Extrifit seminář v šatně HC Sparty Praha

Autor: Pavel Vacek

Fanoušci hokeje jistě zaznamenali, že minulý týden proběhla reprezentační přestávka, kdy mužstvo Vladimíra Vůjtka otestovalo své síly na Karjala Cupu. Nepříliš slavně, chtělo by se dodat, ale lepšilo se to. A fanoušci Extrifitu zase pro změnu zaregistrovali, že se nápadně často objevuje spojení špičkového extraligového klubu, jakým Sparta bezesporu je, s doplňky firmy Extrifit. Respektive nápadně často se objevují fotografie hráčů užívající Aminogel, BCAA GT+, Iontex, ale také již klasiku v podobě gainerů Go Pro 30, či Hell Gelu. Ještě aby ne, když právě Extrifit je výhradním nutričním partnerem Sparty a její hráči toho náležitě využívají.

Jak je u Extrifitu zvykem, snažíme se sportovcům, se kterými spolupracujeme, poskytnout ten nejlepší servis, který dokážeme zajistit. Chceme, aby jim bylo poskytnuto poradenství a abychom společně maximalizovali účinek produktů a toto všechno přetavili ve zvýšenou výkonnost. Platí to jak pro členy Extrifit Teamu, tak pro běžné zákazníky, kterým radíme v poradně, tak samozřejmě i pro špičkové hokejisty.

A právě z tohoto důvodu jsme v období reprezentační přestávky zajistili pro kádr Sparty, který zrovna neměl reprezentační povinnosti, odborný seminář zaměřený na zvýšení energetických zásob v průběhu tréninku a zápasu a na maximalizaci regeneračních procesů. Seminář začal po ukončení silového tréninku v posilovně Sparty a pro tuto příležitost zajistil Extrifit špičkového odborníka, ing. Lukáše Roubíka, který si detailně připravil podklady vycházející ze specifických potřeb hokeje. Nebudeme si nic zastírat, hokejisté na nás, resp. na ing. Roubíka zprvu hleděli s neskrývanou nedůvěrou, která se však postupně přetavila v nehraný zájem o problematiku a sami brzo pochopili, že je to právě oblast stravování a výživy, která může znamenat ten pomyslný rozdíl ve výkonnosti jednotlivých hráčů. O to víc pak taková snaha potěší. A to, že mnozí z hráčů skutečně pochopili tuto naši upřímnou pomoc v otázce zlepšení jejich regenerace, maximalizace energetických zásob atd…svědčí i to, že ing. Roubíka oslovil s žádostí o sestavení individuálního programu i takový vynikající hráč, jako je například reprezentační útočník Lukáš Pech a mnozí další. I kondiční kouč, pan Literský, ocenil tyto informace natolik, že v tuto chvíli již předběžně plánujeme semináře i pro juniorský kádr Sparty.