Extrifit Traning Day v Košicích

Autor: Pavel Vacek

O víkendu jsem si zahrál na řidiče slušně naložené dodávky. Přece jen vozit přes 450 kilo živé váhy víc jak 1300 kiláků už vás k tomu pocitu docela opravňuje. Zaplaťbánbůh jsem při volbě vozu nepodlehl eurounijnímu šílenství v podobě downsizingových motorů a vsadil jsem na poctivou benzínovou Vé šestku, která si s mastodonty typu Tomáše Kašpara, Jakuba Šubrta a Vojty Koritenského vcelku hravě poradila. O to víc, když měla toho se 103 kily nejlehčího člena posádky za volantem :-)

Jenže my tady nejsme na motoristických stránkách. Což je docela škoda, neboť psát o dvanáctém Extrifit Training Day už je trochu rutina. Přesto jsem tímto úvodem chtěl navodit atmosféru cesty na Extrifit Training Day, který se tentokrát konal až na východním Slovensku, ve vzdálených Košicích. Což je kousek od Ruska, dočasně pojmenovaném jako Ukrajina.

Změna oproti poslednímu setkání s fanoušky v Čechách byla každopádně v tom, že jsem oprášil svoje znalosti Slovenštiny, poctivě nasbírané při sledování kultovního seriálu Majka z Gurunu, o kterém 90% aktuálních čtenářů nikdy neslyšela. Takže děcka, pokud chcete shlédnout poctivou komunistickou sci-fi akci, šup na You Tube, tam pár ukázek určitě najdete.  A i když mi toho z hlavy už hodně vypadlo, zase tak to nevadilo, protože jak bývá příjemným pravidlem návštěv Slovenska, náramně si tam všichni rozumíme, přestože oni mluví nějakým nářečím, či co.

Každopádně ať je to jak chce, myslím, že i tentokrát si to všichni parádně užili. Atmosféra byla více než přátelská, návštěvníci kladli dotazy, které je zajímali, vyfotili se společně se svými idoly, zhmotnělými kluky a děvčaty z plakátu. Myslím, že možná tohle je vždy ta nejlepší část semináře, kdy skutečně vidíte žhnoucí oči fanoušků a obrovskou radost ze zachyceného momentu se svým vzorem. A jak mi šeptli členové (a členky) Extrifit Teamu, jsou to právě tyto momenty, které je nabíjejí a ukazují, že jejich snažení má smysl a někoho to zajímá.

No a pak už klasika- společný trénink, někdo jako sparing, jiný pod zkušeným dohledem nějaké mezinárodní hvězdy, kdy dostával rady a tipy na zlepšení jejich tréninků. Celý seminář a trénink probíhal od 10:00 do 14:00 v plákaty Extrifitu vyzdobeném Baddy Fitness a věřím, že mnoho návštěvníků si skutečně přišlo na své.

Opravdový mazec však nastal po přesunutí do obchodního centra Optima Košice. Tam, před Mozolani shopem nabízejícím doplňky výživy Extrifit a oblečení UNCS, nastalo opravdové pozdvižení. Na malém pódiu se prezentovali členové Extrifit Teamu a po vlažnějším začátku došlo k totálnímu „upchání“ prostor Optima centra, neboť zájemců o společnou fotku byly doslova stovky. Do toho Extrifitslovakia připravila ještě soutěže s opravdu hodnotnými výhrami a o zábavu bylo v obchoďáku postaráno.

No a pak už byl konec, což členové Extrifit Teamu využili ke společné večeři s příjemným popovídáním, což je pro nás vítaný bonus Extrifit Training Day, neboť jak už bylo mnohokrát řečeno, Extrifit Team netvoří jen slepenec elitních sportovců, ale mnohem víc parta přátel, která si má co říct.

Tak a teď už to víte vše. Pokud se na nějaké fotce nemůžete najít, nebo jich chcete vidět ještě mnohem víc, sledujte stránky Extrifitslovakia.sk, kde v průběhu času najdete mnoho a mnoho dalších fotek.