Extrifit Club- 2. předsoutěžní seminář

Autor: Pavel Vacek
Minulý týden jsme se v podstatě celý věnovali Extrifit Training Day a přijetí nového člena Dalibora Hájka do Extrifit Teamu. Což je samozřejmě v pořádku, neboť setkání s fandy se vydařilo skutečně nadmíru a přijetí nového člena do našich řad bude vždy představovat jakýsi milník v historii Teamu.
Ale proč o tom vlastně píšu? Ve světle těchto událostí totiž nebyl čas poreferovat vám a další, tak trochu „přilepené“ a neveřejné akci, která se týkala také Extrifit Clubu. Vzhledem k tomu, že do prvních závodů, Mistrovství Čech, potažmo Mistrovství Moravy zbývají již zhruba nějaké 3 týdny, byl to ideální termín ke kontrole stávajících forem a udělení dalších rad, pokynů a instrukcí. Janoušek, Lukeš, Prachař, Červenka, Nožička Tentokrát jsme se sešli v poměrně hojném počtu, byť ne všichni závodníci využili této příležitosti ke konzultaci a srovnání se stejně starými vrstevníky, v podstatě v mnohých případech se svými budoucími soupeři. Protože, vzhledem k počtu 19 závodníků, které tento rok vysíláme na soutěže, jistojistě k nějakým bratrovražedným klubovým soubojům zcela určitě dojde.

Velkým problémem především začínajících adeptů soutěžní kulturistiky bývá prezentace na pódiu a především pak správné zaujímání předepsaných póz. Na to jsme se chtěli zaměřit a případné nedostatky co nejvíc odstranit. Jenže jaké bylo naše překvapení, když téměř všichni dokázali zaujímat povinné srovnávací postoje bez vyloženě zásadních výtek. To nás vskutku překvapilo a můžu říci, že i ušetřilo pěkných pár minut času. Neříkám, že to bylo vyloženě perfektní, ale nikdo, skutečně nikdo tam nestál jako nějaké sedlácké jelito, jak občas můžeme na soutěži pozorovat. Doufám tedy, že nám toto příjemné zjištění nezkazí některý z členů klubu, který na náš předsoutěžní seminář nedorazil. Ovšem ti co přijeli, těm se dostalo takových fundovaných rad ohledně pózingu, jaké jen mistr tohoto oboru a úřadující Mr. Universe Slavoj Bednář může jen dát. Pospíšil, Smolek, Červenka, Žilík Ale především nás nezklamala ani forma přítomných. Nejdříve naše barvy budou reprezentovat soutěžící v dospělých kategoriích mužů a žen. Musím říct, že jak David Smolek, tak David Žilík mají dobře našlápnuto a na to, že jsou oba debutanti kulturistických pódií, tak jsme je museli spíše krotit v jejich dietách, neboť oba byli již téměř připraveni na soutěž. Filip Pospíšil udělal od minulého setkání obrovský kus práce a totéž se dá říct i o Monice Kubové. A o tom, jaký poprask způsobila aktuální forma další naší členky Moniky Mlejnkové, se na našem facebookovém profilu Extrifit.cz můžete koneckonců přesvědčit sami. Já osobně si troufám říct, že všichni mají rozhodně na finálová umístění a myslím, že tam spadne i nějaká medaile. A to se nám ještě neukázal Honza Kittner, který ale úzce spolupracuje s Vojtou Koritenským.
Jako jakousi generálku před svými juniorskými soutěžemi jsme doporučili účast na Mistrovství Čech mužů také našim juniorům Davidovi Červenkovi a Davidovi Příkopovi. Jsem přesvědčen, že ani jeden se navzdory svému nízkému věku na této mistrovské soutěži neztratí a navíc jim tato soutěž pomůže v jejich dietách a nasbírání potřebných zkušeností. Ale co, pryč s frázemi. Červenka má na juniora pekelně nabitej vršek a Příkop zase kejty, za které by se nestyděl ani jeden dospělák. M. Mlejnková
Největší armádu závodníků ovšem představuje kategorie juniorů, juniorek a dorostenců, kde vyšleme na zteč rovný tucet soutěžících. Vzhledem k tomu, že kluci mají do závodů téměř ještě dva měsíce, není divu, že jejich formy byly vyloženě rozdílné. Ti, co mají problém nabrat nějaká ta kila navíc, jsou momentálně ve výhodě, protože jejich forma už je skoro předzávodní a naopak klasičtí endomorfové dostali kázání a systémové rady, kterak nasměrovat jejich přípravu správným směrem. Každopádně i zde se ukázali nadějní kluci s dobrým potenciálem k dalšímu růstu.
Možná si říkáte, že takováhle jednodenní párty nemá smysl. Nemyslím si to. A to hned z několika důvodů. Je dobré, když se mají kluci jak porovnat. Často jsou ve svých posilovnách za hvězdy, které jsou často přesvědčovány, že už „je to vyrýsovaný moc“ atd., ale když dojde na konfrontaci, často zjistí, že nejenom že nejsou vyrýsovaní moc, ale jsou často také pozadu. Anebo, jak se nám také v neděli stalo, že jejich svalový rozvoj není na odpovídající úrovni a příprava na soutěž může ještě rok počkat, neb by to byla pro letošek jenom marná investice. A naopak, kluci z Moravy (oni ví) k nám přijeli celý skleslí, přesvědčeni o svém lůzrovství. A i když my jsme ti poslední, kdo by chtěl někomu lézt do zadnice, museli jsme je rázně vyvést z omylu a přesvědčit je o jejich kvalitách a nemalých soutěžních šancích. A řekněte sami, nemá to váhu, když vám to bude tvrdit vítěz AC Vojta Koritenský? No a v neposlední řadě je obrovským faktorem vytrhnutí z tréninkového stereotypu a zvýšené motivaci do další přípravy, když vidíte do další odhodlané spolubojovníky. To vám vlije více energie do žil než náš E.Nox.

 20. 4. na M Čech a 21. 4. na M Moravy vám představíme první várku Extrifit Clubu, která se, doufejme, sejde v co nejhojnějším počtu společně na Mistrovství ČR v Praze. Takže vytáhněte fangle, trumpety, transparenty a připravte hlasivky. Bude se fandit. Extrifit Club je tady a musí se s ním počítat.