Extrifit Trainig Day V

Autor: Pavel Vacek

Tak máme Extrifit Training Day s pořadovým číslem 5 za sebou. Jaký byl tentokrát? IMG_5287
Inu, v první řadě je třeba říct, že byl štíhlý. Počasí se totiž proti nám trochu spiklo. Jistě, pokud se někde objeví tato věta ve spojitosti s nějakou akcí, každému samozřejmě vyvstanou před očima apokalyptické obrázky průtrže mračen, téměř svislého deště, sychravého počasí a nízkých teplot. Zkrátka nečas se vším všudy. A i když se zdá, že Nečas se spikl opravdu téměř proti všem, tak tentokrát bylo počasí diametrálně odlišné od zažitých představ.

Bylo totiž nááádherně. Úžasně. Teploučko, bez mráčku, prostě letní den jak se patří. Letní den, který budete trávit u vody, grilovaček, tanečních párty…prostě všude možně, jenom ne v uzavřených prostorách posilovny. IMG_5307
A tak jsme se sešli ve štíhlém počtu těch správných hardcore magorů do železa, kteří budou trénovat i pod rizikem utopení se ve vlastním potu.

Takže abych to upřesnil, v největším a nejlidnatějším městě ČR, jsme zaznamenali nejmenší a nejméně lidnatou návštěvnost za celou dobu pořádání Extrifit Training Day. Jenže to, co se zprvu jevilo jako trapná chvilka komorního sjezdu filatelistů, se v průběhu setkání přetransformovalo v poměrně osobní (bráním se slovu intimní) setkání příznivců Extrifit teamu, které vygradovalo v extrémně příjemné povídání ve vyloženě kamarádském duchu, kde padaly skutečně neformální dotazy, které by v jiné konstelaci pravděpodobně nenašly své místo. Mnozí z pravidelných účastníků mi poté řeklo, že naopak tento Extrifit day považují za ten nejpříjemnější a nejpřínosnější ze všech. Takže každá mince má svůj rub i líc, jak by řekl klasik.
Rozhodně jsme ani včera nezůstali svým fanouškům nic dlužni ze své pověsti. I tentokrát jsme rozdávali, i tentokrát jsme zkoušeli nové výrobky. Původně avizovanou soutěž o nejlepší vysvědčení jsme sice museli odpískat, neboť všichni zúčastnění ukončili své střední vzdělání již před časem a aktuální výsledky nebyly tedy k dispozici, ale cenu jsme si rozhodně nenechali. BCAA Instant v hodnotě bezmála 900 Kč od nás dostal vášnivý diskutér a věrný fanoušek značky Extrifit, pan Vlk. Jak je vidět, jezdit na Extrifit Day se určitě vyplatí. Ani ostatní totiž nepřišli zkrátka. Rozdávali jsme vzorky WPC80, GO 30 a hlavně E.NOXu. Na to jsme byli obzvláště zvědaví, neboť jsme chtěli zaznamenat bezprostřední reakce. A ty byly jednoznačně příznivé až nadšené.
Ale to jsme museli zjistit až při tréninku. A při tom se fakt makalo. A makalo se navzdory šíleným teplotám, navzdory těžko dýchatelnému vzduchu, byť skvěle vybavené XFitness dělalo, co mohlo. Parta mladých, začínajících kluků s dobrým potenciálem, obklopených kolem juniorského vicemistra Evropy si dala lekce pózingu a zároveň si mohli zapózovat i s naší národní špičkou, což se jim také nepoštěstí každý den.
IMG_5704
Kruh se uzavřel, článek je na konci. A já se opět musím vrátit k tomu, že i tentokrát Extrifit training day nabídl příjemné sportovní odpoledne pro všechny, kteří mají sport zvaný kulturistika rádi.

Tak zase někdy a někde příště na shledanou.