Jaký byl sraz Extrifit Clubu?

Autor: Pavel Vacek

Neděle byla náročná… To vám řeknu hnedka zkraje. Od šesti hodin na nohou a příjezd v deset večer. Po celý den víceméně bez jídla, a kdyby u Slávečka na baru došel Extrifit, pošel bych bídnou smrtí hladem. Ale na druhou stranu, ta neděle opravdu stála za to. IMG_1168
Konal se totiž další sraz Extrifit Clubu a přijelo obrovské množství lidí, především pak nových zájemců o členství v klubu. A to pak člověk rychle zapomene na nesnáze, které tato činnost s sebou nese, pokud vidí, že jeho snažení má nějaký efekt, smysl a hlavně pozitivní odezvu.

Jak to tedy probíhalo? Inu, jak už jsme avizovali minule, agendu, resp. odbornou náplň seminářů a srazů Extrifit Clubu si vzal do parády ing. Lukáš Roubík, člověk s vynikajícím vzděláním v této oblasti a prověřený praxí s výchovou mnoha talentů. Takže jako první chod v menu se servírovala problematika výživy. Vzhledem k aktuálnímu tréninkovému období drtivé většiny členů a zájemců o členství, bylo nasnadě, že prim hrála objemová fáze a problematika příjmu jednotlivých složek výživy tak, aby došlo k co nejefektivnějšímu budování svalové hmoty. Myslím, že tento bod programu některé zaujal natolik, že to povídání museli chtě nechtě absolvovat s mísou rýže s masem na klíně. Potažmo v puse. IMG_1166
Na toto téma po krátké přestávce navázala teorie v oblasti tréninku, četnosti tréninkových jednotek a intenzity provádění cviků a opakování. Zkrátka vše, co by mohlo a především mělo mladíky v dorosteneckém a juniorském věku zajímat.

Podstatné je, že tyto informace jsme poskytli zdarma nejenom členům Extrifit Clubu, ale i našim zákazníkům, kteří projevili zájem zúčastnit se tohoto semináře. Podle ohlasů pak s povděkem kvitovali tuto možnost a přivítali ji jako šanci, dozvědět se něco nového, či nahlédnout na daný problém z jiného úhlu. Zároveň pak mohli zcela individuálně probrat svůj konkrétní problém s některým z přítomných členů Extrifit Teamu. Velmi přínosné pro všechny jistě bylo povídání o doplňcích výživy, aby nedocházelo k jejich zbytečnému dublování, nebo naopak nevhodnosti dávkování. Cílem není plýtvání těmito doplňky, nýbrž jejich co nejefektivnější používání.
Po této teoretické průpravě již nastala chvíle, na kterou mnoho lidí netrpělivě čekalo. Přijímání nových členů. A nebylo to zase tak jednoduché, jak si mnozí z nich představovali. Konkurence byla veliká a mnozí ze zájemců odjížděli ze semináře s výrazem zklamání ve tváři. Přesto jsme vybrali 10 nových členů Extrifit Clubu, kteří mají šanci podle našeho názoru uspět na jarních soutěžích v kulturistice. Nerozhodovala momentální forma, ostatně mnozí i stávající členové byli své soutěžní formě, ve které získaly mnohá ocenění, na hony vzdáleni. Rozhodoval spíše potenciál a chuť pracovat. Protože pokud budou naši členové jezdit na pravidelné semináře, věříme, že jim dokážeme sofistikovaně poradit, aby forma a vyrýsování bylo na takové úrovni, aby obstálo v bojích o nejvyšší příčky.

Takže, jak už bylo řečeno, někteří chlapci se radovali, někteří byli zaskočeni faktem, že zase nejsou až taková esa, jak jim to jejich vrstevníci doma naznačují a někteří byli vyloženě smutní. Ale ani pro ty nejsou dveře do Extrifit Clubu napořád zavřené. Pokud uvidíme progres, zlepšení, píli a nadšení do tréninku, tedy vlastnosti, které Extrifit bere za své, určitě jim dáme další šanci. Zároveň však máme rádi vítěze. Tentokrát jsme se ovšem na nejlepším nováčkovi nemohli shodnout, a tak BCAA Instant dostali při příležitosti vyhlášení nejlepšího nového člena hned 2 typově podobní borci. IMG_1170
Poté už se šlo cvičit. Tedy cvičit… Cvičil především Lukáš Roubík. Až se u toho pěkně opotil. Předváděl základní vícekloubové cviky ve správné technice provedení, se zaměřením na co nejvyšší možné zacílení svalových vláken. No, a když už nemohl, vzal si k tomu někoho jako nebohého figuranta. A když už nemohli oba, byl to ten správný čas ukončit.

Mnoho lidí pak využilo fajnové prostory Fine Fitness, aby dali vlastní pořádnej trénink, anebo se podívali na další aktivity Extrifitu a vybraných členů Extrifit Teamu. Točili jsme totiž videorecenze nových produktů firmy a tak mnoho zákazníků a fanoušků značky využilo této možnosti, aby se o těchto nových výrobcích dozvěděli nějaké informace takříkajíc z první ruky. A tu ruku na srdce…vidět rozpumpovaného Tomáše Kašpara, který jel současně tvrdý trénink bicepsů, kterak třímá v pařátech  Isobeef…,heh…inu, to čistokrevného hardcore fandu zahřeje u srdce.
Jo, a jen tak mimochodem, pokud máte v kapse klíček od skříňky ve Fine Fitness, nepovažujte ho za nějaký suvenýr z výletu, ale bez ostychu ho pošlete, nebo doneste, zpátky, docela jich tam pár chybí.

No a to by bylo asi tak všechno. Bylo až zarážející, kolik dalších žádostí o přijetí do klubu přišlo ihned v pondělí (zřejmě kluci v domovských fitcentrech vyprávěli), a tak již nyní s několikaměsíčním předstihem avizuji, že další sraz bude někdy na přelomu února a března. Ale nebojte se, ještě vám to několikrát tady na stránkách připomenu. A téma už je víceméně jasné. Přechod do diety, nácvik pózingu a všeobecně příprava na soutěž. A přijímání nových členů, samozřejmě…