EXTRIFIT TRAINING DAY VIII - Jak to probíhalo?

Autor: Pavel Vacek
Když jsem v neděli viděl dav, který se valil do pardubického Fine Fitness již od 12 hodin, poněkud jsem znejistěl, zda-li jsme to s pozvánkou na Extrifit Training Day VIII přece jen trochu nepřehnali. Jistě, více než 100 potvrzených účastí na facebooku slibovalo solidní návštěvnost, ale znáte to. Facebookové odhodlání a realita nejsou v zpravidla vždy v souladu. IMG_0267
Přesto jsme skutečně přivítali více než 100 fanoušků značky Extrifit, kteří v nádherném počasí babího léta vážili cestu do Pardubic, aby se mohli setkat tváří v tvář členům Extrifit Teamu a společně strávit odpoledne plné svalů, potu a pravého fanouškovského a sportovního nadšení.  A za tak vysoký počet vám, příznivcům značky Extrifit, nezbývá nic jiného než poděkovat. Byli jste super, díky. Zároveň nás velmi potěšilo, že Extrifit Training day se stal cílem i dalších významných tváří fitness a kulturistiky. Jmenujme namátkou Tomáše Horáka, juniorského Mistra světa, jeho trenéra a zároveň šéftrenéra juniorské reprezentace Vláďu Pajiče, Evropského šampiona v kategorii vozíčkářů Daniela Minstra, předsedu české NABBY Michala Bendu, dalšího juniorského reprezentanta Vítka Sahulu atd…  

Ale vraťme se k průběhu setkání a náplni Extrifit Training Day.

Jak se již pomalu stává tradicí, i tento Extrifit Day přinesl něco nového. Byl jím příchod Milana Obořila do týmu Extrifit, přičemž více informací o tomto počinu se dozvíte zde. Prozatím se spolupráce s Milanem časově vymezila na jeho přípravu na nadcházející MS juniorů. Nicméně já v tuto chvíli vyslovím domněnku, že po shlédnutí tréninkového nasazení Milana a jeho přístupu k fanouškům, se domnívám, že Milan se stane nastálo velkou posilou v našem týmu a taktéž velkým oblíbencem jedné části fanouškovského spektra. A samozřejmě také doufám a věřím v úspěch na jeho MS juniorů, ke kterému notnou měrou přispějí i doplňky zn. Extrifit.  

Zároveň jsme mohli přivítat v našich barvách vynikajícího odborníka a metodika, Lukáše Roubíka, který zajistí další projekty, které vám předloží takový zákaznický servis, že nesnese srovnání s jakoukoliv značkou na našem, ale i mezinárodním trhu. Na tyto aktivity si sice budete muset ještě malou chvíli počkat, ale jistě se budete mít na co těšit. IMG_0228 Po různých představovačkách členů Exrifit Teamu, které beztak již všichni dobře znali, byl prostor pro otázky diváků. Tady bych měl první a poslední výtku celého setkání. Zbytečná ostýchavost byla příčinou, že konverzace místy stála a zadrhávala se. Škoda, mohli si to diváci udělat mnohem pestřejší. Ale i s tímto „problémem“ si pro příště poradíme. Jak? Nebojte se, hromadné podávání alkoholu nehrozí, ale jako řešení vidím lístky, kde diváci mohou napsat anonymně svou otázku a my tyto lístky budeme tahat jak králíky z klobouku. Myslím, že to bude skvělé řešení a mnozí jistě položí i takové dotazy, na které se často bojí i pomyslet. Bude sranda. 

Nově jsme si také zasoutěžili. A ne o ledasco. Díky spolupráci s firmou EVL’S, jež pořádá fantastický závod profi sportovců v oblasti Bodybuildingu a Fitness Bikiny EVL\'S Prague Pro 2013, mohli soutěžící získat trička s originál podpisy Mr. Olympia Phillem Heathem a Dorianem Yatesem.  Tyto trička věnovala do soutěže právě společnost EVL’S Prague.

Soutěžilo se v přítazích na hrazdě v případě podpisu Doriana Yatese a klicích na bradlech v případě signatury Philla Heatha. Kluci se mohli přetrhnout. V přítazích to byla plichta v počtu 18 kousků, takže musel přijít rozstřel v podobě přítahů na úzko. Tohle druhé kolo vyhrál Tomáš P. s doplňujícím počtem 14 přítahů. U kliků padali skutečně slušná čísla, kde vyhrála číslovka 35, jakožto údaj vyjadřující počet opakování Daniela N. Mimochodem demonstrační ukázku provedení kliku udělal i Milan Obořil a taktéž jich provedl 35 op. s evidentní rezervičkou. IMG_0398
No a tím se pomalu dostáváme k tradičním ukázkám tréninku, kdy si mohli návštěvníci vybrat jednoho z členů Extrifit Teamu a společně s ním absolvovat jeho klasický trénink. Je možné, že někteří tohoto neuváženého rozhodnutí nyní v objetí své přítelkyně zvané svalová horečka litují, ale spíš to bude tak, že pro mnohé to bude jeden ze silných životních zážitků, kdy mohli dělat sparinga nějakému z Mistrů Světa či vítězů jiné prestižní soutěže. Trénovalo se fakticky z ostra. Nic jiného ani Katce Kyptové, Slávovi Bednářovi, Vojtovi Koritenskému, Tomášovi Kašparovi a Milanu Obořilovi ani nezbývalo. Vždyť jejich vrcholy sezóny již klepou pomalu na dveře. Ale i ostatní členové týmu jako Martin Holub, Radek Lonc a Petr Března, či Bára Černáková dávali svým momentálním svěřencům co proto, případně pomohli nějakou dobrou radou. Jediným nepřítomným členem se tak stal Dalibor Hájek, jenž se omluvil z vážných rodinných důvodů.
 
Samozřejmě, že se také fotilo, podepisovalo, diskutovalo, rozdávalo, potřásalo pažemi a klepalo na ramena s doprovodným přáním úspěchu na nejbližších kláních. Ale to je tak nějak klasika. To vše se díky vstřícnosti a nulové nadutosti členů Extrifit Teamu, stává standardem Extrifit Training Days. A to vše navzdory často minimálním příjmům potravy, jako v případě Katky Kyptové, která bude již v sobotu bojovat na MS žen v kategorii physique. Držme jí palce!

A to také znamená, že takovouto vstřícnou atmosféru zažijete i vy, kteří jste se nemohli dostavit na Extrifit Training Day VIII a teď toho tak trochu litujete. Akorát si budete muset počkat na Extrifit Training Day IX. Ale ten určitě bude. To vám slibujeme.