Jedna sobota strávená na Extrifit Training Day.

Autor: Pavel Vacek

Tak co nám přineslo uplynulých pár dní? Inu, jak kde, dalo by se říct. V Rakousku si zvolili za prezidenta bývalého šéfa ekoteroristů, což je v pořádku, neb po prezidentovi z NSDAP a exportovaném Ádovi je třeba vyzkoušet i fanatika z opačného spektra politiky. Na severu si zase nějaké pako zastřílelo před knajpou do děvčat. Na východě se domlouvají car se sultánem, co provedou s diktátorem a na západě velebí Castra a přemýšlí, jak se přesunout na východ. Do těhlech divočin nám Slovák spustil český web, kde si hezky z tepla domova můžete prásknout svého souseda, když vám bude vadit, že si koupil vymazlenější Oktávku než vy, takže chroničtí závistivci budou mít o zábavu, postaráno. Jenže nám to může být jedno. Protože nejlepším lékem na posílení imunity vůči všem těmhle blbostem je dělat to, co vás baví, s lidmi, které to baví taky a ideálně ve společnosti těch, co to dělají ještě o chlup líp, než vy.

Jasně, mluvím o tom, že se konal už šestnáctý Extrifit Training Day, setkání fanoušků značky Extrifit, členů Extrifit Teamu a bláznů do cvičení a fitness životního stylu. A byla to ta nejlepší možnost, jak strávit sobotní odpoledne, protože tenhle Extrifit Training Day byl těžce na pohodu, plný radostných tváří a úsměvů, dárků a pozitivní nálady. Tak, jak by to v tomhle předvánočním čase mělo být.

Jak bylo řečeno na místě, pořádání srazu na konci roku má svá pro i proti. Tím proti je fakt, že většina Teamu je těžce offseason, uprostřed objemovek, pořádně nažraní a s formou, která není tak úplně na ukazování. Situaci zachraňoval Tomáš Tabačiar, který byl týden po soutěži a i když retence vody byla v jeho případě samozřejmě znatelná, přítomní návštěvníci při jeho exhibici velmi dobře pochopili, proč je Tomáš jedním z nejvýraznějších a nejzajímavějších amatérských kulturistů minimálně na evropské scéně a horkým aspirantem na přestup do profi kategorie. Ale ani Noro Zajac a Milan Obořil se za své aktuální procento tuku nemusí hanbit. Nicméně, jeden zástupce Extrifit Teamu těsně před soutěží se i v nadcházejícím období nezřízeného obžerství přece jen našel. Byla to Sabina Pleváková, která v tomto týdnu odlétá na Mistrovství Světa juniorů, kde se definitivně rozloučí s touto věkovou kategorií a s největší pravděpodobností také i s amatérskou scénou. Dějiště soutěže v Dominikánské republice tomu bude jistě důstojnou kulisou. A nadmíru příjemnou. No a pokud jsem zmiňoval jisté úskalí pozdějšího termínu, co se týká fyzických forem, je na čase zmínit benefity objemovek v podobě psychických forem. A ty byly náramně v pohodě.

Seminář i celé setkání se neslo v uvolněném duchu, v maximálně přátelské atmosféře plné smíchu a dobré nálady. Všichni členové Extrifit Teamu se stali terčem otázek diváků na téma tréninku, stravy, plánů do budoucna, ale i naprosto běžných denních činností. Miláčkem obecenstva se dnes už nepřekvapivě stal opět vlídný obr Petr Petráš, který odpovídá na otázky tak bezprostředně a poctivě, že vám to rozjasní dny na celý týden dopředu. Dokonce bych podle mého odhadu konstatoval, že na něj směřovalo nejvíce otázek z publika, takže pokud někdo z tradičních pořadatelů seminářů čte tenhle článek, určitě by měl zahrnout Petr do své pozornosti. Pro dámy a slečny tu samozřejmě byla Sabina a ukončím tuhle část konstatováním, že každý si mohl vychutnat svého favorita. Což zní jak z nabídkového katalogu gayporna.

Po semináři, nadešla oblíbená kratochvíle spojená se společným focením, selfíčkama, které většinou najdete pod hashtagem extrifit na socsítích, autogramiádou a potřesení rukou se svým idolem. Prostě všechno to, co chcete zažít. Poznat, jaké ty hvězdy skutečně jsou „naživo“, nezprostředkované youtubem, kamerami a nepoznamenané soutěžním stresem. A co víc! Mohli jste si s nimi společně zacvičit a to byla skutečně paráda. Jasně, kdybyste přišli do fitka a viděli byste najednou takovýhle ultranával, asi byste se otočili na podpatku a mazali domů. Jenže kdybyste věděli, že mezi tou hromadou lidí cvičí taky profíci Ifbb, špičkoví amatéři, světoví rekordmani v benči a nejsilnější muž světa a navíc nešlo o žádnou šolichačku, asi byste změnili názor a dali si tenhle regulérní grupentrénink taky. A ještě byste získali cenné rady a užitečné tipy na vylepšení svých tréninkových technik. Třeba Petr všem přítomným představil správnou techniku cviku Mrtvého tahu i s výkladem a praktickým provedením korunovaným lehkým tahem s 340 kilo (víc tam prostě nešlo dát).

Své si řekl k přítomným benčařům Vlastimil Kužel.  Ramena společným tréninkem ničil Milan Obořil a Noro Zajac jel tuším záda… Mohl bych tu psát ještě dlouho, ale asi bude lepší prohlédnout si fotogalerii, kouknout na náš facebook Extrifit.cz, kde je záznam z přímého vysílání a připomenout si tak skvělý zážitek, anebo hořce zalitovat své neúčasti. O tom, kolik jsme tam rozdali vzorků nových produktů ani nebudu psát, nebo šéfika rozbolí hlava…

Každopádně, pokud teď roníte krokodýlí slzy, že jste promarnili tuhle jedinečnou příležitost, nezoufejte. Extrifit Training Day bude i v roce 2017 a bude opět skvělý, nabitý osobnostmi a novinkami. Určitě se máte na co těšit a třeba zrovna zavítáme do místa vašeho bydliště.