Jednoduchá úprava masa Rumpsteak.

Autor: Norbert Zajac

Před tím než budeme řešit celkovou přípravu takového kvalitního kusu masa, považuji za důležité Vás seznámit, z které části je vlastně naporcované a jaké jsou jeho výhody.

Rumpsteak je velmi jemné, chutné a především libové maso, což jistě uvítá každý příznivec fitness životního stylu. Je to hovězí maso získané z horní části stehenního svalu a ve své struktuře neobsahuje téměř žádný tuk, jako to je u pravé svíčkové. Navzdory jeho minimálnímu obsahu tuku nepostrádá na šťavnatosti a je tedy třeba si jen dát pozor při výběru tohoto masíčka, aby bylo dostatečně zralé, ne však staré. Také při porcování lze toho hodně pokazit, ale mým tipem je to, že ho už koupíte naporcované.

Celkově je známo, že hovězí maso je bohaté na kreatin a železo a tudíž je vhodné i při budování svalů, ale i také při redukčních dietách, zkrátka vždy.

Pojďme se tedy společně podívat na to jak se takový steak připravuje a na co bychom si měli dát pozor, abychom ho svou tepelnou úpravou neznehodnotili a nestalo se nám, že z kvalitního kusu masa uděláme kus nepoživatelné gumy.