Extrifit Power Team a jeho členové

Autor: Veronika Zemanová

Co je to Extrifit Power Team a kde se tu vlastně vzal???

Byl to nápad Vlastimila Kužela několika násobného mistra světa v Benchpressu, ale to tu nemusím rozepisovat jistě všichni čtenáři a fanoušci silového sportu znají. V listopadu 2016 uspořádal v Extrifit Gymu v Hradci Králové nábor, kde byly podmínky jasně dané. Ukázat, že máš sílu jako bejk, anebo donést diplom, kde reshel mluvil za vše :-)

Já sice diplom měla, ale stále se držím rčení, že bez práce nejsou koláče, a navíc miluji výzvy, takže jsme s manželem sedli do auta a rozjeli se směrem HK.

Byla tam parádnická atmosféra! Sešli se tam fakt siláci a já poprvé osobně poznala jak Vlastu, tak i Vojtu Koritenského, vítěze Arnold Classic Europe a Olympia Amateur Europe.  Zkrátka toho profi kulturistu, kterému jsem online fandila na jeho kulturistických závodech. Jóó I‘m happy :-)

Zdárně jsem tam složila zkoušku síly a byla jsem mezi členy Extrifit Power Teamu, spolu s dalšími, tuším, že tenkrát 58 členy. Dnes nás je 65 a jsme mezi prvními třemi nejsilnějšími týmy tady v ČR, což je krásné, neboť jsme na PWL scéně teprve rok. Samozřejmě gratulace patří hlavně všem členům, jenž aktivně reprezentovali Extrifit Power team a jejich neskutečné výkony mluví za vše!

Propó když jsme u členů, dnes bych vám chtěla představit první tři z našich řad, kde bude převládat v „něžné pohlaví“  :-)

Hanka Slúková

Začnu u krásné, energické slečně plné humoru s obličejem panenky a silou Hulka. Jmenuje se Hanka Slúková a je důkazem, že krása a síla mohou jít krásně ruku v ruce. To můžete, pánové, při pohledu na její fotografii jen odsouhlasit. Pokud někdo z vás Hanku potkal na závodech, tak ví o čem mluvím :-) Vždyť 23 letá sexy dračice s obrovskými kukadly, vyholenou blond hlavou a červeným singletem si jen tak přicupitá k ose a zatáhne 150 kg jako prd. Zkrátka ta holka má páru a jistě nám to ukáže i tento rok. A teď tu máme pár odpovědí přímo od ní:

Ahoj Hani, můžeš mi říct, co tě vedlo k liftu? Jaké jsou tvé dosavadní výsledky? Co vlastně děláš, pracuješ, nebo studuješ?

Takže jak dlouho dělám lift? Silovému sportu se věnuji asi druhým rokem. A jak jsem se k tomu dostala?? Přivedl mě k tomu stávající přítel, který je nyní také členem Extrifit teamu, se kterým jsem jela na jeho první závody a pohltila mě atmosféra plus přátelství a empatie mezi závodníky. Po dokončení vzdělání jsem nastoupila jako zdravotní sestra na anesteziologicko-resuscitační oddělení.

Jaké jsou tvé výkony?

Mé první výsledky se pohybovaly okolo 135 kilogramů MT při tělesné váze 67kg. Na závodech, které se konaly na Máchově jezeře. Moje nynější maximum je 150 kilogramů při 62 kilech. V roce 2017 jsem se stala mistryní světa v kategorii juniorky do 67.5 kilo.

Pomáhá ti někdo s tréninky?

S mou první přípravou a výbavou mi pomáhal přední český trojbojař Václav Česka.

Dodržuješ nějak stravu?

Jídelníček nedodržuji pravidelně, pouze před závody.

Jaké máš soutěžní plány pro tento rok?

Plány pro rok 2018 jsou nyní otevřené z důvodu jiných osobních plánů, ale určitě se budu snažit zúčastnit se pár soutěží. Ale má hlavní příprava proběhne až na rok 2019, kde bych se chtěla soustředit na významné mezinárodní soutěže.

Kateřina Jirsáková

Další kráska mezi lifterkami je 19letá studentka, Kateřina Jirsáková, vysoká blond dlouhovláska. Působí na mě velmi tichým klidným a skromným dojmem, avšak se srdcem bojovníka, která se nebojí vyzkoušet i mnohé strongmanské disciplíny.

Ahoj Kači, můžeš říct našim čtenářům, jak dlouho se věnuješ PWl, a jaké máš výsledky a plány na rok 2018??

Troboji se věnuji od roku 2016, startuji v kategorii dorostenky do 82.5 kg, Letos chci jít alespoň o kategorii níž a zřejmě už mě čeká přestup mezi juniorky, neboť jsem ročník 1998. Co se týká výsledků, tak vloni jsem obsadila 1. místo z MČR v Mrtvém tahu (140 kg) a 1.místo z MS v Mrtvém tahu + světový rekord (145 kg). Letos zvažuji účast na MČR v PWL v Domažllicích. Byla by to vlastně taková premiéra, neboť by se jednalo o kompletní trojboj. Doposud jsem totiž závodila převážně pouze jen v Mrtvém Tahu. Každopádně půjdu Volyňskou mrtvolu, Extrifit cup HK, koncem roku MČR v mrtvém tahu a Bohumínský gigant.

Miroslav Vítek

A abychom hned v mém prvním článku neutlačovali tu mužskou část, tak si myslím, že muž, o kterém dnes budu psát, je opravdu muž s velikým M. Nejenom, že je to obrovský sympaťák, ale díky jeho vypracované postavě by ho lidé spíše řadili ke kulturistovi. Já ho poprvé pořádně zaregistrovala na Extrifit Cupu, kde mi předával medaili a mohu říct, že i já jsem ho přiřazovala spíše směrem ke kulturistice. Ano řeč je o Miroslavu Vítkovi, který je důkazem toho, že i lifter umí vypadat fakt skvěle a samozřejmě má top výsledky!

Ahoj Míro, můžeš nám prozradit, jak dlouho a v čem závodíš? Jaké máš výsledky a co plánuješ na rok 2018?

Ahoj, jmenuji se Mirek Vítek. Cvičím 20 let, ale závodím teprve od roku 2015. Začínal jsem v benchpressu a momentálně závodím už jen v deadliftu. Moje největší úspěchy jsou 3x Mistr Světa a držím národní rekord ve federaci WUAP. Nejvíc si ale cením umístění na mrtvole ve Volyni, kde jsem poprvé zapsal 300 při tělesné váze 97 kg. Plány na rok 2018 mám dost neurčité. Dělám to, protože mě to baví a těším se, že se na závodech pokaždé potkám se zase se super lidma. Mně už dávno nejde o placky i když je to krásný, ale aby se člověk zlepšoval a užíval si to! Jo a letos budu tahat i v dresu :-)

Silový sport ať už celý trojboj, nebo samostatné disciplíny je zejména krásný tím, že ukazuje, jak šíleně vysoké limity se tu mohou zdolat. Co je pro někoho nepředstavitelné zvedat takové váhy, je pro nás vášeň, která nás pohltí a ty z toho chceš ukousnout víc a víc! Jistě se všichni setkáváte s obdivem, což je krásný a u většiny z vás zasloužený pocit. Ale jsou tu i ti, jenž tento sport odsuzují a říkají ti, panebože, proč to děláš? Proč se tak dřeš, nebo ničíš? Ježiši netahej takový váhy a v lepším případě řeknou, uděláš si kýlu a v tom horším se mile otáží, zda chci být mrzákem… Ale kdo o tomto sportu ví něco víc, tak si troufám tvrdit, že jsou mnohem rizikovější sporty, než je ten náš. Ano zranit se můžeme, ale to se nám přeci může stát i při hraní šachů, no ne? Stačí usnout a hned přijdete o oči. Samozřejmě, berte mě s nadhledem, ráda situace odlehčuji, protože si říkám optimista vždy zvítězí :-)

Jak mi řekl jednou pan Libor Hurdálek (ředitel federace FČST), tento sport je šetrný, když víš, jak ho dělat. Konec konců, obrovským důkazem tomu jsou naši veteráni. Ženy a muži ve věku od 60ti a výše. Zatímco jiní jejich vrstevníci třeba už ani nemohou chodit, leží někde na LDN, tak oni stále aktivně tahají váhy. Tvoří si tak neskutečný respekt mezi kolegy liftery a hlavně je úžasné sledovat tu jejich neskutečnou a upřímnou radost z povedeného výkonu. Tato část závodů mě vždy bere za srdíčko.

Takže nenechte se odradit od toho co vás baví a makejte dál. Ostatně časem i vaše okolí vám začne fandit, protože vy jim ukážete, jak moc se pletou.

V příštím článku napíši o dalších našich členech a téma, jak naložit s předzávodní trémou :-)