proti nějaké přirozenosti, tak by to byl asi problém……