EXTRIFIT CLUB- Nová vize a směr.

Autor: Pavel Vacek

Existence Extrifit Clubu netrvá ještě ani rok a mě nezbývá úvodem článku nic jiného, než znovu zrekapitulovat vznik a původní myšlenku Extrifit Clubu. Bez toho vám totiž nebudu moci předložit naši vizi a další směřování soutěžního oddílu Extrifitu.

Původní záměr Extrifit Clubu byl umožnit soutěžení všem adeptům soutěžní kulturistiky, kteří neměli registraci SKFČR potřebnou k účasti na mistrovských soutěžích. Zájem byl jednoduše obrovský. Dokonce tak, že jsme museli další a další zájemce odmítat.

Jak už to tak bývá, předsoutěžní přípravou nakonec prošlo „pouze“ 15 borců. Oddělilo se zrno od plev a to se odrazilo ve především výsledcích klubu, jakož i v individuálních umístěních jednotlivců. Samozřejmě myšleno v dobrém. Vždyť považte sami. Ve své první ostré sezóně získal Extrifit Club 2 místo mezi všemi oddíly v ČR v mládežnických kategoriích dorostu a juniorů. Mezi dorostenci to bylo místo dokonce první! Zároveň jsme startovali téměř ve všech kategoriích od nejlehčích mladších dorostenců, přes ženskou kategorii Bikin až po kategorii mužů nad 90 kg. LOGO EXTRIFIT CLUB kopie Přesto je třeba přiznat, že na těchto výsledcích jsme se podíleli pouze dílčím způsobem. Ano, investovali jsme do startovného v případě mládežníků a leckdy tato částka přišla vhod. Dodali jsme předsoutěžní suplementaci, uspořádali jsme srazy s nácvikem pózingu a i nadále poskytujeme členům Extrifit Clubu 5% slevu přidanou i k akčním nabídkám u našeho zboží. Ale o nějaké systematické metodické práci bohužel nemůžeme příliš mluvit.

Ale to se právě teď mění.

Značka Extrifit jako první začala výrazně podporovat mládež a její sportovní růst. A v tomto duchu chce i nadále pokračovat. Proto pro svou činnost angažovala člověka takříkajíc na svém místě.

Touto osobou je Ing. LUKÁŠ ROUBÍK. Pan Roubík bude u firmy Extrifit zajišťovat bezprecedentní pojetí péče o zákazníka naší značky, ale zároveň bude vést a zajišťovat odborný a výkonnostní růst členů Extrifit Clubu. Pokud vám jméno Lukáš Roubík nic neříká, a je to vcelku pochopitelné, neboť club je primárně zaměřen na začínající adepty soutěžení, kteří se ve světě svalů teprve rozkoukávají, nic se neděje. Mám pro vás malé představení Lukáše Roubíka. A věřím, že i pro ty, kteří jeho jméno již zaregistrovali, budou mnohá následující fakta velkým překvapením.
Lukáš Roubík:

SPORTOVNÍ CV

Ke cvičení v posilovně jsem se dostal v roce 2001, kdy jsem poznal význam slova kalokagathia a kultura těla i ducha mě naprosto strhla. V prvním ročníku na gymnáziu jsem začal v únoru 2002 pravidelně trénovat, zajímat se o výživu a ještě ten rok se zúčastnil prvních kulturistických závodů. Tehdy jsem si uvědomil, že se kráse a vyrovnanosti těla i ducha chci věnovat celý život a tak jsem naplno začal jak s kulturistikou, tak i s vyhledáváním informací o výživě a dietních postupech. Tento životní styl posléze ovlivnil i mé rozhodování ve výběru vysoké školy a tak jsem se nakonec ocitnul až v Brně na Masarykově univerzitě, kde se obor výživy dal studovat na jediné lékařské fakultě v ČR. Mnoho lidí se mi v průběhu mé sportovní kariéry divilo, proč jsem si vybral právě kulturistiku, která u nás není úplně nejpopulárnějším sportem, ale já si ji zamiloval z jednoho důvodu - kulturistika mi již v 16 letech přinesla pro život důležité poznání, že nakolik důsledně k nějaké věci přistupuji, tak vypadá výsledek. Na rozdíl od jiných sportů stačí v kulturistické předsoutěžní přípravě jedenkrát porušit velmi přísný dietní rozpis či vynechat tvrdý trénink a Vy na vlastní oči vidíte hned druhý den, jak odchází těžce vydobytá forma. A nemohou za to spoluhráči ani větší štěstí soupeře, ale jen a jen Vy sám.   Od roku 2004 následně aktivně radím i druhým lidem s dietními plány a tréninkovými rozpisy a moc jsem si oblíbil pomáhat lidem k dosažení jejich cílů. Od roku 2007 jsem po skončení své aktivní soutěžní kariéry začal vedle studia působit i jako Trenér závodníků, Trenér mládeže a sportovní reportér a redaktor serverů Ronnie.cz a Kulturistika.net. V roce 2009 jsem začal působit i jako lektor v největší české trenérské škole Ronnie.cz a o rok později byl zvolen Valnou hromadou do Výkonného výboru Svazu kulturistiky a fitness České republiky na pozici předsedy trenérsko-metodické komise a komise mládeže jako nejmladší člen v jeho více než 40leté historii. V roce 2012 vychází má první kniha Příprava na soutěž v kulturistice od A do Z. Lukáš Roubík Přehled soutěžní kariéry :   2002 GP Ústí nad Labem, kategorie do 25 let – 6.místo 2003 Mistrovství Čech dorostu, kat. do 67kg – 1.místo 2003 Mistrovství České Republiky dorostu, kat. do 67kg – 3.místo 2004 Mistrovství Čech dorostu, kat. do 67kg – 1.místo 2004 Mistrovství České Republiky dorostu, kat. do 67kg – 1.místo 2004 Mistrovství Slovenska dorostu (SAKSFT, Martin), kat. do 70kg – 2.místo 2007 Mistrovství Čech juniorů, kat. do 70kg – 1.místo 2007 Mistrovství České Republiky, kat. Klasická kulturistika – 1.místo
PROFESNÍ CV   Jsem absolventem Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze ve studijním programu Biomedicínská a klinická technika, obor Systémová integrace procesů ve zdravotnictví, který jsem dokončil v červnu roku 2011 s vyznamenáním. Před tím jsem maturoval na Prvním českém gymnáziu v Karlových Varech a současně získal i bakalářský titul z Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně v oboru Výživa člověka. Po studiích jsem nejprve působil rok jako učitel a vědecko-výzkumný pracovník na FBMI ČVUT a následně se začal věnovat hodnocení inovativních zdravotnických technologií a ekonomii ve zdravotnictví. V této oblasti nyní působím nejen profesně, ale také se v ní i nadále vzdělávám a v současné době jsem posluchačem druhého ročníku doktorského studia na naší fakultě. Vedle své profesní kariéry ve zdravotnictví pokračuji v rámci kulturistiky stále částečně v práci reportéra pro Ronnie.cz na předních českých soutěžích, protože mě přímý kontakt s lidmi v tomto sportu nesmírně baví.
Jak je vidět, Extrifit nikdy neponechá nic náhodnému výběru a snaží se spojit kvalitu svých výrobků s kvalitou znalostí a odbornosti lidí, s kterými budou moci sportovci užívající Extrifit být v kontaktu. Což se týká nejenom Extrifit Clubu. Lukáš Roubík bude mít samozřejmě k dispozici i elitní členy Extrifit Teamu, kteří se budou zúčastňovat seminářů a akcí clubu.
S touto výraznou posilou však přichází i změna strategie Extrifit Clubu, kdy nábor nových členů je již podmíněn přísným výběrem s ohledem na budoucí předpoklady dobrého umístění na soutěži.
Extrifit se bude snažit „vyrábět“ pro českou scénu kulturistiku a fitness ty nejlepší závodníky a závodnice. Chce být v blízké budoucnosti tím nejlepším klubem v republice a chce mít ve svých řadách vítězné a úspěšné mladé sportovce.
Extrifit chce prostě pevně svázat svou kvalitu s těmi nejlepšími.

Lukáše Roubíka jsme společně s touto vizí představili na setkání Extrifit Clubu pořádaného při příležitosti Extrifit Training day. Tam jsme také odměnili naše nejlepší závodníky Extrifit Clubu, přičemž Mistr ČR Dominik Fujtík si za své umístění odnesl pěknou cenu v podobě WPC80. Co nás bohužel zklamalo, byl malý počet dorazivších členů Extrifit Clubu. Extrifit zaplatí špičkové odborníky, zprostředkuje členům téměř privátní setkání s absolutní kulturistickou špičkou v osobách Vojty Koritenského, Slavoje Bednáře a Tomáše Kašpara a výsledkem je nezájem členů a až, řekl bych, ignorance její pomoci. To nás vede k myšlence, že pokud členové clubu nebudou mít potřebné výsledky a zároveň nebudou ochotni se vzdělávat a sbírat informace potřebné k jejich progresu prostřednictvím našich setkání a seminářů, budeme muset jejich členství v dobrém ukončit. Pokud budou naši členové dychtiví po informacích a přesto nedosáhnou na kýžené výsledky, nedá se nic dělat, jsme připraveni jim pomáhat i nadále, dokud se kýžený úspěch nedostaví. Ale rozhodně nechceme být ve spojení s mizerným výkonem někoho, kdo o žádnou pomoc nejeví zájem. IMG_0125
Jak už bylo zmíněno výše, nábor nových členů podléhá nyní posouzení s ohledem na jejich budoucí soutěžní šance. Proto jsem rád, že jsme mohli v clubu přivítat hned 5 nových členů. Martina Housku, Vladimíra Nedvěda Mistra Čech a zároveň velkého fanouška zn. Extrifit, který touží po startu v našich barvách a tudíž si vyřizuje přestup za stávajícího oddílu, Jakuba Němce, Filipa Vaška, vítěze soutěže kondičních kulturistů, který se chystá na jaře na svůj první mistrovský start a Petra Ženíška, který od Extrifitu rovnou obdržel BCAA Instant jakožto neslibnější talent. Všechno kluci od 15-20 let. Zároveň však platí, že výběr není uzavřen a nábor nových členů se bude konat vždy při příležitosti nového semináře. O datu a místu konání se dozvíte vždy ze stránek Extrifit.cz
My jenom doufáme, že důvěru, kterou do našich členů vkládáme, nám tihle kluci a holky zase vrátí v podobě zlatých medailí. Snad tomu napomohou naše setkání a semináře, o kterých vás budeme nadále informovat.