Extrifit training day VI

Autor: Pavel Vacek

Dejte mi zde chvilku, abych krátce zavzpomínal na dobu, kdy vznikl nápad na pořádání Extrifit training day. Myšlenka byla vlastně velmi jednoduchá. Máme výrobky, máme jejich uživatele a máme také poradnu, kde jim radíme, jak tyto produkty používat ke všeobecné spokojenosti. Jenže poradna je jedna věc a osobní přístup věc druhá. Tohle tvrzení platí především v otázkách tréninků, kdy dost těžko převedete v písmena požadovanou intenzitu a dobře míněnou techniku cviků. A pak je tu ještě jedna, neméně podstatná věc. Možná ta úplně nejzásadnější. Chtěli jsme ukázat ty osobnosti, které vidíte v nejrůznějších tréninkových videolozích, rozhovorech a na fotkách ze všemožných světových soutěží pěkně u vás. Naživo, zblízka ve vašem fitku a pod palbou vašich otázek.

IMG_8455

Ale taky se pamatuji na obavy, jež tomuto setkání předcházely. Obavy, jestli se tam nesejdeme sami, jestli to vůbec bude někoho zajímat. Příjde někdo, nepřijde?  Jenže hned ten první Extrifit training day, který se konal u Petra BřeznyExtrifit Gym Česká Lípa ukázal, že tyto obavy jsou úplně mimo. Návštěvy byly větší a větší až…

…Až jsme se na Extrifit training day číslo 6 tak nějak úplně všichni nevešli. Jasně, nebudu tady machrovat, Golem‘s Gym v Kutné hoře hodně balancuje na hraně kategorií minimikro fitko a kapesní posilovnou, navíc s vybavením hodně připomínajícím naše dnes už legendární sklepní fotky, ale to je naprosto v pořádku. Odtamtud jsme vzešli a ve vyvoněných fitkách už jsme byli. Přesto odhadem 60-70 lidí, kteří zavítali na naše setkání s fanoušky značky už je slušná porce, která zamává kapacitou i v mnoha rozlehlejších posilovnách a pokud jste se někdy zúčastnili nějakého semináře, tak jistě uznáte, že tohle se dá považovat za hodně slušný kulturistický meeting.   

16067_384616204962254_1594809942_n

Takže jsme se mačkali a tiskli a tlačili se na sebe… Tedy přesněji řečeno, vy jste se tlačili a mačkali a Extrifit team odpovídal a odpovídal. A bylo to skvělé. Aspoň z našeho pohledu tomu tak bylo. Výměnou za určité nepohodlí dostali návštěvníci Extrifit training day bezvadné zážitky od skvěle naladěných (po sezóně najedených) členů Extrifit Teamu, jež poutavě vyprávěli o svých dojmech z právě ukončené sezóny. A podle všudypřítomných úsměvů, bylo nadmíru jasné, že absence prostoru zase tak hrozně moc nikomu nevadí.

A jak už je to na těchto setkáních zvykem, klábosilo se o všem možném. Především mladší kluci a hlavně přítomní závodníci, kteří se nedávno zúčastnili soutěže v kondiční kulturistice Golem’s Classic, konané zde v Kutné Hoře, si přišli na své a zasypali Extrifit Team palbou otázek. Doufejme jen, že jim to bude dobrou motivací pro další závodění a brzo je zase uvidíme na nějaké soutěži.

293117_384616261628915_107661013_n

Pokud už training day znáte, víte, že po semináři pokračujeme v ukázce konkrétních tréninků, kde si mohou libovolní účastníci setkání zacvičit s přítomnými hvězdami jejich trénink, poptat se na své chyby a nenásilnou formou se dozvědět, kde by mohla být chyba a v čem je zakopaný onen příslovečný pes při stagnaci některých partií. I včera se cvičilo, byť v silně improvizované podobě. Nicméně ani zde, si nemohli někteří nechat ujít trénink po boku Radka Lonce, Slavoje Bednáře, nebo Katky Kyptové.

Aby se všem přítomným lépe cvičilo, lépe dýchalo, aby neměli hlad a bylo o ně prostě pěkně postaráno, Extrifit nastavil svou štědrou tvář a dal plně k dispozici chladící bar s čerstvě vychlazenými BCAA instant a protejňák WPC80. Nejaktivnější „kladeči“ otázek byli zároveň odměněni proteinovými tyčinkami a jako drobnou pozornost od nás všichni dostali vzorky s výrobky zn. Extrifit.  Ale o získávání nějakých vzorků zdarma samozřejmě vůbec nešlo.  

548747_384616094962265_1144359508_n

Vždycky se na tahle setkání s fanoušky moc těším, protože jsem zvědavý, kdo všechno dorazí.  Pokaždé totiž nabydu dojmu, že tím hlavním magnetem nejsou nějaké dárky a ochutnávky. Tím hlavním, co láká na naše setkání čím dál tím větší množství lidí je to, že se zde sejdou s ostatními „blázny“, kteří mají stejné smýšlení, stejný zájem a vyznávají podobný životní styl. Že se slezou a příjemně si pokecají nejenom s Extrifit Teamem, ale také se spoustou dalších zajímavých hostí, jež se často zúčastňují našich akcí. A ani tato neděle v Kutné Hoře nebyla výjimkou, vždyť dorazil třeba vynikající závodník klasické kulturistiky Pavel Samek, medailista z Mr. Universe Michal Benda, nový nadějný závodník a účastník MS NABBA Marek Mandík, bývalá úspěšná závodníce ve fitness Bára Kosinová, vítěz Golem’s Classic Filip Vaško, Pavel Kočvara anebo juniorský medailista z MS Vítek Sahula. A to jsem určitě na někoho zapomněl, nebo nepoznal…

Pokud tedy chcete strávit příjemné odpoledne s těmi, kteří vám rozumí a ještě vám dokážou nádavkem poradit s nějakým vaším problémem, s nímž si nevíte rady, tak přijeďte zase někdy příště na Extrifit Training Day. Další zastávka bude někdy začátkem března ve Fine Fitness, novém fitku Slavoje Bednáře v Pardubicích. A tentokrát se bude cvičit. A pořádně, protože to by byl hřích, kdybychom ignorovali fantastické mašiny Hammer Strenght, kterými bude Fine Fitness vybaven. A já se na to zase strašlivě těším. A na vás možná ještě víc. Tak příště…

P.S. Jo a taky má mít Fine fitness asi 1000m2, nebo tak nějak a to byste museli vzít s sebou celou famílii, abychom jsme se zase nevešli.