Desatero pro návštěvu Extrifit Training Day

Autor: Pavel Vacek

Pokud ještě otálíte s rozhodnutím, zda přijet tuto neděli na patnáctý Extrifit Training Day, dám Vám desatero pádných důvodů k tomu, aby vaše rozhodnutí bylo jednoduché jak facka.

Extrifit Training Day byste měli navštívit, protože…

1)…vás necháme zkorumpovat

Skutečně, každý z návštěvníků od nás obdrží malý dárek a u vchodu ho přivítáme netradičním, nebo možná v prostorách posilovny tradičním, welcome drinkem. A co víc! Štaprdlíky vám nabídnou naše nové Extrifit Girl, Lucia a Domča, učiněné krasavice, o čemž se můžete přesvědčit na našem facebooku.

2)…se dozvíte něco, co chcete slyšet.

Stačí malé nahlédnutí do online poradny, do otázek a odpovědí, do všech možných fór, abyste záhy zjistili, že příval otázek týkajících se tréninku, stravy, doplňků a životního fitness stylu je doslova nekonečný. Rady v online poradně poskytujeme v omezeném počtu autorů a nevyužíváme kompletní Extrifit tým. A tak se může lehce stát, že když se nás nějaká slečna zeptá, který typ plavek je pro závodění v bikiny kategorii nejlepší, tak já to prostě nevím. A pravděpodobně to neví ani Radek Lonc, nebo Vojta Koritenský. Ale ví to Sabina Pleváková, nebo Andrea Neumannová a rádi Vám to na semináři řeknou. A Radek Lonc vám zase třeba řekne, proč bere tolik glutaminu. A Slavoj vám poradí hromadu jiných věcí a tak dále... Ale taky se můžete zeptat na to, kolik žere Mercedes Vojty Koritenského, nebo co si dala Andrea v kiosku na Manhattanu minulý týden. Zkrátka, můžeme pokecat, protože žádná otázka není úplně blbá.

3)…vám poradíme jak ohýbat loket

Tím navazuji na seminář a online poradnu. Jak někdo může někomu radit s tréninkem, když ho nikdy neviděl, jak cvičí? Třeba dělá dřepy jak artritická babička. Nebo si pod pojmem intenzita představuje kulometnou palbu selfíček na předkopech. Pokud chcete ukázat, jak trénují kluci z týmu, jednoho si po semináři čapněte a odcvičte s ním trénink. Pak uvidíte, jak se věci mají. Těm nejodvážnějším doporučuji Milana a Nora a těm nejsilnějším Petra Petráše. A kdo si bude chtít bezva zabenčovat, zvolí Vlastu Kužela.

4)… budete mít oči navrch hlavy jak francouzský buldoček.

Všichni jsou, až na Sabinu a Nora Zajace, v plné přípravě na soutěž. Od jejich sezónních vrcholů je bude dělit jen pár týdnů, nebo dokonce dní, jako v případě Vojty. To není úplně dobrá zpráva pro živost debaty, neboť trochu únavy bude na borcích znát, zato je to skvělá zpráva pro vaše oko. Přeci jen se na tréninky s papírovou kůží dívá o něco lépe, než na tučňáky v offseason režimu. Také jako jedni z mála uvidíte doposud trochu ukrývanou formu Tomáše Kašpara 3 týdny před soutěží EVL’s Prague Pro, kde změří síly s těmi nejlepšími kulturisty světa. Uvidíte obrovské zlepšení Milana Obořila, který hodlá absolvovat Arnold Classic a Evl’s v kategorii mužů a o kategorii výše. Necháte oči na pažích Tomáše Tabačiara a kde budou bloudit vaše oči na ladných tělech Sabiny Plevákové a Andrey Neummanové, to nechci ani domýšlet. Možná že vás ze snění ale vytrhne pohled na mohutného Radka Lonce, protože  jeho přehlédnout nelze. A Vojta? Inu, kdo by nechtěl vidět na vlastní oči účastníka Olympie, že? 

 

Bohužel, taky zjistíte, jak silní jste. Nejste. A ujistí vás o tom Petr Petráš, protože cokoliv zvednete, on to zvedne taky a přidá váhu vašich kámošů k tomu. Petr pojede na Extrifit Training Day Mrtvé tahy. Na posledním Extrifit Day dal 410 kg. Co myslíte, pomůžete mu svým fanděním ještě k lepšímu výkonu?

5) … je u nás výhra jistější než ve Sportce

Jako obvykle si zasoutěžíme, vyhrajete pěkné ceny, užijeme si spoustu zábavy. Vychytáme disciplíny, aby si užily i holky a aby to bylo co nejobjektivnější. Namasírujte bicáky a tricáky, budete je potřebovat. Anebo taky ne a zrušíme vám stehna. Rozhodně ta výhra nebude zadarmo, ale zase bude stát zato.

6) …se dozvíte, co znamená somár a naučíte se Slovensky

Máme mladé fanoušky, je třeba oprášit tradice. Třeba to, že dost z nás má ještě v rodném listě napsáno Československo. Možná proto je skoro půlka Teamu ze Slovenska. Do Kladna zavítá Andrea Neumannová, Sabina Pleváková, Norbert Zajac i Tomáš Tabačiar a dokonce i jedna z hostesek je Slovenka. Takže na vás už jen bude, aby se tu cítili jak doma a neříkali, že jsme  volaký čudní.

7)… protože si uděláte víc selfíček než Merkelová s Arabama

Hltáte Vojtův seriál, zíráte na Andreu, šílíte z výkonů Petráše, chtěli byste se přiblížit benči Kužela, toužíte po pažích Tabačiara a Lonce, sedáte na zadek z nohou Milana, rozplýváte se nad Sabinou a udivuje vás velikost Kašpara. A pak byste si neudělali společnou fotku na památku? Nebo si aspoň neodnesli podepsanou podpiskartu? No ty by bylo blbý, tohle propásnout, ne? O to víc, když času na to bude dost.

8) …uvidíte největší koncentraci špičkových závodníků na metr čtvereční. Sázka?

Vsadím se o váš celoroční plat, že neexistuje v ČR seminář, kde je po kupě tolik úspěšných borců jako tomu bude na Extrifit Training Day. Vždyť posuďte sami! A začnu dámou - mistryně Slovenska, Evropy a světa a vítězka Olympia Amateur Europe, zkrátka vítězka všeho, co se vyhrát v amatérském odvětví dá, Sabina Pleváková. Potom tu budeme mít 3 profíky - Tomáše Kašpara, Vojtu Koritenského a Slavoje Bednáře. Vítěze EVL’s a Diamond Cup Tomáše Tabačiara. Finalisty Olympia Am.  Nora Zajace a Andreu Neummanovou a Milana Obořila.  Mistra světa NABBA Radka Lonce. Světového rekordmana v benči Vlastu Kužela a nakonec jednoho z nejsilnějších powerlifterů světa Petra Petráše. Tihle všichni kopou za Extrifit a těší se na Vaši návštěvu. Nabídne vám někdo něco víc?

9) …. je to zdarma. A to jako fakt.

Jo, je to tak. Tohle všechno pro vás dělá Extrifit jako výraz díků za vaši přízeň. Za to, že nás podporujete a stojíte při nás. Pokud půjdete pouze na asi 2hodinový seminář, nebude vás to stát ani korunu. Váš trénink a vaši konzumaci nápojů si už zaplatíte podle běžné sazby Dream Body Fitness. Ale když na Vás vyjde, dostanete jednoho brutálně nabušeného Extrifiťáka jako sparinga. A to je k nezaplacení.

10)… si možná najdete ženu. Nebo muže.

Na Extrifit Traning Day se vždycky sejde hromada mladých lidí a čím dál více se vyrovnává poměr obou pohlaví, navštěvující tuhle akci. To by v tom byl čert, aby sem tam nepřelétla jiskra v komunitě lidí se stejným zájmem a koníčkem. Celé se to koná v obchoďáku, takže pozvání na rande může být dílem okamžiku. Ostatně, Vietnamci s rejží jsou hned za rohem a květinářství jakbysmet.

Takže kdy a kde se uvidíme?

Budeme se na Vás těšit tuto neděli 4. 9. 2016 od 14 hodin v Dream Body Fitness, Arménská 3277 (budova obchodního centra Oaza) Seminář bude tak dlouho, jak dlouho ho budete chtít vy, fanoušci. Záleží na vašem zájmu a nadšení. Říká se, že bychom neměli potkat své hrdiny. Ale to je mýlka, protože na setkání s nimi nikdy nezapomenete. 

P.S. A nepište, že je to daleko, ještě před pár dny jste jeli tisíc kilometrů, abyste si mohli lehnout na šutry a čuchat cizí nohy v Chorvatsku. Oproti tomu je Kladno uprostřed naší malé zemičky coby kamenem dohodil. Odkudkoli.