HYDRO 77 DH12 INSTANT

Autor: Pavel Vacek

Přinášíme Vám ve své nové řadě výrobků další inovovaný výrobek, a to tak radikálně, že jej můžeme nazvat spíše výrobkem novým! Výrobek, který jste znali jako HYDRO INSTANT, jsme vylepšili: má lepší složení, lepší konzistenci i lepší chuť, a jmenuje se HYDRO 77 DH12 INSTANT. A namísto jedné příchuti HYDRO INSTANT vám nyní nabízíme čtyři příchutě HYDRO 77 DH12 INSTANT, a všechny jsou velmi chutné! Jejich příjemně sladká chuť jedána mimo jiné i tím, že výrobek obsahuje sladidlo z rostliny stévie, které je přírodního původu. HYDRO 77 DH12 INSTANT obsahuje instantní, tedy snadno rozpustný, enzymaticky hydrolyzovaný syrovátkový koncentrát se stupněm hydrolýzy DH 12.

Co znamená, že je protein hydrolyzovaný? Procesem hydrolýzy jsou bílkovinné vazby rozštěpeny proteázovými enzymy (enzymy štěpícími bílkoviny) na aminokyseliny s dlouhým řetězcem. Tyto aminokyseliny se nazývají polypeptidy. Jedná se o enzymatický proces hydrolyzace – pre-digestion („předžvýkání\"). Jeho produktem je pro tělo skvěle využitelná bílkovina ve formě peptidů, které zahrnují: oligopeptidy (mají více jak 12 aminokyselin), dipeptidy (mají 2 aminokyseliny), tripeptidy (mají 3 aminokyseliny), tetrapeptidy (mají 4 aminokyseliny), pentapeptidy (mají 5 aminokyselin) atd. Index biologické využitelnosti BV 104 - 107. Hydro 77 DH 12
Stupeň hydrolýzy – nejdůležitější údaj, který určuje kvalitu hydrolyzovaného proteinu

Proteiny mohou být vystaveny procesu hydrolýzy různou měrou, neboli mohou mít různě vysoký stupeň hydrolýzy. Na rozdíl od některých jiných výrobců uvádíme stupeň hydrolýzy nejen na etiketě výrobku, ale je obsažen přímo v jeho názvu – DH 12, což je vysoký stupeň hydrolýzy, díky němuž má tento náš výrobek vysoký obsah krátkých peptidů. Proteiny s vysokým stupněm hydrolýzy jsou typické tím, že mají mírně, ale opravdu mírně a ne nepříjemně nahořklou chuť, což můžete pocítit i u našeho výrobku, a je to dokladem toho, že se jedná o skutečně kvalitní hydrolyzovaný produkt. Vyhněte se tzv. Hydrům, které neuvádí stupeň hydrolýzy. Obvykle je to v takovém případě maximálně stupeň 4, který nemá význam v rychlosti vstřebávání bílkoviny. Jen je dražší.Známkou kvality proteinových přípravků je i obsah jednotlivých bílkovinných frakcí, který EXTRIFIT® na etiketě tohoto výrobku jasně deklaruje: HYDRO 77 DH 12 INSTANT obsahuje beta-laktoglobulin 36%, alfa-laktalbumin 15%, imunoglobulin 2,5%, bovinní sérový albumin 2,5%, bílkovinné frakce syrovátky s molární hmotností 500 – 1000 Da 4% a bílkovinné frakce syrovátky s molární hmotností <500 KDa 40%.Obsah aminokyselin ve 100 g HYDRO 77 DH12 INSTANT je podle jednotlivých příchutí 76165- 79458 mg. Jeho výhodou je také nízký obsah sacharidů a tuku.Příjem tohoto vysoce kvalitního zdroje proteinu přispívá k růstu svalové hmoty a k jejímu udržení v situacích, kdy je ohrožena katabolizací.
Tabulku nutričních hodnot a složení výrobku najdete zde: https://www.extrifit.cz/eshop-hydro-77-dh12-instant.html