Jaký byl sraz Extrifit Clubu?

Autor: Pavel Vacek

Prý píšu vtipně. Povídala to jedna slečna na srazu. Zní to mile a příjemně, leč tentokrát nemohu dostát své literární pověsti. Musíme si totiž povědět něco o srazu Extrifit Clubu, který se konal tuhle sobotu. Na druhou stranu budu zase psát o dotyčné slečně s precizně vyvinutým smyslem pro dobře umístěnou lež.  A taky o mnoha dalších, takže bych se ten svůj rádobyhumor mohl vykompenzovat i jinak než obvyklými nejapnými vtípky o genitáliích. Každopádně už teď mohu prohlásit, že to byl jeden z nejhezčích srazů závodníků našeho oddílu a to doslova.

 Jak jsme dopředu avizovali, tentokrát jsme sraz rozdělili na dvě samostatné části tak, abychom se mohli dostatečně dlouho věnovat jak závodnicím, tak závodníkům Extrifit Clubu. Toto řešení se ukázalo jako veskrze dobrý tah, poněvadž semináře se ujala jedna z nejlepších světových Bikiny závodnic, dnes již profesionálka IFBB, Sabina Pleváková, která se projevila jako skvělá trenérka. Děvčatům prozradila mnoho fíglů a variant pódiové prezentace, včetně nejrůznějšího taktizování a zaujímání postojů šitých konkrétním postavám na míru. A vzala to poctivě a dlouze. A asi se všichni shodneme na tom, že pokud vám tyto informace předává tak extrémně úspěšná závodnice, má to jinou váhu, než dohled Máňi odvedle z fitka. Navíc jsem bytostně přesvědčen, že s nácvikem pózingu bikinyfitness nedokáže poradit muž- trenér. Leda by to byl Harapes, nebo někdo takový, ideálně gay. Každopádně důležité ale je, umět pojmenovat a sdělit ne vždy příjemnou pravdu do očí. Pro zlepšování jedince totiž není nic horšího, než nesoudné a neinformované okolí závodníka, potažmo závodnice. Ale tentokrát nebylo ani tvrdých slov potřeba. I přesto, že do prvních jarních startů sezony 2017 zbývá ještě 9 týdnů, mezi děvčaty nebyla jediná, pro kterou by byl takový termín vyloženě šibeniční. Je dobře, že holky se už naučily nepřeskakovat do sumo odvětví během mimosoutěžního období a zachovávají si přijatelnou formu celoročně. I letos je zjevné, že některá naše děvčata budou útočit na vysoké pozice a v tomto ohledu sázím nejvíc na Štěpánku Weissovou a Anželiku Kiričenkovou. Podle zákulisních slov Sabiny tam bylo 5-6 skutečně talentovaných děvčat.

Po nácviku pódiové prezentace, která je dnes alfou a omegou úspěchu v kategorii Bikiny fitness, jsme přešli na společný seminář pod vedením Nora Zajace a Sabiny. Účelem je projít otázky ohledně diety, zkusit rozklíčovat nějaké potíže a šmodrchanice, které se vyskytnou při rýsovačkách. Ale je fakt, že do soutěží, především pak juniorských a dorosteneckých je ještě hromada času, takže toho moc k řešení nebylo. Navíc naše část Extrifit clubu složená ze silnějšího pohlaví byla zjevně zaskočena nebývalým množstvím děvčat, takže jsem měl spíš pocit, že mají oči navrch jak buldočci v kombinaci s vystrčeným jazykem vlčáka, než aby byli zvídaví jak psi u celníků. A tak se ptaly především holky a dle ohlasů na sociálních sítích byly zjevně rády, že se jim dostalo mnoha odpovědí.

Pokud jste nabyli dojmu, že jsem naše chlapíky nějak zahanbil kynologickým přirovnáním, nenechte se mýlit. Kluci jenom prostě chtěli rázně přejít od slov k činům a proto přišly na řadu zatnuté bicepsy a tricepsy a záda a stehna a tak dále.. Prostě jsme mrkli na formy a tady se musím zastavit. V dřívějších dobách jsme měli 10 a více týdnu před soutěží místo nácviku pózingu spíš přehlídku pašíků 10 minut před porážkou. Jsem strašně rád, že tomu tak už není a až na pár výjimek nám kluci předvedli velice slušné formy s ohledem ať už na svůj věk, nebo plánované datum soutěže. Myslím, že i tady je na místě zmínit např. Michala Selmecziho, nebo Jana Křenka, kteří si své výsledky z loňska podle mě vylepší. Na hodnocení juniorů je ještě brzy, ale i tam je pár dobrejch kousků v záloze.

A výsledky budou členové Extrifit Clubu potřebovat nejenom k tomu, aby si pořídili na stěnu nějaký krásný nový lapač prachu v podobě poháru, ale taky proto, aby se dostali do naší interní Top šestky, která je podporována doplňky dle vlastního výběru.

Tak to bychom měli. Další nábor a sraz se bude konat pravděpodobně 18.3. v rámci chystaného Extrifit Training Day. Ale o tom se ještě dozvíte. Mezitím snad napíšu zase něco vtipnějšího…